ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-07-2024
Jeyland Mitchell (19) nieuwe aanwinst van Feyenoord

Feyenoord heeft een nieuwe slag geslagen op de transfermarkt, naar verluidt betaalt de stadionclub zo’n 2,5 miljoen euro aan LD Alajuelense voor de diensten van de 19-jarige verdediger Jeyland Mitchell. De in Nederland vrij onbekende Jeyland Mitchell staat te boek als een groot talent, wie is deze 19-jarige Costa Ricaan?


lees verder
Voorbeschouwing: Nederland – Engeland, burenruzie in de halve finale

Het Nederlands elftal is erin geslaagd om voor het eerst in twintig jaar de halve finale van het EK te bereiken. De ploeg van Ronald Koeman is na de 2-1 overwinning op Turkije gekoppeld aan Engeland. Het team van bondscoach Gareth Southgate wist na strafschoppen te winnen van het verrassende Zwitserland. Hoe staan beide ploegen ervoor? Wat vertelt de geschiedenis ons? Hieronder volgt alles wat je moet weten over deze wedstrijd.

lees verder
Sepp van den Berg in beeld als opvolger Ramalho bij PSV

In Eindhoven is het contract van de Braziliaanse verdediger Andre Ramalho afgelopen. In de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger zijn de Eindhovenaren uitgekomen bij Sepp van den Berg. Wie is deze van den Berg en wat kan hij toevoegen aan de kampioensploeg van trainer Peter Bosz?

lees verder
Het Nederlands elftal en halve finales: zo ging dat de vorige keren

Na de overwinning van gisteravond op Turkije (2-1) wacht voor het Nederlands elftal dinsdag de halve finale tegen Engeland. Nog twee wedstrijden is Nederland verwijderd van Europees kampioen worden. Al vijf keer eerder was Oranje in deze situatie. Daarom kijken we terug naar alle vorige keren dat we bij de laatste vier van Europa zaten.

lees verder
ELF Voetbal nummer 7 is uit: Priske, Farioli, Maurice Steijn, Arouna Koné, Joris Kramer en Bauke Mollema

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. In de nieuwe editie van ELF Voetbal blikken we vooruit. In nummer 7 laten we diverse betrokkenen rond de nieuwe trainers van Ajax en Feyenoord, Francesco Farioli en Brian Priske, aan het woord. Maar we spraken ook Maurice Steijn over The Rolling Stones, gingen golfen met drie (ex-)spelers van sc Heerenveen, keken met Arouna Koné terug op diens loopbaan en gingen terug naar de Olympische Zomerspelen van 2008, de laatste keer dat het Nederlands mannenvoetbalteam actief was.

lees verder
Dit zijn de vijf duurste uitgaande transfers van Feyenoord

Mats Wieffer verruilt Feyenoord deze zomer voor de Premier League. Volgens Fabrizio Romano betaalt Brighton & Hove Albion 30 miljoen euro exclusief bonussen voor de middenvelder. Verbreekt Wieffer hiermee het transferrecord van Feyenoord? ELF Voetbal zet de vijf duurste uitgaande transfers van Feyenoord, exclusief Wieffer, op een rij.

lees verder
Maurice Steijn en zijn liefde voor The Rolling Stones: "Had ze nog nooit in het buitenland gezien"

Negentien, misschien wel twintig keer. Zo vaak heeft Maurice Steijn de band live gezien. De vijftigjarige trainer is een enorme fan van The Rolling Stones. De Hagenaar is ermee opgegroeid en trachtte ook zijn eigen kinderen groot te brengen met de Engelse rockband. "Na wedstrijden vind ik het vaak heerlijk om te ontladen met The Stones."

lees verder
Slot niet de enige jonge manager in de Premier League komend seizoen

Het komende seizoen in de Premier League staat weer voor de deur en dat betekent dat er ook weer een hoop nieuwe managers op het toneel verschijnen. Deze zomer werden opvallend veel jonge trainers aangesteld en velen zullen dan dus ook onbekend zijn. Met 45 jaar en 294 dagen is Arne Slot bij lange na niet de jongste nieuweling. Daarom kijken we naar de vijf jongste managers en wat hun komend seizoen te wachten staat.

lees verder
PANNA! 87 met Phil Foden, Luuk de Jong, Lamine Yamal en het afscheid van Lieke Martens

De zomervakantie staat voor de deur! Maar de voetbalwereld zit in de tussentijd niet stil. Het EK is nog in volle gang, maar ook het nieuwe seizoen in het betaald voetbal wacht alweer. Een mooi moment om de nieuwe PANNA! aan te schaffen. In nummer 87 aandacht voor Phil Foden, voor Kopkoning Luuk de Jong, een interview met eSports wereldkampioen Manuel Bachoore, het Ajax icons-team en we staan stil bij het afscheid van Lieke Martens. En natuurlijk acht superposters.

lees verder
Nederlandse teams in Europese competities; wie speelt waar en wanneer?

Nederland heeft in seizoen 2024-2025 wederom een forse afvaardiging als het de Europese competities aangaat, maar een groot deel van de ploegen is nog niet zeker van deelname aan de groepsfase.

lees verder
Scoren met Ben

Hoi. Ik kijk enorm uit naar het EK Voetbal 2024 en jij hopelijk ook. Met zo’n belangrijk evenement wil jij natuurlijk altijd en overal snel internet op je mobiel om live wedstrijden te kijken of scores te checken.

lees verder