Canvas

Hallo,

Wat weet jij eigenlijk over het leven van je moeder, grootmoeder, of overgrootmoeder? Onze nieuwe reeks Wij, vrouwen zorgt straks voor interessante tafelgesprekken, want ze toont hoe de wereld voor vrouwen veranderde op maar een paar generaties tijd. Meer schitterende vrouwen, maar dan uit de muziekwereld, vind je in onze docu-sectie op VRT MAX. Met Rudi Vranckx gaan we sneakpeeken achter de schermen bij regisseurs Adil en Bilall in de Jordaanse woestijn. Onze nieuwste fictie, dat is heerlijk chillen in killere sferen.

 
Nieuw op Canvas

Wij, vrouwen

"Een gehuwde vrouw kon officieel zelfs geen brood gaan kopen", aldus Liliane Versluys. Er zijn grote stappen gezet in de strijd naar gelijkheid voor vrouwen, maar we zijn er nog niet. De vierdelige reeks Wij, vrouwen laat zien hoe de positie van vrouwen in onze samenleving veranderde. Achttien vrouwen van alle leeftijden en standen vertellen nu eens onthutsende en dan weer grappige verhalen over de opvoeding tot huishoudster, knokken om te mogen studeren, de verovering van de mannenberoepen, seksuele taboes en mannen die het nog altijd beter denken te weten.

Bekijk Wij, vrouwen op VRT MAX 

Cherchez la femme

 
Vranckx-special

Rudy goes Rebel

Voor regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah is 'Rebel' hun meest persoonlijke werk ooit. De film gaat over een jongen uit Molenbeek die naar Syrië trekt. Rudi Vranckx maakte al verschillende reportages over het thema. Hij mocht als enige journalist hun filmset in de woestijn in Jordanië bezoeken.

Bekijk Vranckx op VRT MAX 
Ga naar VRT MAX
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter