Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
donderdag 17 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Wiebes: ‘Modelcontracten worden op korte termijn herschreven’

De modelovereenkomsten, die de VAR vervangen, worden op korte termijn herschreven om de toegankelijkheid te vergroten.

Lees meer
 
 
NOB: ‘Hou toegang innovatiebox zo ruim mogelijk en stel box open voor IB-ondernemers’

Bij aanpassing van het regime van de innovatiebox pleit de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs er onder meer voor om de toegang tot de innovatiebox zo ruim mogelijk te houden en deze ook open te stellen voor inkomstenbelastingondernemers.

Lees meer
 
Stoomcursus Estateplanning | 19 april 2016 | Utrecht Advertorial

Als accountant krijgt u steeds vaker vragen van uw cliënten omtrent schenken, erven en huwelijkse voorwaarden. Maar bent u voldoende op de hoogte van alle ins en outs, om het juiste advies te kunnen geven? Na het volgen van de Stoomcursus Estateplanning kunt u uw cliënt optimaal adviseren bij het overhevelen van vermogen naar de volgende generatie.

 
NBA Jaarplan 2016

Het bestuur van de NBA heeft het jaarplan voor 2016 vastgesteld. Na de verschijning van het rapport ‘In het publiek belang’ september 2014, heeft de NBA het beleid vooral gericht op de punten:verbetering van de professionele kwaliteit van de leden, verandering van cultuur en meer maatschappelijke relevantie voor het accountantsberoep.

Lees meer
 
 
Praatjes vullen geen gaatjes

Een AA heeft verzuimd aan de echtgenote van een directeur van een tandartsenpraktijk toestemming te vragen voor beëindiging van haar pensioenopbouw in de vennootschap. Hij heeft vervolgens geacteerd alsof de toestemming wel was gegeven.

Lees meer
 
Accountant, help je klanten groeien! Advertorial

Maak invoerwerk een fluitje van een cent en krijg grip op al je processen met mooie dashboards! Ontdek net als 50% van alle Nederlandse accountants Exact Online voor Accountancy en zie hoe je makkelijk online kunt samenwerken met je klant en meer tijd over hebt voor beter advies.

Probeer vrijblijvend.

 
Beantwoording Kamervragen over administratieve chaos bij gemeenten en zorginstellingen

Staatssecretaris Martin Van Rijn van VWS heeft Kamervragen over het bericht in het FD 'Accountants worstelen met administratieve chaos bij gemeenten en zorginstellingen' beantwoord.

Lees meer
 
 
Rekenhulp om Belgisch of Duits loon om te rekenen naar Nederlands loon beschikbaar

De Belastingdienst heeft de rekenhulp waarmee Belgisch of Duits loon omgerekend kan worden naar Nederlands loon online gezet.

Lees meer
 
 
Volkskrant: Verlaging pensioen dreigt voor 7 miljoen Nederlanders

Ruim 7 miljoen werknemers en gepensioneerden moeten er ernstig rekening mee houden dat hun pensioen volgend jaar wordt verlaagd. Dat meldt de Volkskrant op basis van de dinsdag gepubliceerde dekkingsgraden van pensioenfondsen.

Lees meer
 
 
Wie gaat er met wie? Fusies en overnames in accountancy 2015/16
In het afgelopen jaar wisselden minder accountantskantoren van eigenaar dan in de voorafgaande jaren. De betaalde goodwill steeg echter licht. Dit stelt Arjen Schutte in de inventarisatie die vorige week in Accountancy Vanmorgen verscheen. Wat opvalt is het relatief forse aantal kantoren dat zich heeft afgesplitst van (middel)grote accountantskantoren.
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij De Jong & Laan. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door