Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 4 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wiebes komt met afkoopregeling Pensioen in Eigen Beheer
Staatssecretaris Wiebes komt met een wetsvoorstel om DGA’s in staat te stellen hun Pensioen in Eigen Beheer middels een fiscaal aantrekkelijke regeling af te laten kopen.
Lees meer
 
 
Kabinet wil strengere eisen aan accountantsorganisaties
De ministerraad heeft op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën ingestemd met het wetsvoorstel voor de versterking van het bestuur van accountantsorganisaties. Dat moet leiden tot betere wettelijke controles van jaarrekeningen. Het wetsvoorstel regelt ook nieuwe bevoegdheden voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Lees meer
 
Waarom servicemanagement? Advertorial

Wat verstaan wij onder servicemanagement? Onder servicemanagement verstaan we alle mogelijke manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie.

Meer weten over servicemanagement? Download dan de whitepaper: “Vijf redenen waarom iedere accountantspraktijk servicemanagement zou moeten omarmen”

 
Rumoer in de maatschap 2016: ‘Dus dat is zijn medetoetser…’
Vrijdag 1 juli 2016 Terwijl Roderik Tuinster wacht bij de ontvangstbalie, kijkt hij eens rond. Aan de wand ziet hij een groot portret hangen. Een teken aan de wand. Zelfverheerlijking, denkt hij, altijd slecht voor een goede uitoefening van het accountantsvak. Dit is typisch weer zo’n kantoor waar het gewoonweg niet kan kloppen. Roderik heeft […]
Lees meer
 
 
Foutje uit accountantswetgeving: extern accountant of accountant?
Het is één klein verschil ‘extern accountant’ of ‘AA of RA ingeschreven in het accountantsregister. De eerste accountant is een accountant die wettelijke controles mag uitvoeren en in die hoedanigheid ook bij de AFM bekend is en bij de laatste groep is dat niet per sé zo.
Lees meer
 
 
Vrijspraak voor accountant uit Holten
De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag de accountant uit Holten vrijgesproken die werd verdacht van het niet melden van een dubieuze transactie van 18 miljard euro.
Lees meer
 
 
Bedrijfsopvolgingsregeling wordt gerepareerd
Het kabinet stuurt komende Prinsjesdag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer dat een onbedoelde verruiming van de bedrijfsopvolgingsregelingen repareert.
Lees meer
 
 
Berekening gebruikelijk loon niet volgens “afroommethode” als vergelijkingsmethode kan worden toegepast.
De Hoge Raad heeft geoordeeld dat uit artikel 12a, lid 1 Wet LB volgt dat de wettelijke regeling op een vergelijkingssystematiek is gebaseerd. Als dan een loon beschikbaar is van een werknemer met soortgelijke werkzaamheden als die van de directeur‑grootaandeelhouder, kan de “afroommethode” niet worden toegepast.
Lees meer
 
 
Crowdfunding groeit minder snel in Nederland
In de eerste helft van 2016 werd in Nederland voor 86 miljoen euro aan crowdfunding opgehaald. Daarmee groeit crowdfunding in Nederland opnieuw, maar beduidend minder snel dan de afgelopen 5 jaar het geval was.
Lees meer
 
Waarom elk klantgericht kantoor een goed integratieplatform nodig heeft Contentpartner
Integratie van IT-systemen blijft een zeer actueel thema en de technologische mogelijkheden evolueren voortdurend. Nu is software uiterst kneedbaar en kunnen de koppelingen tussen IT-systemen op talloze manieren worden gerealiseerd, je blijft echter afhankelijk van het geboden koppelvlak. Daarnaast is de bereidwilligheid van de softwareleverancier om mee te werken aan koppelingen ook nog altijd een […]
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) Opleiding
Met de invoering van betaald advies is het verbreden van uw dienstverlening of juist het kiezen voor een specialisatie van groot belang. Echtscheidingsadvies geeft u hierin vele mogelijkheden. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier biedt naast de noodzakelijke kennisgebieden ook de vertaling hiervan in de benodigde mediationvaardigheden. De leergang is zowel door de Stichting RFEA […]
 
Zelfstandig kantoorleider bij kantoor van de toekomst Vacature
Zelfstandig kantoorleider bij kantoor van de toekomst Bent u toe aan een nieuwe start en wilt u daarbij meer vrijheid in uw dagelijkse werkzaamheden? Dan is het starten van een eigen administratie- of accountantskantoor een mogelijk alternatief. Het opbouwen van een eigen kantoor vergt veel tijd en investeringen. Zeker in de dynamische wereld waar de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn