Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 01 december 2016
Neem een halfjaar Quest voor € 25,-!

De nieuwe Quest Historie

Deze keer gaat het over seks, geweld en machtsstrijd in het Vaticaan. Quest brengt zeven goddeloze pausen in kaart. Verder lees je over ufo's. In de winter van 1974 raakte het Friese dorp Gorredijk in de ban van deze vliegende objecten. En: de chemische oorlogsvoering van nazi-Duitsland. Niet met wapens, maar met drugs die de soldaten gebruikten. Hielden die ze op de been?





Wat weet jij over Flevoland?

In de nieuwe Quest Historie gaat het over Flevoland. Die provincie was in het begin niet veel meer dan een hoop drooggevallen klei. Inmiddels bestaat Flevoland al zo’n 75 jaar. Wat weet jij over Flevoland?
 





Waarom krijg je een loopneus als het buiten koud is?

Het begint nu écht koud te worden en we snotteren wat af. Waarom krijgen we een loopneus? Voor het antwoord moet je goed weten hoe je neus in elkaar zit. We leggen het uit in deze animatievideo.
 





Wat weet jij van Sinterklaas?

Vier jij dit weekend ook Sinterklaas? Leuk! Maar weet je eigenlijk wel wie de goedheiligman écht was? (Nee, hij was niet op 6 december jarig.)


 





Blader alvast door Quest Historie

Wat is het oudst bekende Nederlandse scheldwoord? Hoe noemen de Chinezen de Chinese muur? Hoe gingen ridders in harnas naar het toilet? Lees het in Quest Historie! Spiek nu alvast in het nummer met deze sneak preview.





Zwarte handel

Over de komst van koffie bestaan veel sterke verhalen. Wat wél vaststaat: lange tijd was koffie voor de elite. Lees hier zeven verhalen over de geschiedenis van koffie, met tussendoor heel wat sterke bakken.





Blader door de wereldgeschiedenis

Een prachtig boek vol gedetailleerde afbeeldingen van de hoogtepunten van de wereldgeschiedenis. Van de oerknal, dino’s, Egyptenaren, en veel meer. Bestel nu, dan betaal je geen verzendkosten! Let op: we kunnen niet garanderen dat het voor pakjesavond binnen is.