Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wie zegt dat Trump liegt, gaat voorbij aan het echte probleem

Zowat iedereen liegt wel eens, maar de leugens van Trump zijn fundamenteel anders. Hij verwerpt het idee dat hij redelijk zou moeten zijn als zodanig.

Lees verder

Frans Wuytack, 90 jaar activist, brengt ons 'De terugkeer van de mens'

Frans Wuytack, levenslang activist voor rechtvaardigheid van de sloppenwijken in de Venezolaanse hoofdstad Caracas tot de havenarbeiders in Antwerpen en zoveel meer. Op 21 september, Internationale Dag voor de Vrede, opent er een grote tentoonstelling van zijn kunstwerken. “Een 'retro-perspectief' met een blik op de toekomst”. Tevens brengt EPO het prachtige boek 'Persona nog grata' opnieuw uit. We hadden met hem een boeiend gesprek.

Lees verder

Chinees-Afrikaanse top zet de bakens verder uit

Terwijl het Westen pluimen verliest in Afrika zijn de betrekkingen tussen het zwarte continent en China beter dan ooit. Dankzij de steun van China en andere groeilanden kunnen Afrikaanse landen zich stap voor stap bevrijden van de neokoloniale dynamiek.

Lees verder

Vers afgestudeerd aan KU Leuven: 'Waarom ik niet naar de graduation-ceremonie wil gaan'

Milan Vandevenne is vers afgestudeerd aan de KU Leuven, maar hij wil niet naar de graduation-ceremonie gaan. Hij schreef een gedicht over waarom niet.

Lees verder

40-tal activisten in verweer tegen GAS-boete: “Niet in lijn met internationale mensenrechten”

Het merendeel van de activisten die een boete ontvingen voor het belemmeren van verkeer tijdens een vreedzame actie aan de Gentse Ring, heeft hiertegen verweer ingediend. Zij baseren zich vooral op de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, waaruit blijkt dat overheden een zekere overlast moeten tolereren, wanneer dit in het kader van een protestactie is.

Lees verder

Wereldprimeur: Den Haag eerste stad die fossiele reclame weert via lokale wet

Den Haag is de eerste stad ter wereld die fossiele reclame via de lokale wet verbiedt. De gemeenteraad stemde vandaag voor het initiatiefvoorstel van de Haagse Partij voor de Dieren die dit verbod regelt. Leonie Gerritsen (PvdD): ‘Den Haag wordt de eerste stad ter wereld die fossiele reclame echt verbiedt. Dit is een belangrijk signaal dat de regeringsstad afgeeft: we moeten af van onze fossiele verslaving.’

Lees verder

'Stop de genocide', VS blokkeerden akkoord Oekraïne-Rusland, bewijzen VS-steun aan eerste 9/11

Joods-Israëli Eitan Bronstein aan zijn landgenoten: "Stop de genocide". De VS verboden Oekraïne een vredesakkoord te sluiten in maart 2022, één maand na de Russische invasie. Een documentaire en een archief aan vrijgekomen documenten bewijzen definitief dat de militaire staatsgreep van 11 september 1973 - de eerste 9/11 - werd gepleegd met volle steun van de VS.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaams en Catalaans nationalisme zijn allebei niet gedragen door de bevolking

Vlaams-nationalisten vertonen fier hun volle steun voor het Catalaanse separatisme. Wat ze er niet bij zeggen is dat zowel in Catalonië als in Vlaanderen de overgrote meerderheid van de bevolking daar niet moet van weten. Walter De Smedt: “Worden we nu eindelijk verlost van het Vlaams-nationalisme?”

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium