Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 26 oktober 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wiebes maakt einde aan huuraftrek ZZP’ers
Staatssecretaris Wiebes bereidt een nota van wijziging voor waarin de behandeling van IB-ondernemers en resultaatgenieters met een onzelfstandige werkruimte in een huurwoning in lijn wordt gebracht met die van ondernemers met een koopwoning.
Lees meer
 
 
Nog een meldpunt wet DBA
ONL voor Ondernemers en het CDA hebben geen vertrouwen in het door de Belastingdienst geopende meldpunt DBA. Zij hebben nu hun eigen meldpunt opgericht voor ondernemers die problemen ervaren met de wet DBA: Het Meldpunt Problemen Modelcontracten Zelfstandig Professionals.
Lees meer
 
Online magazine voor accountants: Slim samenwerken met Verenigingen & Stichtingen Advertorial

Help jij Verenigingen & Stichtingen bij het voldoen aan wettelijke en fiscale plichten? Weet je met welke strategische uitdagingen zij worstelen en welke rol kun jij daar in kunt spelen?
In het online magazine Slim samenwerken lees je trends, praktijkverhalen, tips & tricks voor accountants en administratiekantoren. In deze editie alles over Verenigingen & Stichtingen!

Download gratis >

 
Al 67 softwareleveranciers hebben UBL Ready label
Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED hebben een “UBL Ready” label ontwikkeld. UBL Ready bevordert via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen.
Lees meer
 
 
Klaar voor SBR per 1 januari 2017?
‘Klaar voor SBR per 1 januari 2017?’ Dat is de laatste tijd misschien wel de meest gestelde vraag onder accountants en hun softwareleveranciers.
Lees meer
 
Cursus Trusted Financial Advisor in 1 dag | 9 november 2016 – Utrecht Advertorial

Een trusted advisor biedt veel meer dan alleen vakinhoudelijke informatie. Hij denkt mee over de bedrijfsstrategie of over de persoonlijke levensloop van zijn klanten. Wilt u als trusted advisor een lange termijn relatie met uw klanten opbouwen en daarmee meer omzet behalen? Meld u dan aan voor deze eendaagse praktijkcursus.

Meer informatie ==>>

 
‘Ruim helft Nederlanders met lening weet niet dat ze een lening heeft’
Meer dan de helft van de Nederlanders met een lening geeft zelf aan geen lening te hebben. Daarnaast zijn de voorwaarden vaak niet bekend. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverstrekker Freo.
Lees meer
 
 
‘Belastingdienst keurt BV-constructies ZZP’ers goed’
Uit een nog lopend onderzoek van Stichting ZZP Nederland over de uitwerking van de DBA blijkt dat meer dan een derde van de responderende ZZP’ers is benaderd door bemiddelaars om deel te nemen aan payroll- en BV-constructies. ‘Het is onbegrijpelijk, dat deze bemiddelaars ook nog kunnen schermen met een goedkeuringsverklaring van de Belastingdienst.’
Lees meer
 
Nieuw: 6 exclusieve colleges over Integriteit van Organisaties Advertorial

Grote misstanden worden vaak toegeschreven aan een gebrek aan integriteit. Voor organisaties en professionals een reden om hun integriteitsbeleid vorm te geven en aan te aanscherpen. Maar hoe werkt u aan integriteit? Welke invloed heeft u op de integriteit van organisaties? In deze collegereeks, die plaatsvindt op Nyenrode, gaan zes hoogleraren en experts in op alle aspecten van integriteit van organisaties. Abonnees van deze nieuwsbrief profiteren van een aantrekkelijke korting.

Meer info =>

 
Informer lanceert Accountancyportal voor nieuwe rol accountant
Softwareleverancier Informer heeft het portal voor Accountants in InformerOnline vernieuwd. De vernieuwde portal biedt inzicht in welke administraties facturen worden geplaatst en welke facturen automatisch door robots zijn verwerkt. Op die manier weten accountants precies wat er zich afspeelt in de administraties van de klanten.
Lees meer
 
 
Algemene Rekenkamer in gesprek met Wiebes over onderzoek vertrekregeling Belastingdienst
De onderzoeksvraag naar de vertrekregeling bij de Belastingdienst omvat een veel omvattende vraag die de nodige onderzoektijd vergt. ‘Die vraag verhoudt zich niet eenvoudig met het voorgestelde tijdpad dat leidt tot publicatie in december aanstaande’. Dat antwoordt de Algemene Rekenkamer op het verzoek van de staatssecretaris om ‘onderzoek te doen naar de rechtmatigheid en doelmatigheid […]
Lees meer
 
 
Ingangsdatum Arbowet wederom uitgesteld
De ingangsdatum van de gewijzigde Arbowet is uitgesteld van 1 januari 2017 naar 1 juli 2017. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten.
Lees meer
 
Nu ook echte e-facturatie voor Davilex Contentpartner
Vanaf vandaag is echte e-facturatie via eVerbinding mogelijk in Davilex Online. Alle soorten facturen komen in één stroom automatisch in de administratie terecht: van echte e-factuur tot kassabonnetje. De factuur is direct klaar voor verwerking zonder risico op invoer- en/of herkenningsfouten. Met eVerbinding is de boekhouding in Davilex altijd up to date en heeft de […]
 
Staking, bedrijfsbeëindiging en bedrijfsopvolging bij eenmanszaken Opleiding
IB-ondernemers die willen of moeten stoppen met hun onderneming doen er goed aan om tijdig te beginnen aan de voorbereiding. Tijdig voorsorteren kan veel belastingheffing besparen. Of het nu gaat om een overdracht of een beëindiging: voor een goede begeleiding bij de fiscale afhandeling is tijd en planning nodig. In deze educatiebijeenkomst komen alle mogelijke […]
 
Operational Risk Manager (W&S) – Midden Nederland Vacature
U zoekt een bureau dat u ondersteunt met interim-oplossingen voor de bedrijfsvoering van uw organisatie. Een bureau dat vernieuwend en onderscheidend is. Dat betrokkenheid toont en oprecht geïnteresseerd is in zowel de opdrachtgevers als de hoog opgeleide kandidaten. Een bureau dat vooruit denkt, op de hoogte is van relevante ontwikkelingen in het werkveld en een […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn