ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-08-2023
Wie is Chuba Akpom, de beoogde nieuwe spits van Ajax?

Ajax staat op het punt om Chuba Akpom binnen te halen. Akpom is een Engelsman met Nigeriaanse roots, en moet naar Amsterdam komen om de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey. De 27-jarige Akpom is een beetje een bijzondere voetballer, of in ieder geval een heel ander type spits dan Brobbey.


lees verder
Op deze zender kijk je naar Riga - FC Twente

FC Twente maakt zich op voor de return tegen Riga, in de derde voorronde van de Conference League. Thuis schoten de Twente-spelers liefst 25 keer richting de goal van Riga, wat uiteindelijk twee goals opleverde: 2-0. Alfons Sampsted en Daan Rots scoorden de doelpunten. Check hier op welke zender je de return tussen Riga en FC Twente ziet.

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Op deze zender kijk je naar AZ - Santa Coloma

AZ speelt komende donderdag de returnwedstrijd tegen Santa Coloma, in de derde voorronde van de Conference League. In Andorra won AZ afgelopen week met 1-0, door een doelpunt van Djordje Mihailovic. Weinig Nederlanders hebben die wedstrijd gezien, want de wedstrijd werd niet uitgezonden op televisie. Gelukkig is de return van AZ - Santa Coloma wél op een Nederlandse zender te zien. Check hier hoe laat en waar je moet inschakelen voor de return in Alkmaar.

lees verder
Interview cultspits David Loggie: "We zagen plotseling Maurice van Ham via de afvoerpijp naar beneden glijden"

Golf of voetbal? Als kind stond David Loggie voor een lastige keuze. Op zijn zestiende koos de Engelsman voor voetbal. De sport die hem naar Nederland bracht en hem door zijn doelpunten, enorme vechtlust, spel dat soms over het randje ging en gezonde portie humor een cultstatus bezorgde. Ruim twintig jaar geleden keerde hij terug naar zijn andere passie. Als teaching golfpro geeft hij zes dagen in de week les. "Het voelt alsof ik mijn hele leven al dag in dag uit mijn hobby uitoefen."

lees verder
Inside the shirt: Real Madrid derde shirt 2023/24

In Inside the shirt neemt ELF Voetbal samen met VoetbalDirect de shirts voor het aankomende seizoen onder de loep. In de tweede aflevering: het nieuwe Real Madrid derde shirt 2023/2024.

lees verder
Interview Alexander Bannink: "Had de stap naar Duitsland vijftien jaar eerder moeten zetten"

Hij was de eerste en is nog steeds enige speler die zijn bingokaart van Overijssel vol heeft. Alexander Bannink verdedigde de clubkleuren van FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Aangevuld met avonturen bij FC Emmen en De Graafschap is Oost-Nederland op een haar na afgevinkt. In Duitsland vond de 33-jarige aanvallende middenvelder een nieuwe liefde. Eind mei greep hij het kampioenschap van de Oberliga Westfalen met FC Gütersloh. "Achteraf had ik de stap naar Duitsland vijftien jaar eerder moeten zetten."

lees verder
Even voorstellen: Ajax-target Josip Sutalo

Ajax lijkt eindelijk actief te worden op de transfermarkt. Onlangs stelden we het toptalent en doelwit van de Amsterdammers Carlos Borges al voor. Maar daar blijft het niet bij. Ajax staat op pole position voor Josip Sutalo. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de Kroaat verkast naar Amsterdam. 

lees verder
Steven van Dijk, keeper op de Faeroër: "Een kwartier voor de deadline kwam mijn overgang rond"

Na een avontuur op IJsland en een mooie uitdaging in Australië is Steven van Dijk dit jaar als eerste Nederlander actief op de Faeroër, de archipel die meer schapen dan mensen telt. Waar het altijd stevig waait en kunstgras noodgedwongen als ondergrond van voetbalwedstrijden dient. Een eilandengroep die volgens de 25-jarige doelman zelfvoorzienend is. "Erg knap met zo'n kleine bevolking. Al is het opvallend dat er nergens een boom groeit."

lees verder