Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste ,

Morgen, op donderdag 1 december, presenteren wij onze conceptkandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Dat doen we in een live-uitzending vanaf 17.30u, samen met GroenLinks. Want de gekozen kandidaten van onze beide partijen verenigen zich straks in één gezamenlijke fractie in de Eerste Kamer. Dat gebeurt na de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar.

Dat is een bijzondere stap in de samenwerking tussen PvdA en GroenLinks. Daarom staan we daar morgen tijdens de uitzending bij stil met de voorzitters van beide partijen, en met Attje Kuiken en Jesse Klaver. Natuurlijk blikken we ook vooruit op de aankomende campagne met de kersverse lijsttrekkers. 

Deze donderdag dus, is de bekendmaking hier live te volgen vanaf 17.30u. 

Volg de presentatie van onze kandidaten

Ga met ons in gesprek over het nieuwe pensioenstelsel

Of je nu voltijds of deeltijd werkt, tegen de pensioenleeftijd aanloopt, of al twintig jaar van je oude dag geniet: al onze levens worden uiteindelijk beïnvloed door het pensioenstelsel. Na vijftien jaar discussie bereikten de vakbonden, werkgevers en het vorige kabinet een pensioenakkoord. Maar lost dit nieuwe stelsel ook de problemen van het oude stelsel op?

Hierover willen we graag met jullie in gesprek. Daarom organiseren we twee bijeenkomsten met Henk Nijboer (Tweede Kamerlid), Ferd Crone (Eerste Kamerlid) en Willem Noordman (raadslid FNV). Eén in Zwolle, en één in Rotterdam samen met GroenLinks. Je kan daar bij aanwezig zijn:

Van Groningen naar Den Haag

Afgelopen week werd Julian Bushoff, voorheen fractievoorzitter van PvdA Groningen, beëdigd als ons nieuwe Tweede Kamerlid in Den Haag. Hij neemt veel energie en zijn Groningse nuchterheid mee naar onze landelijke fractie. Voor de PvdA-leden die hem nog niet zo goed kennen, stelt hij zich graag voor in deze korte video

Maak kennis met Julian Bushoff

Kom naar de Rode Familiedag in Assen

Zaterdag 17 december vindt de Rode Familiedag in Assen plaats! Meld je nu vast aan, want de plekken zijn beperkt. Geniet onder leiding van Nelleke Vedelaar van een gezellige avond met onder andere Esther-Mirjam Sent, onze Kamerleden uit het noorden en live muziek van de Drentse May and June. Natuurlijk maken ook onze Noordelijke lijsttrekkers voor de Provinciale Staten hun opwachting en kan je in gesprek gaan met kandidaten voor de Eerste Kamer. Maar bovenal maken we er een leuke PvdA-avond van. 

Locatie: Theater de Nieuwe Kolk in Assen
Start: 19:30u

Introducees zijn van harte welkom, en aanmelden kan hier

Steun jouw lokale sportvereniging

De sportclub is belangrijk voor ons allemaal. We kunnen er ontspannen, blijven er fit en sluiten er vriendschappen voor het leven. Maar door de stijgende energieprijzen komen veel sportclubs in Nederland in de problemen. Zo overweegt een kwart van de amateurclubs de deuren deze winter al te sluiten. Dat kan écht niet gebeuren. PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis vroeg het kabinet in juni al om te kijken hoe sportverenigingen en -accomodaties konden worden ondersteund. Na lang wachten liet de minister deze week weten voorlopig niets voor onze verenigingen te kunnen doen. 

Samen met de sportclubs dringen wij bij het kabinet aan om toch in actie te komen en met concrete maatregelen deze verenigingen te steunen. Help ons mee, teken de petitie en red de sportclub bij jou in de buurt. 

Eerste PvdA Praat over onderwijs

Op woensdag 23 november was de eerste aflevering van PvdA Praat! De eerste editie stond in het teken van onderwijs. Aan tafel zaten Volkskrant columniste Aleid Truijens, Tweede Kamerlid Habtamu de Hoop, de Bredase wethouder Arjen van Drunen en VSO leraar van het jaar Steffie van der Meijden. Zij gingen in gesprek over het lerarentekort, de waardering voor het MBO en de onderwijsbegroting. Geïnteresseerd? Kijk hier de gehele uitzending terug. 

Bekijk de eerste PvdA Praat over onderwijs

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: Klik dan op onderstaande link.