Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 15 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
WHOA staat ook open voor onderneming zonder overlevingskansen
De nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan ook worden gebruikt voor de homologatie van een akkoord waarbij een onderneming die geen overlevingskansen meer heeft wordt afgewikkeld. Dat komt naar voren in een recent gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Amsterdam.
Lees verder »
Accountantsproducten voor aanvraag TVL nu beschikbaar
Ondernemers die een aanvraag van € 125.000 of hoger doen, moeten bij de aanvraag een accountantsproduct aanleveren. Dit geldt voor TVL Q1 2021 (alleen de grote ondernemingen) en TVL Q2 2021. Het accountantsproduct voor de aanvraag is op 13 juli goedgekeurd en nu beschikbaar, meldt de RVO.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Alvast boeken in de zomer? Boek tijdwinst!

Boek tijdwinst en ga het najaar in met meer TIJD. In de nieuwste editie vind je inzichten uit de accountantspraktijk om minstens 8 uur p.w. te besparen. TIJD die je o.a. kunt besteden aan aandacht voor je klanten of groei van je kantoor. Download nu gratis!

Lees verder »
Geen gerichte vrijstelling WKR voor gezonde lunch: kweker moet loonbelasting betalen
Ondernemer Rob Baan van kwekerij Koppert Cress heeft bij de rechtbank Den Haag onlangs een nederlaag geleden in de strijd die hij al een tijd met de fiscus voert over de gezonde lunchmaaltijden die hij gratis aan zijn 200 medewerkers verstrekt. De rechter oordeelde dat de gerichte vrijstelling voor Arbovoorzieningen niet op de lunches van […]
Lees verder »
Bij variabel bijtellen 15 procent minder privékilometers
Leaserijders betalen nu een vast bedrag aan bijtelling per maand. Als dit een bedrag per gereden privékilometer zou zijn, gaat de gemiddelde berijder 15 procent minder rijden. Dat blijkt uit het rapport Variabele bijtelling op privékilometers dat eind juni is gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Vastgoed en btw lastig en complex?

Wat zijn de btw gevolgen van transacties zoals aankoop, verkoop, verbouw, nieuwbouw, transformatie en exploitatie van vastgoed? Wat zijn de gevolgen voor de ondernemer? Laat je bijpraten op 6 oktober en hoor ook wat de mogelijke gevolgen van de Corona-crisis zijn m.b.t. leegstand, waardedaling, verhuren in plaats van verkopen en inlenersaansprakelijkheid.

Lees verder »
Communicatie: sleutel tot een professioneel kantoor
Een hogere productiviteit, een grotere kostenbesparing en dus een efficiëntere bedrijfsvoering. Wil je dat realiteit laten worden in jouw kantoor, dan is heldere communicatie nodig. Daarover gaat een nieuwe whitepaper van Accountancy Vanmorgen en Accountancy Gemak.
Lees verder »
Kabinet trekt 135 miljoen extra uit voor uitbreiding Garantieregeling Evenementen
Het kabinet stelt meer geld beschikbaar voor ondernemers die een evenement moeten afblazen vanwege de coronamaatregelen. De bestaande Garantieregeling Evenementen wordt daarom op een aantal punten uitgebreid. Dat besluit volgt op het gedeeltelijk terugdraaien van de versoepelingen, waartoe het kabinet onlangs besloot vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe neem ik mijn medewerkers mee bij veranderingen binnen het accountantskantoor? 5 tips

Accountants investeren massaal in ICT. En nieuwe ICT vraagt ook om een nieuwe werkwijze. Een werkwijze waar niet iedere medewerker voor openstaat. Toch zijn veranderingen pas echt succesvol als medewerkers de nieuwe werkwijze en systemen gaan gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Deze 5 tips gaan jou helpen om medewerkers mee te nemen bij veranderingen binnen […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Laat je loonadministratie jaarlijks checken op fouten

Werkt alles nog wel goed? Op sommige dingen wil je gewoon kunnen vertrouwen. Regelmatig checken dus. De rookmelder controleer je ieder jaar, de verzekeringen houd je regelmatig tegen het licht, je auto mag ieder jaar voor de APK naar de garage en twee keer per jaar kijkt de tandarts of je geen gaatjes hebt. Waarom […]

Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (4): Wirecard: Probleem van …..?
Els was blij dat ze een eigen kamer op het kantoor had, waar ze ieder moment naar toe kon. Volgens haar man Hans was het een vlucht. “Besef jij je wel in wat voor luxepositie je bevindt? Je medewerkers moeten allemaal vanuit huis werken en jij gaat naar kantoor, terwijl je hier in huis genoeg […]
Lees verder »
Accountantskamer rekende verkeerd: waarschuwing RA om beslaglegging bij klant geschrapt
Het executoriaal derdenbeslag dat een RA liet leggen op de periodieke pensioenuitkering van een niet-betalende klant leverde hem in 2019 bij de Accountantskamer een waarschuwing op. Die maatregel wordt nu in hoger beroep geschrapt. Niet omdat de beslaglegging door de beugel kon, maar omdat de Accountantskamer verkeerd rekende bij het ingaan van de driejaarstermijn.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Geen herziening WW-premie bij overwerk in 2021
KPMG: bedrijven moeten sneller aan de slag met nieuwe duurzaamheidsregels jaarverslaggeving
Onderzoek ministerie: thuiswerken is een blijvertje
Ernstig verwijtbaar handelen Limburgs kantoor dat receptioniste onder druk zette om naar het werk te komen
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Looncontrole werkgeverszaken
Register Belastingadviseurs
22 september 2021
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
12 oktober 2021
VACATURES
Accountant – Vestigingsleider
Rousch
Boxmeer
Manager Accountancy & Advies
Lentink De Jonge
Harderwijk
Accountant AA (24-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Gouda)
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Gouda
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN