Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 28 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wiebes: kritiek op HT berust op ‘indianenverhalen’
Volgens demissionair staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën berust veel kritiek op Horizontaal Toezicht op ‘indianenverhalen’.  Ondernemingen die een overeenkomst hebben met de fiscus over hun belastingen, maken minder fouten in hun aangiftes dan bedrijven die niet zo’n convenant hebben, blijkt uit onderzoek.
Lees meer
 
 
De valse voorwendselen van de Wet DBA
De handhaving van de beruchte wet DBA wordt wederom uitgesteld, zo liet staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes onlangs aan de Tweede Kamer weten. Werd de wet in november vorig jaar nog tot 1 januari 2018 in de ijskast gezet, inmiddels is dat 1 juli 2018 geworden. De verlenging komt in het kielzog van een onderzoek […]
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Waardering verplichting partnerpensioen in eigen beheer na echtscheiding
Hoe vindt de waardering van een in eigen beheer gehouden verplichting voor het uitkeren van een partnerpensioen plaats indien er geen aanwijsbare partner is die in aanmerking komt voor de uitkeringen van het partnerpensioen?
Lees meer
 
 
Vaststellingsovereenkomst fiscaal compromis moet schriftelijk worden vastgelegd
Na een boekenonderzoek krijgt een ondernemer een naheffingsaanslag OB en een vergrijpboete opgelegd door de inspecteur. In geschil is of er bij wijze van compromis een overeenkomst tot stand is gekomen.
Lees meer
 
 
Blockchain is echt een blijvertje, maar veel wat met een blockchain kan, kan ook zonder
Blockchain verdwijnt onder de motorkap. Over 5 jaar is het even normaal als WhatsApp. Gewoon een eenvoudige manier om transacties, afspraken, contracten en de voortgang ervan in allerlei (logistieke) ketens voor eens en voor altijd onuitwisbaar – en zonder de noodzaak van een tussenpersoon – digitaal vast te leggen. Zo ver is het echter nog […]
Lees meer
 
 
‘Onduidelijke regels controle jaarrekeningen’
Volgens nieuwbakken NBA-bestuurslid Marianne van der Zijde bepalen accountants zelf wat ze controleren en hoe diep ze de controle van de jaarrekening doen, omdat er voor hen geen duidelijkheid is omtrent de regels.
Lees meer
 
 
Werkkostenregeling: wat kun je doen om dure verassingen – 80% fiscale eindheffing – te voorkomen?
Het lijkt zo eenvoudig. Binnen het kader van de werkkostenregeling kan een werkgever 1,2% van zijn personeelsbudget vrij aan zijn werknemers uitbetalen, vergoeden, of personeelsfeesten voor aanbieden, enz. Het probleem zit hem echter minder in wat er mag, maar meer in de vastlegging en de bewaking van de bestede budgetten. Daarvoor moeten de loonadministraties en […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst: Negeer brief stopzetten EKA
Ondernemers die een brief van de Belastingdienst hebben ontvangen over het stopzetten van de Elektronische Kopie Aanslag (EKA), kunnen deze brief negeren. Zo laat de fiscus weten.
Lees meer
 
 
Wwft treedt later in werking
De NBA-helpdesk krijgt veel vragen over de nieuwe Wwft (vierde anti-witwasrichtlijn). De oorspronkelijke ingangsdatum van de nieuwe Wwft was juni 2017. Deze is niet gehaald.
Lees meer
 
 
Amperse & Goetheer Accountants tekent HT-convenant
Het Zeeuwse kantoor Amperse & Goetheer Accountants heeft zich aangesloten bij het koepelconvenant horizontaal toezicht van de Belastingdienst en Novak.
Lees meer
 
 
Leidraad Invordering wijzigt per 1 juli
De Leidraad Invordering 2008 wordt per 1 juli 2017 aanstaande gewijzigd in verband met een aantal benodigde technische en redactionele aanpassingen.
Lees meer
 
SRA vernieuwt website Contentpartner
SRA heeft haar website vernieuwd en voorzien van handige en slimme tools. Daarnaast is de site nu ook mobielvriendelijk.
 
MKB-kredietcoach Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen als financieringscoach voor het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot MKB-kredietcoach. Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben grote moeite om krediet te verkrijgen. De ondernemer heeft vaak onvoldoende kennis van het financieringsproces voor een succesvolle kredietaanvraag. En banken hebben te maken met […]
 
BTW en sport(structuren) Opleiding
Joep Swinkels brengt uw kennis over BTW en sport(structuren) in één middag op topniveau. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u. Na afloop van deze cursus kunt u goed anticiperen op komende wijzigingen en het belastingvoordeel behouden. Docent Mr dr. J.J.P. […]
 
Accountant RA – directeur Brabant – Mijdrecht Vacature
Een top-15 accountants- en belastingadvieskantoor met zo’n 25 vestigingen verspreid over Nederland met een grote diversiteit aan klanten. Zwaartepunt ligt bij de M van het MKB. Werkzaamheden verschuiven langzaam maar zeker naar die van een allroud adviesorganisatie (accountancy – fiscaal – juridisch – P&O – ICT – subsidie – financieringen). Onze opdrachtgever is een uitstekende […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn