Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 9 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wiebes stuurt brief over problemen wet DBA maand eerder naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Wiebes stuurt nog deze maand de toegezegde brief over de problemen rond de wet DBA naar de Tweede Kamer. ‘Ik ben het er volledig mee eens dat echte opdrachtnemers en zelfstandige professionals niet mogen blijven zitten met onzekerheid, juist in een tijd waarin de economie groeit. De urgentie is volkomen helder.‘
Lees meer
 
 
AA adviseert om foutieve BTW-aangiften in te dienen: berisping
Een AA ziet in het advies om bewust te lage aangifte omzetbelasting te doen en deze pas op een later moment af te dragen aan de Belastingdienst een oplossing voor liquiditeitsproblemen binnen een vennootschap. De Accountantskamer is het niet met dit advies eens.
Lees meer
 
De beste online boekhoudsoftware voor accountant en cliënt Advertorial

Online boekhoudsoftware voor uw cliënt voor maar € 15,- per maand. Laat uw cliënten nu overstappen op Visma eAccounting. Snel, eenvoudig en goedkoop. Ga naar www.boekhoudswitch.nl, vul het formulier vandaag nog in en probeer het 30 dagen gratis.

 
Fiscale eindejaarstips en aandachtspunten van ABAB
Ook ABAB Accountants en Adviseurs heeft eindejaarstips 2016 samengesteld. In vijf afzonderlijke documenten geeft de organisatie fiscale tips en aandachtspunten voor alle belastingplichtigen, DGA’s, ondernemers en werkgevers. Ook heeft ABAB een document gemaakt met eindejaarstips voor de omzetbelasting.
Lees meer
 
 
105 fiscale eindejaarstips van BDO
Ook dit jaar heeft BDO weer een editie met fiscale eindejaarstips uitgebracht. Het boekje geeft 105 tips die nog in 2016 een fiscaal voordeel kunnen opleveren voor ondernemers, DGA’s en privépersonen.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
NOB geeft commentaar op besluit deelnemingsrente en besluit fiscale eenheid 2003
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft commentaar geleverd op het conceptbesluit tot wijziging van enige uitvoeringsbesluiten op het gebied van belastingen en toeslagen.
Lees meer
 
 
Sietze de Leeuw RA partner bij het Compliancekantoor
Na bijna tien jaar werkzaam te zijn geweest bij toezichthouder AFM is drs. Sietze de Leeuw RA per 1 september 2016 gestart als partner bij het Compliancekantoor.
Lees meer
 
 
‘Laag risico op fraude bij foute cd-roms Uitstelregeling belastingconsulenten 2015’
Er stond geen informatie van de Kamer van Koophandel op de foutief verstuurde cd-roms Uitstelregeling belastingconsulenten 2015. Hierdoor is het risico op (identiteits)fraude laag. Dat antwoordt staatssecretaris Wiebes in antwoord op vragen naar aanleiding van het datalek bij de Belastingdienst.
Lees meer
 
VLOG Verplichtstelling e-facturatie Contentpartner
E-facturatie is actueler dan ooit. Per 1 januari 2017 moeten alle leveranciers van de Rijksoverheid hun factuur elektronisch indienen. Maar wat houdt dit precies in en wie krijgt hier allemaal mee te maken? Marcel van Wensem legt uit.    
 
Werkwijze van de bank bij dreigend faillissement Opleiding
Als de continuïteit van de onderneming van uw klant onder druk staat, merkt uw klant dat ook in zijn relatie met de bank. Deze cursus verschaft u inzicht in de werk- en denkwijze van de grootbanken bij ondernemingen met dreigende discontinuïteit. Doelstelling Na afloop van de cursus kunt uw klanten adviseren over hun veranderende relatie […]
 
Senior medewerker Accounting – Utrecht Vacature
wens.finance is een werving & selectie buro dat zich uitsluitend richt op Finance professionals. wens.finance is een initiatief van Finext en BusinessController.nu Introductie Houdt u ervan om uw huis op orde te brengen én te houden? Bent u degene die energie krijgt voor, tijdens en na een verhuizing? Zo ja, dan dagen wij uit om […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn