Nieuwsbrief 331
Gianotten Mutsaers - 20 sep 2024

Op de allerlaatste dag van dit seizoen doen wij nog even alsof de herfst heel ver weg is.  

Om het zomerse gevoel nog even vast te houden reizen we deze week met de boekentips van de heuvels in Italië naar een wild avontuur op Ibiza. Daarnaast ligt de nieuwe gedichtenbundel van Annie M.G. Schmidt nu bij ons in de winkel, met mooie tekeningen van Sanne te Loo!

Ook is onze jaarlijkse opruiming nog in volle gang. Honderden boeken liggen voor één derde van de prijs klaar, nog helemaal nieuw en misschien wel net waar jij naar op zoek was. Op = op, dus wacht niet te lang.

Geniet dit weekend nog even van het lekkere weer en kom gezellig langs op ons terras!

Fijn weekend,
de boekverkopers van Gianotten Mutsaers

Als vogeltjes gaan slapen

De gedichten van Annie M.G. Schmidt zijn een feest om voor te lezen. Rijm en ritme nemen de voorlezer moeiteloos mee, de zinnen zijn simpel maar o zo levendig, en haar humor en originaliteit verrassen telkens weer. Of Schmidt nu dicht over de verjaardag van een kangoeroe, eendjes die een jongetje voeren, een meisje dat bang is voor water en zeep of een kat die graag in bad gaat, de taal sprankelt alsof die net gewassen is.

Deze bundel bevat de mooiste versjes voor de allerjongsten. Sanne te Loo maakte er prenten bij die perfect passen bij deze leeftijdsgroep: lief, grappig en verrassend. Een plezier om eindeloos samen van te genieten.

Annie M.G. Schmidt - Als de vogeltjes gaan slapen

Een onmogelijk leven

Wanneer de gepensioneerde wiskundedocent Grace een vervallen huisje erft van een lang verloren vriendin, ergens op een eiland in de Middellandse Zee, wordt ze toch wel heel nieuwsgierig. Ze boekt een enkele reis en arriveert zonder reisgids en zonder plan op Ibiza.

Tussen de ruige heuvels en de gouden stranden gaat Grace op zoek naar antwoorden over het leven van haar vriendin en hoe het eindigde. En wat ze ontdekt is vreemder dan ze ooit had kunnen dromen. Maar voordat ze in deze onmogelijke werkelijkheid kan duiken, moet Grace eerst in het reine komen met haar eigen verleden.

Vol verwondering en wild avontuur; dit is een verhaal over hoop en de levensveranderende kracht van een nieuw begin.

Matt Haig - Een onmogelijk leven
 

Vluchtheuvel

Aan de rand van een dorpje in de heuvels in Italië staat een wit huis. De wilde natuur aan de ene kant, het dorp met zijn kleurrijke inwoners aan de andere kant. Voor Lidewey van Noord vormde die plek jarenlang een rustpunt in een leven vol avontuur. Nu haar bewegingsvrijheid door long covid is ingeperkt, dringt steeds meer tot haar door hoezeer ze zich er heeft afgezonderd.

In haar beeldende, trefzekere stijl verhaalt ze over de schoonheid van de natuur rondom haar huis en over haar ontmoetingen met dorpsgenoten. Van Noord richt haar scherpe, onderzoekende blik niet alleen naar buiten, maar ook op zichzelf en haar keuzes. Want waarom is ze in haar eentje in het buitenland gaan wonen, op zo'n afgelegen plek, terwijl veel van haar vrienden een gezin begonnen? En hoe komt het dat het bij haar maar niet wil lukken in de liefde?

Vluchtheuvel is een ode aan de troostende kracht van de natuur en een ongekend eerlijk verhaal over verlies, eenzaamheid, vriendschap en liefde.

Lidewey van Noord - Vluchtheuvel

Oog in oog met Messi

Al 35 jaar struint Michel van Egmond met pen en papier langs de voetbalvelden, speurend naar een goed verhaal. Het leverde in de loop der tijd een unieke verzameling tijdloze reportages op, meestal afkomstig uit de coulissen van de voetbalwereld, en altijd geschreven met die kenmerkende mengeling van humor, verbazing en mededogen.

In deze verzamelbundel, aangevuld met nieuw werk, is er uiteraard ruim aandacht voor zijn ontmoetingen met de grote sterren van het internationale voetbal - van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot Louis van Gaal en Johan Cruijff, en van Ruud Gullit en Aad de Mos tot Sjaak Swart en Willy van der Kuijlen. Maar zoals altijd in Van Egmonds werk is er minstens zo veel aandacht voor de paradijsvogels binnen de kalklijnen, voor de amateurs, de verliezers en de randfiguren, kortom: voor alle smaakmakers dier er voor zorgen dat de voetbalwereld voor hem al zo lang zo'n onuitputtelijke bron van originele verhalen is..

Michel van Egmond - Oog in oog met Messi
 

Elyssa: Koningin van Carthago

Irene Vallejo, de bestsellerauteur van Papyrus, schreef een unieke, sprankelende ode aan de Aeneis, een van de bekendste mythes over het ontstaan van het Romeinse Rijk

Wanneer Aeneas, op de vlucht voor de plundering van Troje, schipbreuk lijdt voor de stranden van de stad Carthago, ligt zijn lot in de handen van koningin Elyssa. Hij is een zwervende en verslagen held, maar een mysterieuze profetie benoemt hem tot stichter van de Romeinse beschaving. Elyssa wil over Carthago blijven heersen als onafhankelijke koningin en betaalt daarvoor de hoge prijs van misgelopen moederschap. Als ze verliefd wordt op de haveloze, aangespoelde Aeneas krijgt ze te maken met de jaloezie en de xenofobie van haar trouwe raadgevers, die naar haar hand dingen.

In deze krachtige en meeslepende roman over oorlog, ballingschap en liefde combineert Irene Vallejo met veel vertelplezier de verhalende kracht van geschiedenis en legendes en biedt ze een nieuwe blik op een van de bekendste mythes over het ontstaan van het Romeinse Rijk.

Elyssa - Irene Vallejo

Hieronder staan de drie bestverkochte boeken van afgelopen week:

Comfort
Yotam Ottolenghi ; Helen Goh

De verborgen belofte

Lucinda Riley

Nexus

Yuval Noah Harari

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden