ELF Voetbal nieuwsbrief van 23-08-2022
Wie worden de UEFA Voetballer, -ster en coaches van het jaar?

Karim Benzema, Thibaut Courtois of Kevin De Bruyne? Wie wordt de UEFA Voetballer van het Jaar 2021/22? En wie wordt de coach, de voetbalster en vrouwencoach van het jaar? Donderdagavond worden de winnaars bekend en staan de vier winnaars op het podium van het Haliç Congress Center in Instanbul. ELF Voetbal is daar als jurylid bij aanwezig.


lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2022 (update 7)

Op 1 juli is de transfermarkt weer officieel opengegaan. Twee maanden lang kunnen clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer volop spelers kopen en verkopen. Tot nu toe is er veel gebeurd. Wat? Dat is te lezen in onderstaand overzicht dat is geüpdatet.

lees verder
De PANNA! Competitiespecial is er weer: alles over de Eredivisie en Vrouwen Eredivisie en meer!

De Eredivisie is een feest. En iedereen is uitgenodigd! Bij PANNA! genieten we weer van iedere minuut dat we de bal over de Nederlandse velden zien rollen. Bij de achttien Eredivisie-clubs heeft deze zomer weer een spannende stoelendans plaatsgevonden. Welke speler is bij welke club gaan zitten? Dat lees je in deze competitiespecial van PANNA!. Daarin vertellen we alles dat je moet weten over de beste achttien clubs in ons land. En natuurlijk ook alles over de elf ploegen die gaan strijden om de titel in de Vrouwen Eredivisie! Maar ook de duurste voetballers in kaart, een interview met Cody Gakpo, de ontleed, acht superposters en we zoomen in op Manchester United! Bestel de PANNA! Competitiespecial nog voordat je op vakantie gaat via deze link!

lees verder
Waarom een terugkeer van Hakim Ziyech bij Ajax een goed idee is

In de laatste periode van de zomerse transfermarkt lijkt het erop dat Antony tóch naar Manchester United vertrekt. Er worden bedragen van honderd miljoen euro genoemd voor de transfer van Ajax naar de nieuwe club van trainer Erik ten Hag. Ajax denkt meteen aan Antony's vervanger en is daarbij uitgekomen bij Hakim Ziyech. En een terugkeer van Ziyech in Amsterdam is een goed idee, om meerdere redenen.

lees verder
Vanaf nu verkrijgbaar: de Nationale Voetbalgids 2022/23

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2022/23. De seizoenspecial van ELF Voetbal waarin alle 103 clubs uit de zes hoogste divisies van Nederland aan bod komen. De Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie, de Jack's League, de Derde Divisie Zaterdag, Derde Divisie Zondag en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Clubgegevens, statistieken, de transfers, de selecties, portretten van de sterspelers en trainers en de teamfoto's. Alles komt voorbij over tweehonderd pagina's.

lees verder
Deze 5 Nederlanders zitten sinds deze zomer zonder club

Elke zomer is het weer raak: spelers hebben een aflopend contract en zijn opeens transfervrij. Zo vrij om te gaan waar je maar wil, maar wél afhankelijk van een club die je wil hebben. Er zitten nog een heleboel Nederlandse spelers zonder club. Delano van Crooij bijvoorbeeld, de VVV-keeper die dertien doelpunten van Ajax om zijn oren kreeg. Vijf transfervrije Nederlanders op een rij, waarvan verwacht werd dat ze inmiddels al een club zouden hebben gevonden.

lees verder
Alles wat je moet weten over Feyenoord-aanwinst Dávid Hancko

Het gaat er al weken over in Rotterdam, maar Dávid Hancko is nu eindelijk écht binnen. Feyenoord heeft het nieuws officieel naar buiten gebracht. De centrale verdediger komt voor zes miljoen euro over van Sparta Praag. Lees hier alles wat je moet weten over de 24-jarige Hancko.

lees verder
Wel of niet naar Qatar? Voor deze buitenlandse Eredvisiespelers wordt het een belangrijk half jaar

Voor een deel van de Eredivisiespelers is hoog op de ranglijst eindigen niet het enige belang dit seizoen. Zij hebben hun pijlen tevens gericht op het WK. Een half jaar lang hebben deze spelers nog om de bondscoaches defiiniteif te overtuigen. Deze acht spelers moeten komend half jaar het beste van zichzelf laten zien om nog in aanmerking te komen voor Qatar.

lees verder
Kaching! Hoe Ajax met de verkoop van Antony meerdere transferrecords kan verbreken

De kassa blijft rinkelen in Amsterdam. Ook na het vertrek van Marc 'netto' Overmars blijft Ajax absolute monsterbedragen ontvangen voor de vertrekkende sterspelers. Nu ook Antony op het punt staat om te vertrekken voor ongeveer honderd miljoen euro, worden er voor de zoveelste keer deze zomer transferrecords verbroken in Amsterdam.

lees verder