Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
donderdag 10 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Wie gaat er met wie? Fusies en overnames in accountancy 2015/16

In het afgelopen jaar wisselden minder accountantskantoren van eigenaar dan in de voorafgaande jaren. De betaalde goodwill steeg echter licht.  Dit stelt Arjen Schutte in de inventarisatie die vorige week in Accountancy Vanmorgen verscheen. Wat opvalt is het relatief forse aantal kantoren dat zich heeft afgesplitst van (middel)grote accountantskantoren.

Lees meer
 
 
Vera van Dijk: SBR 1 + 1 = 0?

Verloopoverzichten geven inzicht in de begin- en eindstanden en de mutaties hiertussen. Wanneer de beginstanden + of -/- de mutaties moeten leiden tot een eindstand, moeten de mutaties nauw aansluiten bij de uitsplitsing in de begin- en eindstanden. In de ‘hardcopy wereld’ worden hiervoor soms praktische oplossingen bedacht als het niet helemaal op de € 1 nauwkeurig sluit. Het leuke van automatiseren is dat deze praktische oplossingen ineens als een probleem kunnen worden ervaren.

Lees meer
 
Automatisch facturen verwerken met UBL Cloud Advertorial

Kost het u veel tijd om inkoopfacturen handmatig te boeken? Dat kan anders! Want MUIS Software heeft een nieuwe manier van factuurverwerking ontwikkeld: UBL Cloud. U levert de factuur aan via uw persoonlijke e-mailadres of via de MUIS LIVE App en UBL Cloud doet de rest! UBL Cloud levert u dus een grote tijdsbesparing op! 

Meer informatie? Bekijk onze website www.ublcloud.nl

 
Forse wereldwijde investeringen in Blockchain

Durfkapitalisten investeerden in 2015 bijna $ 460 miljoen in de Blockchain technologie. In 2014 was dit slechts $ 298 miljoen. Dit constateren onderzoekers van KPMG.

Lees meer
 
 
SRA publiceert top 5 risico's Automotive-jaarrekening

De SRA Branche expertgroep Automotive heeft de top 5 risico’s  bij het samenstellen en controleren van de jaarrekening in kaart gebracht.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
Verkeerde telling aanslag inkomstenbelasting 2013 of 2014 bij vrijgestelde buitenlandse inkomsten

Bij belastingplichtigen die een aanslag inkomstenbelasting over 2013 of 2014 hebben ontvangen en in dat jaar recht hadden op een vrijstelling van hun buitenlandse inkomsten kan het zijn dat het totaalbedrag onder 'Inkomstenbelasting' of 'Inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen' niet klopt.

Lees meer
 
 
Michael de Ridder (PwC) over aanscherping van verantwoordelijkheden commissarissen t.o.v. werk accountants

De verantwoordelijkheden van commissarissen ten opzichte van het werk van de accountants zijn aangescherpt. Voorzitter Michael de Ridder van de Assurance-praktijk van PwC roept commissarissen op die verantwoordelijkheden actief op te pakken. ‘We moeten gezamenlijk strak in de wedstrijd zitten.’

Lees meer
 
 
‘Pensioenadvies kan niet zonder optie APF’

Het nieuwe pensioenvehikel APF (algemeen pensioenfonds) moet in elk pensioenadvies worden meegewogen. Niet alleen in nieuwe adviezen, maar ook bij verlenging van bestaande contracten, meent Chris Baelemans, directeur van opleider Dukers & Baelemans.

Lees meer
 
 
Gert Kwetters: Dashboards! Werkt het? Dashboards… worden niet bekeken door uw cliënt!
Een modewoord in accountancyland; dashboards. We worden vaak uitgenodigd om onze software voor dashboards te laten zien. Waarom? ‘Gewoon de cijfers mooi en gaaf presenteren vind ik belangrijk,’ horen we dan. Mee eens natuurlijk, goed plan.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij De Jong & Laan en Adviesgroep'88. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door