ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-12-2022
Wie is de Marrokkaanse succescoach Walid Regragui nou eigenlijk?

Drie maanden voor het WK werd hij opeens aangesteld als bondscoach. Daarmee was hij de kortst zittende bondscoach die arriveerde in Qatar. Toch had Walid Regragui blijkbaar niet veel tijd nodig om zijn speelstijl bij zijn elftal te implementeren. De geboren Fransman laat Marokko georganiseerd spelen en haalde de halve finale. Wie is deze relatief onbekende trainer nou eigenlijk?


lees verder
Cedric Main gaat van amateur naar prof: “Met wilskracht kun je alles bereiken”

Gescout worden. Cedric Main (25) wist als kind niet eens dat zoiets mogelijk was. Het lukte hem wel. Dat bracht hem op avontuur in Spanje en Engeland. Telkens een stapje hoger. Tegenwoordig staat hij bij Blyth Spartans in de spits op het zesde niveau van Engeland. Hij vertelt over het geloof, wilskracht en motivatie.  

lees verder
PANNA! 71 met het PANNA! Prijzengala, hoe word je gescout door Ajax, voetbalstad Londen en onze nieuwe mascotte Sicky!

Ja! Eindelijk. PANNA! heeft zijn eigen mascotte. En wat voor één. Vanaf nu is Sicky the Goat overal te zien. In de nieuwe editie van PANNA!, nummer 71, stelt hij zich voor. Daarnaast reiken we de jaarlijkse PANNA! Awards uit, gingen we bij Ajax op bezoek om te vragen hoe je daar als jeugdspeler terechtkomt, maakten we een overzicht van alle merken van Cristiano Ronaldo en maakten we een overzicht van alle voetbalclubs in Londen.

lees verder
Costa Rica, de Portugese regen en de Turkse rivièra: dit zijn de winterse bestemmingen van de Eredivisieclubs

Maandagmiddag zit de kans er dik in dat je een Eredivisieclub spot op één van de Nederlandse vluchthavens. Een groot deel van de clubs vertrekt deze week namelijk naar de zon. De voorbereidingen op de tweede seizoenshelft zijn inmiddels 

lees verder
Dubbelinterview Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer: "Ik speelde met jongens die twee of drie jaar ouder waren"

Waar Youri Baas (19) nadrukkelijk op de deur van Ajax 1 klopt, behoort naamgenoot Youri Regeer (19) sinds dit jaar tot de eerste selectie. Hoog tijd om kennis te maken en na te gaan hoe hun weg naar Ajax 1 eruitzag. "Ik hing aan mijn vaders been, omdat ik niet wilde trainen."

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer vertrokken uit de Eredivisie? (5)

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het laatste deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Interview Radjin de Haan: "Vijftig tot zeventig meter verderop zag ik het vliegtuig liggen. Of wat daarvan over was"

Voor altijd blijft hij een van de elf overlevenden van de SLM-ramp in Suriname. Het vliegtuig, met aan boord het Kleurrijk elftal, dat tijdens de landing crashte. Radjin de Haan maakte als enige zijn comeback in het betaald voetbal. Een jaar geleden vulde zijn naam plotseling menig kop van een nieuwsbericht. Hij was opgepakt op verdenking van drugsdelicten. "Ik reken op vrijspraak. Ze hebben niets gevonden en zullen niets vinden."

lees verder
Dit zijn de beste spelers van WK-outsider Marokko

De eerste kwartfinales zitten erop met Kroatië - Brazilië en Nederland - Argentinië en zaterdag staan er opnieuw mooie wedstrijden op het programma met Marokko - Portugal en Engeland - Frankrijk. In dit artikel zoomen we in op Marokko. Want kunnen zij opnieuw stunten en de halve finale halen?

lees verder
ELF Voetbal nummer 12: eerbetoon aan Louis van Gaal, Ajax-talenten Youri en Youri, pa en ma Gravenberch, Piet de Visser en meer!

Het WK in Qatar is zijn laatste kunststukje. Dan zwaait Louis van Gaal definitief af als trainer en gaat hij genieten van zijn pensioen. In ELF Voetbal nummer 12 een bijzonder en uitgebreid eerbetoon aan de Hollandse Meester. Daarnaast onder meer interviews met Ajax-talenten Youri Baas en Youri Regeer, meesterscout Piet de Visser, SLM-overlevende Radjin de Haan en de ouders van Ryan Gravenberch.

lees verder