Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 21 december 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Wiebes vraagt Eerste Kamer stemming PEB uit te stellen
Staatssecretaris Wiebes heeft in een spoedbrief de Eerste Kamer gevraagd nog niet te stemmen over het wetsvoorstel Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen. De stemming stond gepland voor dinsdagmiddag.
Lees meer
 
 
Presentaties AV-dag beschikbaar          
De slides van de presentaties die op de AV-dag van woensdag 14 december zijn gehouden, zijn nu beschikbaar.
Lees meer
 
Digitaal PDF en SBR stukken ondertekenen: de standaard Advertorial

De digitalisering zorgt ervoor dat papieren rapportages, zoals de jaarrekening of kredietrapportage, verdwijnen. Ditzelfde geldt voor de ‘natte’ handtekening op deze stukken. Hoe gaat u in de toekomst de jaarrekening en kredietrapportages ondertekenen? Het NBA voert een nieuw SBR-beleid en biedt daarbij een SBR Assurance oplossing. In deze Whitepaper leest u hoe u als accountant kunt voldoen aan dit nieuwe SBR-beleid.

Lees meer =>

 
NBA wil invoertermijn nieuwe wetten naar 4 maanden
De NBA wil dat de invoertermijn voor nieuwe wet- en regelgeving wordt verruimd naar vier maanden om invoeringsproblemen te verkleinen. De beroepsorganisatie vindt dat de invoeringsproblemen regelmatig het niveau van ‘kinderziekten’ ontstijgen.
Lees meer
 
 
HR-maatregelen voor 2017
Het gaat beter met Nederland dan het kabinet in september dacht. De groei trekt in 2017 flinker aan, terwijl de werkloosheid eind 2016 al onder de half miljoen is gedaald. Sinds Prinsjesdag zijn er alweer volop wijzigingen bekend geworden over plannen en arbeidswetten die het kabinet in petto heeft. Personeelsnet geeft een bijgewerkt overzicht van […]
Lees meer
 
 
PwC: De laatste BTW-aangifte van 2016
De laatste BTW-aangifte van het jaar staat weer voor de deur. Zoals ieder jaar is er een aantal correcties waarmee rekening moet worden gehouden.
Lees meer
 
 
Nieuwe controleverklaring voor OOB’s openbaar
De NBA heeft het model van de Nieuwe controleverklaring voor OOB’s zoals die gaat gelden vanaf 1 januari openbaar gemaakt.
Lees meer
 
 
BDO waarschuwt bestuurders nieuwe Code niet te onderschatten
Bestuurders moeten oppassen dat zij de gevolgen van de nieuwe Corporate Governance Code niet onderschatten. Dat stelt BDO in zijn reactie op de nieuwe Corporate Governance Code.
Lees meer
 
 
Voorlopig geen wijzigingen in MIA en VAMIL
Er worden op dit moment geen wijzigingen aangebracht in de fiscale regelingen MIA en VAMIL. Dat heeft staatssecretaris Wiebes besloten naar aanleiding van een onderzoek naar het samengaan of integreren van de beide regelingen.
Lees meer
 
 
Verdubbeling aantal Simplerinvoicing-participanten
In de afgelopen zes maanden is het aantal administratieve software/ERP-/e-facturatiedienstverleners dat aangesloten is op het Simplerinvoicing-netwerk verdubbeld van 13 naar 28.
Lees meer
 
 
‘Politieke consensus over flexibel pensioen in verkiezingsprogramma’s‘
Een flexibel pensioen, lagere werkgeverslasten en veel aandacht voor de balans tussen werk en privé. Uit een analyse van de verkiezingsprogramma’s van de grootste politieke partijen concludeert ADP dat op deze punten politieke consensus is. De kans dat een nieuw kabinet hiermee aan de slag gaat, is daarom groot, aldus de HR- en salarisdienstverlener.
Lees meer
 
Chris Baelemans nieuwe CEO van Welten Contentpartner
Oprichter Cees Welten stopt per januari 2017 na bijna 25 jaar als CEO van het opleidings- en detacheringsbedrijf Welten. Hij draagt het stokje over aan Chris Baelemans, mede-oprichter van financieel opleider Dukers & Baelemans, dat sinds 2014 onderdeel is van Welten. 
 
Analyse general IT-controls Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “Analyse general IT-controls” is het hoofblok “Impact van IT op AO/IB en informatievoorziening” van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in het analyseren van de general IT-controls, maar niet […]
 
Medewerker zorgadministratie Vacature
Bedrijfsomschrijving Ziekenhuis Amstelland is een aangename plek om te werken. We werken professioneel, zijn gastvrij en collegiaal. Onze patiënten waarderen dat. Voor onze medewerkers is er een open, sociale omgangsvorm en is er ruimte voor eigen initiatief. Je persoonlijke, vakmatige ontwikkeling staat bij ons voorop. Net als het continu verbeteren van de zorg. Er wordt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn