ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-04-2023
Wie is Sven Mislintat, opvolger van Overmars bij Ajax?

Terwijl een groot deel van Nederland op tweede paasdag druk was met eieren zoeken (of verstoppen), hield Ajax zich bezig met het aantrekken van een nieuwe technisch directeur. Meer dan een jaar na het controversiële afscheid van Marc Overmars tekende Sven Mislintat een contract tot medio 2026 in de hoofdstad. Maar wie is deze vijftigjarige Duitser eigenlijk?


lees verder
Samenvatting Manchester City - FC Bayern München

Afgelopen dinsdag stond de kraker tussen Manchester City en FC Bayern München op het programma. De titanenstrijd stond garant voor tal van hoogtepunten.

lees verder
Stunt Special ELF Voetbal: de grootste stunts, surprises en verrassingen in het voetbal

Gestuurde lotingen door potindelingen, ruimer opgezette WK's en EK's en extra bekertoernooien. De FIFA, UEFA en KNVB pakken vele mogelijkheden aan om het verrassingseffect in de voetbalwereld zoveel mogelijk uit te sluiten. Gelukkig is het onmogelijk om alles honderd procent in de hand te houden. De nieuwe editie van ELF Voetbal, omgedoopt tot Stunt Special, is een ode aan de voetbalverrassing. Een extra dik overzicht van de grootste stunts en verrassingen op het gebied van de KNVB Beker, Europa Cup, Champions League en op transfergebied.

lees verder
Rijnsburgse Boys-verdediger Sjors Kramer over zijn tijd met Van de Ven: “Hij was beter dan iedereen”

Na elf jaar bij FC Volendam gespeeld te hebben, besloot Sjors Kramer dat het tijd was om een andere weg in te slaan. Na een reis door Peru is de geboren Ilpendammer weer terug te vinden op de voetbalvelden. Bij Rijnsburgse Boys speelt hij zijn wedstrijden momenteel in de O23. Wij blikken met de verdediger terug op zijn tijd bij Volendam, waar hij samenspeelde met Micky van de Ven. 

lees verder
Drietal spelers over historisch UEFA Cup-avontuur FC Groningen: "We hadden Italië nooit levend verlaten"

Achter de uitschakeling van grootmacht Atlético Madrid kwam een groen vinkje. Bijna volbracht FC Groningen ook een tweede stunt, maar tegen Internazionale ging het in de laatste acht minuten alsnog mis. Rob McDonald, Walter Waalderbos en Karel Hiddink maakten deel uit van de ploeg die in het seizoen 1983/84 geschiedenis schreef. "We lieten de mensen in Groningen weer met de borst vooruit lopen, maar o, wat waren we dichtbij. We hadden Inter uit de UEFA Cup kunnen kegelen."

lees verder
Waarom Haaland in de Premier League al negen goals meer maakte dan logisch is?

Minuut 68 van de wedstrijd Southampton FC – Manchester City FC afgelopen zaterdagmiddag. Een lob van Jack Grealish komt net iets achter spits Erling Haaland. Een mislukte pass? Weg grote kans? Niet als je Erling Haaland bent, hij laat het St. Mary’s Stadium voor even de wereld over gaan.

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
Zo verliep de voorbereiding van AS Roma en Anderlecht op de Europese duels met Feyenoord en AZ

Met nog twee Nederlandse ploegen in de Europese kwartfinales belooft het weer een spannende week voor de buis te gaan worden. Feyenoord en AZ komen donderdag in actie in de Europa League en de Conference League. Waar AZ een slechte generale kende tegen Sparta en Feyenoord vanavond nog in actie moet komen, hebben tegenstanders AS Roma en Anderlecht in ieder geval al een goed gevoel te pakken.

lees verder
De carrière van AC Milan-spits Chanté-Mary Dompig gaat als een trein

De 22-jarige Chanté-Mary Dompig speelt al sinds haar negentiende in Italië. Voorheen bij de vrouwen van Empoli. Sinds deze zomer bij het grote AC Milan. In de nieuew PANNA! Magazine spraken wij de Amsterdamse spits over haar jeugd, het leven in Italië en haar transfer naar AC Milan. 

lees verder