ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-06-2024
Wie gaat op de positie van Frenkie de Jong spelen?

Frenkie de Jong heeft nog te veel last van zijn enkel en is niet op tijd fit om aan het EK deel te nemen. Het was al langer de vraag in welke fase van het toernooi hij weer mee zou kunnen doen, maar nu blijkt dus dat voor het hele EK naar andere opties op het middenveld moet worden gekeken. Vandaag nemen we een kijkje naar zijn mogelijke vervangers. 


lees verder
Dit is hoe de toplanden zich voorbereidden op het EK

In de aanloop naar het EK speelde het Nederlands elftal twee oefeninterlands. IJsland en Canada werden allebei uiteindelijk overtuigend met 4-0 opzij gezet. Vandaag kijken we hoe de andere kanshebbers zich op het EK hebben voorbereid.

lees verder
ELF Voetbal nr 6: Missie Oranje: op naar Berlijn, interviews met Virgil, Rafael, Berry en Hélène

De start van het EK 2024 komt steeds dichterbij. Op 14 juni gaat de eerste bal op Duits grondgebied rollen en exact een maand later volgt de finale. Het Nederlands elftal komt op 16 juni voor het eerst in actie. ELF Voetbal nummer 6, onze nieuwe editie, kent het EK natuurlijk als thema. Interviews met onder andere Virgil van Dijk, Berry van Aerle, Rafael van der Vaart, Hélène Hendriks, Kees Kist en Dávid Hancko.

lees verder
Crystal Palace, hofleverancier van Engeland op het EK

Niet kampioen Manchester City, niet FA Cup winnaar Manchester United. Ook niet Liverpool, Arsenal, Chelsea of Spurs. Het (relatief) kleine Crystal Palace is dit jaar hofleverancier van de Engelse selectie op het Europees Kampioenschap.

lees verder
Scoor nu de officiële Nederlands elftal FUT Kaart bij Real FUT Card

In aanloop van het langverwachte EURO 2024 slaat Real FUT Card de handen ineen met de KNVB. De samenwerking resulteert in de lancering van twee officiële Nederlands elftal FUT Kaarten. De Futcards zijn vanaf nu verkrijgbaar op de website van Real FUT Card. Welke Nederlands elftal FUT Kaart is jouw favoriet? 

lees verder
EURO 2024 Fanzone in Hamburg afgetrapt met speciaal Oranje uur

Een Oranje uur voor alle meegereisde fans van het Nederlands elftal. Zondag gaat dat gebeuren. In de ochtend zal het Heiligengeistfeld in Hamburg volledig oranjegekleurd zijn en treden diverse Nederlandse artiesten op. Het is slechts een van de vele activiteiten die tijdens EURO 2024 naast het Millerntor Stadion van de kersverse Bundesligaclub FC St. Pauli worden georganiseerd.

lees verder
Interview NOS-presentatrice Eline de Zeeuw: "Nooit verwacht dat het zo snel zou gebeuren"

In haar jeugdjaren ontwikkelden zich twee dromen in haar hoofd. Ze wilde sportverslaggeefster worden. Of ze wilde nieuwscorrespondent vanuit de Verenigde Staten worden. Na haar stageperiodes twijfelde Eline de Zeeuw niet meer. Haar sporthart klopte harder. Op het komende EK zal ze voor de NOS vanuit de studio de middagwedstrijden voor haar rekening nemen. Daarna is ze te zien en te horen als verslaggeefster bij de Olympische Spelen en treedt ze vanaf 28 augustus op als presentator van de uitzendingen van de Paralympics. "Ik was en ben veruit de grootste voetbalfan van de familie."

lees verder
Transferzomer PSV: Wat heeft Peter Bosz nodig om zijn kunstje te herhalen?

Peter Bosz zal nog steeds aan het nagenieten zijn van de prestatie die hij afgelopen seizoen met zijn ploeg heeft neergezet. Het winnen van de schaal betekende de eerste hoofdprijs voor trainer Peter Bosz. Hij zal ongetwijfeld gebrand zijn om de prestatie van vorig seizoen te herhalen en misschien zelfs overtreffen. De ploeg uit Eindhoven moet dat wel proberen met een andere selectie. Nog voor het openen van de markt heeft technisch directeur Earnest Stewart al de nodige deals gesloten. Alvast een vooruitblik op het transferperiode die de Eindhovenaren te wachten staat.

lees verder
PANNA! 86: alles over het EK 2024 en Oranje!

Kun jij ook niet meer wachten? Heb jij ook zin in een supermooie Oranje-zomer? Gaat het Nederlands elftal eindelijk weer Europees Kampioen worden? Wil je alles weten over het komende EK in Duitsland? Dan heb je geluk! PANNA! 86 staat volledig in het teken van de titelstrijd die op 14 juni losbarst. We stellen de 24 deelnemers voor, de coolste EK-shirts, de EK-winnaars in beeld, interviews met Dávid Hancko en Mats Wieffer, natuurlijk acht superposters en nog veel meer!

lees verder
Transferzomer Feyenoord: Brengt Brian Priske nieuw elan bij de Rotterdammers?

Brian Priske is officieel de nieuwe trainer van Feyenoord. Nu de Rotterdammers de opvolger van de naar Liverpool vertrokken Arne Slot binnen hebben, wordt het tijd om aan de selectie voor volgend seizoen te werken. Tijd voor een vooruitblik op de transferzomer die voor de deur staat.

lees verder
Europees kampioen Nol de Ruiter: "Toen zei Michels ineens: 'Vanaf nu is het Nol en Rinus'"

Duitse bodem is tot dusver de enige bodem vatbaar voor Oranje-succes gebleken. Ook 36 jaar geleden trok het Nederlands elftal de oostelijke grens over met de Europese titel als inzet. Het resulteerde in de enige hoofdprijs in onze voetbalgeschiedenis. Nol de Ruiter (84) was als assistent van bondscoach Rinus Michels nauw betrokken bij het Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd door in West-Duitsland na het thuisland ook de Sovjet-Unie te verslaan. "Ik moest wennen aan Michels."

lees verder