Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 2 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Advies aan Hoge Raad: lijfrentepremie ook aftrekbaar voor Zvw-bijdrage
Ondernemers die lijfrentepremie betalen, kunnen mogelijk een extra belastingvoordeel tegemoet zien. Bij de Hoge Raad ligt nu een zaak waarin een ondernemer bepleit dat hij de betaalde premie voor de inkomstenbelasting én voor de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) in aftrek kan brengen. De conclusie van advocaat-generaal Peter Wattel is dat het hoogste rechtsorgaan de ondernemer […]
Lees meer
 
 
Fiscus wil strengere regels voor zeer rijken
De Belastingdienst bekijkt of er eenduidige en strengere richtlijnen moeten komen voor zeer rijke Nederlanders. Dat meldt de Volkskrant op basis van documenten die de krant heeft gekregen door een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Een speciale afdeling bij de fiscus, het Programma Zeer Vermogende Personen (ZVP), blijkt aan te lopen tegen aangiftetrucs […]
Lees meer
 
Kennismakingsabonnement papieren AV-magazine Advertorial

Maak nu kennis met het papieren kwartaalmagazine van AV vol achtergrondartikelen.
Voor 15 euro ontvangt u twee edities. Het abonnement stopt automatisch.

 
AVG: 7 complexiteiten en 3 tips voor accountantskantoren
Het kan je niet ontgaan zijn: de nieuwe Europese privacyverordening (AVG) komt eraan. Je wordt ermee overdonderd. Het is tijd om je te realiseren dat de tijd begint te dringen. De ‘wenfase’ van twee jaar is bijna achter de rug! Inmiddels lijkt het erop of ieder bedrijf ook garen wil spinnen bij de introductie. Elke […]
Lees meer
 
AVG: slaan we door? Contentpartner
Herinnert u zich nog het verhaal van een vrouw in Amerika die een magnetronbedrijf aanklaagt, omdat haar kat niet tegen het drogen in de magnetron bestand is? Aan dat verhaal doet mij de drukte rondom de AVG denken. Waar is de eigen verantwoordelijkheid in dit verhaal? Mag je niet uitgaan van ‘boerenverstand’?
 
Wat zijn de mogelijkheden voor fiscaal innovatief ondernemen in 2018 voor uw cliënten? Advertorial

De innovatiebox is een belangrijke regeling voor innoverende ondernemingen om hun belastingdruk te verlagen. Met ingang van 2017 is het regime onder invloed van BEPS Action 5 van de OESO ingrijpend veranderd. De nieuwe regeling is nog steeds interessant voor de onderkant van het MKB. Meer weten over de mogelijkheden voor uw cliënten? Bram de Nies praat u op 26 maart a.s. bij over het wettelijk kader en de praktische toepassing van de regelingen.

Meer info ==>

 
Rabobank trekt de aandacht met plan voor crypto-kluis
Rabobank peilt de interesse voor een cryptokluis. De bank heeft daartoe een website gelanceerd, Rabobit. Maar een officieel product wordt daarop nog niet aangeboden.
Lees meer
 
 
Snel: problemen Belastingdienst voorlopig niet voorbij
Het duurt nog jaren voor de ICT-problemen bij de Belastingdienst zijn opgelost, stelt staatssecretaris Menno Snel (Financiën) zondag in het tv-programma Buitenhof. De problemen moeten volgens hem ‘niet onderschat’ worden en zijn ‘complex en hardnekkig’.
Lees meer
 
‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’ Advertorial

Het managen van veranderingen in uw accountancypraktijk is een kunst. Veranderen betekent vaak gedoe en dan vooral gedoe met mensen. Immers, mensen hebben een natuurlijke aversie tegen verandering. Waar moet u op letten als u veranderingen gaat doorvoeren? Hoe krijgt u mensen mee?
In deze whitepaper geven we zes adviezen om veranderingen effectief te managen.

Wilt u meer weten? Download dan de gratis whitepaper ‘6 tips voor succesvol verandermanagement in uw accountancypraktijk’.

 
Dekker schrapt notariskosten
Mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen hoeven straks niet meer naar de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Zij kunnen voortaan volstaan met een verklaring bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.
Lees meer
 
 
Wifi vakantiehuis zo gewoon dat het onder 6% tarief mag vallen
Het gebruik van wifi is zo algemeen geworden, dat de verhuurder van vakantiewoningen of stacaravans hiervoor het lage btw-tarief van 6% mag rekenen. Dat vindt Rechtbank Gelderland.
Lees meer
 
 
‘Geen lek richting accountants bij AFM’
In Nederland zijn er geen voormalige werknemers van de Big Four die bij toezichthouder AFM zijn gaan werken of vice versa en vervolgens hun (voormalige) baas hebben getipt over een aanstaande inspectie. Dat stelt minister Hoekstra (Financiën) in antwoord op vragen van Kamerlid Leijten van de SP.
Lees meer
 
 
Vier jaar omzetgroei in IT en zakelijke dienstverlening
In het laatste kwartaal van 2017 steeg de omzet van de zakelijke dienstverleners met 5,8% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de IT-dienstverlening was dat 6,1%. Onder de IT-dienstverleners houdt deze stijging al ruim vier jaar aan, zo meldt het CBS in de kwartaalmonitor zakelijke dienstverlening.
Lees meer
 
 
Nederland verliest zaak over fiscale eenheid bij EU-hof
Het komt nauwelijks als een verrassing: Nederland heeft de zaak over de fiscale eenheid bij het Europees Hof van Justitie verloren. De Nederlandse fiscale regeling voor aftrekbare rente van leningen tussen moeder- en dochterbedrijven is volgens het Hof in strijd met de EU-regels. Zoals AV woensdag al meldde kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor bedrijven […]
Lees meer
 
Hoe houd je grip op alle informatie van je klanten? Contentpartner
Niet alleen binnen de accountancy, maar ook binnen de ICT blijven vernieuwingen en wijzigingen zich steeds sneller aandienen. Er is meer informatie beschikbaar dan ooit, in meer verschillende systemen in ondernemingen. Hoe houd je als accountant grip op al deze informatie?
 
Communicatieve vaardigheden Nieuwe Stijl Assurance Opleiding
Voor Trainees die vanaf 1 januari 2017 zijn gestart aan de Praktijkopleiding zijn nieuwe eindtermen ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een volledig nieuw trainingstraject op het gebied van communicatieve vaardigheden. Het traject begint met een online nulmeting. De Nulmeting bestaat uit een online zelfassessment en een 360-feedback die toetst waar je staat bij aanvang van […]
 
Fiscalist/Belastingadviseur – Amsterdam, fulltime, m/v Vacature
Wat wordt van jou verwacht? Als Belastingadviseur houd je je met name bezig met het adviseren van cliënten op fiscaal gebied en het ondersteunen van je collega-accountants. Je bent verantwoordelijkheid om zelfstandig contact te onderhouden met de cliënten en de belastingdienst. Je vindt het verder leuk om veelzijdig bezig te zijn en je breed te […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn