Eerste noodhulp bereikt Sulawesi Bekijk hier de online versie
Jemen stevent af op een mogelijke hongersnood
Beste meneer/mevrouw ,
 
De kans is groot dat binnenkort miljoenen kinderen in Jemen niets meer te eten hebben. Dat geldt ook voor schoon water en medische zorg. De VN waarschuwt dat het land op de rand van een ongekende hongersnood balanceert, die 14 miljoen mensen (dat is de helft van de bevolking) kan treffen.

UNICEF en andere hulporganisaties werken de klok rond om deze dreigende catastrofe af te wenden. We zorgen bijvoorbeeld voor voeding, vaccinaties en andere dringend noodzakelijke hulp.
Lees meer   Hoe kan ik helpen?
Regiodirecteur Geert Cappelaere op bezoek in Jemen
 
 
Wellicht heb je de dreigende tragedie ook gezien in de media. Zo besteedde De Wereld Draait Door woensdag 24 oktober jl. hier aandacht aan. Het fragment is op de website van DWDD te bekijken.
Bekijk het fragment   Wat doet UNICEF
De aankomst van hulpgoederen (waaronder schooltenten) op Sulawesi.
 
Sulawesi: een maand na de ramp
 

De actie van Giro555 voor Sulawesi heeft tot nu toe meer dan 11 miljoen euro opgebracht. UNICEF heeft met een deel van de opbrengst al veel kunnen doen. De eerste zending hulpgoederen is op het eiland aangekomen. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • 65 schooltenten.
  • 200 school-in-a-box kits.

Zo kunnen 8.000 kinderen en hun leraren weer naar school. Daar kunnen we kinderen opvangen, hen psycosociale hulp geven en beschermen tegen uitbuiting. 

UNICEF helpt de Indonesische overheid bij het herstel van het onderwijs op Sulawesi. Daarnaast zorgen we ervoor dat alleenstaande kinderen met hun ouders worden herenigd en dat kinderen hulp krijgen bij het verwerken van hun ervaringen.

Deze hulp kunnen we geven mede dankzij jou! Dankjewel!

Het laatste nieuws  
Ander nieuws
Digiles Kinderen op de Vlucht
Digiles Kinderen op de vlucht
Voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 heeft UNICEF een nieuwe digiles ontwikkeld. Hierin leren de leerlingen over leeftijdgenoten op de vlucht voor oorlog of geweld. Met veel foto's, video's en interactieve onderdelen, zodat kinderen zich goed kunnen inleven.
Naar de les
 
Klaas van Kruistum praat in Irak met Malak (11), die gevlucht is uit Mosul.
Zapplive in actie
Ook Klaas van Kruistum komt in actie voor UNICEF. In het TV-programma Zapplive komt hij in actie voor Iraakse en Syrische kinderen op de vlucht. En alle kinderen in Nederland kunnen meedoen (zaterdag 8.45 uur, NPO3).
Lees meer
 
Als je periodiek schenkt, kun je profiteren van belastingvoordeel.
Ze kunnen het wél leuker maken
Kinderen steunen met je donatie en de fiscus een handje laten meehelpen? Dat kan met een periodieke schenking. Als je dit nu regelt, profiteer je in 2019 van belastingvoordeel.
Lees meer
 
Bereken je voordeel
Doe mee aan Harten Troef voor UNICEF.
Vrijwilligers en bridgeverenigingen organiseren voor de vijfde keer Harten Troef voor UNICEF. Je kunt in november op ruim vijftig plaatsen in Nederland én Aruba meedoen aan bridgedrives. Zo steun je Syrische kinderen met winterhulp.
Ik bridge mee
 
App Minderen voor Kinderen
Doe mee met Minderen voor Kinderen

Van 1 t/m 7 november roepen UNICEF Nederland en LINDA.foundation heel Nederland op om samen een week te Minderen voor Kinderen.

Het idee is simpel: help kwetsbare kinderen in Nederland en daarbuiten door te besparen op aankopen met de app Minderen voor Kinderen. Het geld dat je niet uitgeeft aan een koffie 'to go' of een toetje kun je met één druk op de knop doneren.

Wij doen een koffietje minder. Jij ook?


Ik doe mee
 
Naar de app
En? Wat vind je van deze e-mail?
 
Unicef
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden