Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 10 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Novelle Wet uitfasering PEB en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen
De Tweede Kamer heeft 9 februari 2017 het wetsvoorstel tot wijziging van het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer als hamerstuk aangenomen. In de novelle wordt alsnog een (voorwaardelijke) mogelijkheid tot aftrek van de lasten van de toekomstige indexatie van de pensioenaanspraken of van de pensioenuitkeringen voorgesteld.
Lees meer
 
 
Wiebes schrikt van ernstige aantijgingen misstanden Belastingdienst
Staatssecretaris Wiebes is geschrokken van de ernstige aantijgingen die in de uitzending van Zembla naar voren kwamen en van het feit dat werknemers van de Belastingdienst in de media op anonieme basis hun zorgen uitten over de beveiligingsrisico’s. In een brief aan de Tweede Kamer geeft hij aan dat dat onaanvaardbaar is voor een organisatie […]
Lees meer
 
Succesvol blijven? Ga mee met de trends in de accountancy Advertorial

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je leest dat de accountancywereld verandert. Maar toch zijn we samen nog steeds op zoek naar die nieuwe vorm van dienstverlening. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je meegaat met de veranderingen en daardoor succesvol blijft?’

Download de accountancybrochure en ontdek de mogelijkheden! =>

 
Wiebes informeert Tweede Kamer over overgangsrecht schenkingsvrijstelling
Staatssecretaris Wiebes heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over een brief met betrekking tot het overgangsrecht bij de vanaf 1 januari 2017 geldende vrijstelling schenkbelasting voor een eigen woning tot € 100.000. 
Lees meer
 
 
Gaat u er even voor zitten: de combinatie HIR en verbreking fiscale eenheid
Wanneer u in de praktijk te maken krijgt met een verbreking van een fiscale eenheid vennootschapsbelasting (hierna: fe) en de herwaarderingswinst van art. 15ai Vpb, zou ik deze uitspraak er zeker bij pakken.
Lees meer
 
Spant creëert nieuwe congreslocatie binnen bestaande locatie Advertorial

Spant presenteert een nieuwe congreslocatie. Met de grootscheepse renovatie afgelopen zomer is een gloednieuw horecaplein gecreëerd, met een directe toegang naar de vorig jaar verbouwde plenaire zaal voor 275 personen.

SBR: er aan wennen op een andere manier te moeten aanleveren Contentpartner
Werken met SBR hoeft kantoren niet voor hele grote problemen te stellen. Kantoren moeten wel goed nadenken over de inrichting van administratieve processen bij hun klanten. Standaardisering is in veel gevallen een oplossing, maar flexibiliteit en maatwerk ook. In gesprek met Thijs Sauër van Exact.
 
 
Michiel Werkman: Perspectief MKB-financiering vraagt andere verslaglegging accountant
In het MKB worden cijfers vaak zodanig opgesteld dat vooral zo min mogelijk belasting hoeft te worden afdragen. Daardoor bieden financiële rapportages voor potentiële geldschieters mogelijk een onvoldoende realistisch beeld. Zowel de feitelijke prestatiecurve als de forecasts zijn daardoor soms nauwelijks objectief te beoordelen. Aangezien kredietaanvragen voornamelijk elektronische worden beoordeeld werkt deze handelwijze vooral de […]
Lees meer
 
Pakt de accountant de kansen rond ondernemingsfinanciering? Advertorial

AV organiseert een voorprogramma voor accountants tijdens de ‘Week van de Financiën’ van de KvK van 13 t/m 17 februari 2017. Welke kansen zijn er voor accountants rond het financieringsvraagstuk van ondernemers? Kom vrijdag 17 februari naar Nieuwegein. De volgende onderwerpen komen aan bod.
Financieringsmix en -mogelijkheden: Jeroen Overing
Grip op de tent: Jan Wietsma
Het nationale en internationale financieringslandschap: Lex van Teeffelen
Prijs: € 125,- inclusief broodje (excl. BTW)
NBA: 2 PE punten
NOAB: 2 PE punten

 
Zaak gedupeerde accountants in programma ‘Opgelicht?!’
Dinsdag 7 februari heeft het programma “Opgelicht?!” aandacht besteed aan een zaak waarbij een aantal accountants schade hebben geleden door een frauderend ondernemersechtpaar. John Weerdenburg van Auxilium adviesgroep schoof bij het programma aan om een toelichting te geven.
Lees meer
 
 
Vertraging in publicatie RGS 3.0
De publicatie van de consultatieversie van RGS 3.0 is vertraagd. De verwachting is dat deze eind februari wordt gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Beleggers verzetten zich tegen Fortis-schikking
ConsumentenClaim stapt donderdag 9 februari naar de rechter namens ruim duizend beleggers. Ze verzetten zich tegen de Fortis-schikking en eisen een hogere compensatievergoeding voor de geleden schade wegens de ondergang van Fortis.
Lees meer
 
 
Plasterk: lagere drempels gemeentelijke accountantsmarkt
Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) werkt aan het verlagen van toetredingsdrempels op de gemeentelijke accountantsmarkt. Dat schrijft hij, mede namens minister Dijsselbloem van Financiën, in een brief aan de Tweede Kamer. Hij noemt het opzetten van eigen accountantsdiensten door gemeenten als alternatief.
Lees meer
 
E-facturatie: Meer tijd, meer klantcontact en meer advieswerk Contentpartner
SRA is voor haar leden een samenwerking aangegaan met eVerbinding. Het netwerk voor zelfstandige MKB-accountantskantoren sprak met drie kantoren van verschillende omvang die aan de slag zijn gegaan met e-facturatie via dit bedrijf. Ook eVerbinding zelf schoof aan. Wat zijn de ervaringen van de kantoren tot nu toe? Welke overwegingen hebben ze gemaakt? Waar lopen ze […]
 
De auto van de zaak, kansen en risico’s Opleiding
In een dag weer up-to-date met recente fiscale ontwikkelingen De auto van de zaak blijft een dankbaar onderwerp van gesprek bij elke klant. Wat zijn de kansen die de fiscale regeling biedt? Welke risico’s dient u te vermijden? Laat uw klant geen voordelen liggen? Heleen Elbert praat u op een heldere en praktische wijze bij […]
 
Controleleider Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn