En komen ze op licht af?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Loterij winnen? Zó piepklein is die kans

‘Het grootste risico om miljonair te worden.’ Loterijen weten zichzelf knap te verkopen, waardoor een lot misschien best aanlokkelijk lijkt. Maar de kans op loterijwinst is astronomisch klein: je bent eerder heilig dan dat je de loterij wint.

Tel uit die winst!
 
 
Afbeelding
 

Waarom is Amsterdam de hoofdstad van Nederland?

Dat hebben we te danken aan Lodewijk Napoleon, het jongere broertje van de grote Napoleon.

En waarom niet Den Haag?
 
 
Afbeelding
 

Klaar voor een intellectuele uitdaging?

In de cursus Leer kritischer denken leer je je kritisch denkvermogen te vergroten. Ook ga je aan de slag met jouw psychologische struikelpunten via oefeningen en uitdagingen. Je leert mediaberichten en wetenschappelijke onderzoeken te analyseren via handige stappenplannen. Tot slot leren we jou hoe je in gesprek gaat met iemand die een andere mening of standpunt heeft dan jij.

Komt altijd van pas
 
 
Afbeelding
 

Horrorfilms? Onze voorouders hadden een beter alternatief

Afgehakte lichaamsdelen en rondvliegende bloedspetters op het grote scherm, daar geniet een horrorfan van. Ook vóór de uitvinding van film hielden mensen van lekker griezelen. Waar keken ze dan naar?

Durf jij dit te lezen?
 
 
Afbeelding
 

Wat trekt muggen aan?

Laat je 's avonds het licht aan, dan zit je huis binnen de kortste keren vol muggen. Dat hoor je tenminste, maar het klopt gelukkig niet. Wat lokt muggen dan wel richting je slaapkamer?

Zoet bloed?
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Hoe herken je een narcist?

Die ene manager die altijd gelijk moet hebben of die vriendin die alleen maar over zichzelf praat. Soms lijkt het of we in een wereld vol narcisten leven. Zo herken je de echte navelstaarders.

Hopelijk niet in je spiegel