Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Minder bedrijven verplicht tot accountantscontrole en bestuursverslag
Het kabinet stelt voor om minder bedrijven te verplichten tot een controle van de jaarverslaggeving door een accountant en tot het opstellen van een bestuursverslag. De lasten voor bedrijven en de druk op de controle-capaciteit van accountants worden hierdoor verlaagd.
Lees verder »
FIOD-accountant schond verschoningsrecht in Box-zaak, doorhaling van half jaar
Een accountant die bij de FIOD werkt en coördinator tuchtrecht bij het Openbaar Ministerie is schond het verschoningsrecht van een advocaat van Stibbe, heeft de Accountantskamer geoordeeld. Het opsporingsschandaal rond vermogensbeheerder Box Consultants leverde de accountant eerder al twee berispingen op.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de gevolgen van de nieuwe pensioenwet bij een fusie bedrijfsovername

Pensioen is geen eenvoudige zaak bij een bedrijfsovername. Wat zijn de uitzonderingen en de gevolgen van de nieuwe Pensioenwet? Wat betekent dit voor overnemende onderneming en de overdragende werknemers? Laat je op 24 januari in 2 uur door Ron Mulder bijpraten over de mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Wijzigingswet accountancysector naar Tweede Kamer: de maatregelen op een rij
Minister Kaag van Financiën heeft donderdag het wetsvoorstel accountancysector naar de Tweede Kamer gestuurd, nadat begin december de ministerraad al met de wijzigingswet instemde. Welke aanpassingen worden er in het voorstel gedaan?
Lees verder »
HET JAAR VAN (8) Barbara Majoor: “CSRD-rapportage en daarbij gevraagde assurance zetten het beroep weer midden in de maatschappelijke discussie”
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2023 en wat wensen zij voor 2024? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Barbara Majoor, hoogleraar en vice-rector magnificus aan Nyenrode Business Universiteit en werkzaam bij de AFM.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe zit het precies met lijfrenten en de Wet toekomst pensioenen?

Het Nederlandse pensioenstelsel wordt aanzienlijk herzien. Dit brengt veel wijzigingen in fiscale regels met zich mee, zowel op het gebied van werknemerspensioenen als op het terrein van lijfrenten. Laat je daarom op 1 februari in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Lees verder »
AV-Top 50 | Jongeren enthousiast maken voor de accountancy
Sinds 1932 staat Eshuis Accountants en Adviseurs garant voor dienstverlening van hoge kwaliteit. Negentig jaar ervaring, die ze sinds kort delen met havo-­ en vwo­-leerlingen van het Noordik Lyceum. Belangrijk doel: jongeren enthousiasmeren voor het accountantsberoep.
Lees verder »
Bestuurder Hans Scholten vertrekt bij ABAB
Hans Scholten, lid Raad van Bestuur, heeft zijn werkzaamheden voor ABAB beëindigd en neemt na ruim 18 jaar afscheid van de onderneming. Hij is in 2005 in dienst getreden bij ABAB als lid van de Raad van Bestuur, Beleidsbepaler en Kwaliteitsbepaler.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het Plan van aanpak: uitleg en aandachtspunten op een rij
Is een medewerker ziek, dan moet de werkgever de stappen volgens de Wet verbetering poortwachter volgen. Daarbij hoort ook het maken van een Plan van aanpak. In dit artikel legt verzuimspecialist Sazas uit wat een ‘Plan van aanpak’ is en geeft zij een aantal aandachtspunten.
Lees verder »
HET JAAR VAN (9) Niels Kamerling: “De eerste stapjes richting datagedreven werken vind ik de belangrijkste ontwikkeling”
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2023 en wat wensen zij voor 2024? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Niels Kamerling. Hij is consultant en mede-eigenaar van Bottleneck-it, dat zich richt op procesoptimalisatie in de accountancy- en administratiebranche en het MKB met behulp van data, […]
Lees verder »
HET JAAR VAN (7) Jan Wietsma: “Ik zie veel initiatieven die knabbelen aan het business- en verdienmodel van de accountant”
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2023 en wat wensen zij voor 2024? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Jan Wietsma, financierings- en WHOA-deskundige en eigenaar van MKB-kredietcoach. Wat blijft jou het meeste bij van het afgelopen jaar? Het was sowieso een roerig jaar. De […]
Lees verder »
Beleggers: accountant moet zich minder verschuilen achter geheimhoudingsplicht
De door de NBA opgestelde discussienotitie over transparantie en geheimhouding van accountants is een belangrijke aanzet om de positie van de externe accountant als vertrouwenspersoon van het maatschappelijk verkeer meer handen en voeten te geven. Dat schrijft Eumedion in haar donderdag ingediende reactie op de discussienotitie.
Lees verder »
HET JAAR VAN (10) Ruth Sival-Groenveld: “Creëer meer ruimte voor diversiteit en inclusiviteit in leiddinggevende posities en het hervormen van hiërarchische organisatiestructuren”
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2023 en wat wensen zij voor 2024? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Ruth Sival-Groenveld, oprichtster van ORG Accountant & Belastingadviseur en van de stichting Women’s Gathering Foundation, die als doel heeft om ambitieuze vrouwen toe te rusten die naar een hogere […]
Lees verder »
HET JAAR VAN (6) Coen Bongers: “De stap om de opleiding aantrekkelijker en vooral ook beter studeerbaar te maken moet echt gezet gaan worden”
Hoe kijken spelers in de accountancysector terug op 2023 en wat wensen zij voor 2024? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds een serie vragen aan een branchegenoot. Vandaag Coen Bongers,  secretaris van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fusie van twee Zoetermeerse accountantskantoren
Hof: hoog btw-tarief over ontvangen servicefee bij aan-en verkoop tickets
BANVO-netwerk breidt uit met administratiekantoor Dijck & de Ridder
Ambassadeursprogramma: De sleutel tot langdurig wervingssucces
OPLEIDINGEN
Post Bachelor General Ledger Accountant
Markus Verbeek Praehep
10 januari 2024
E-Learnings Extendum
Extendum
31 maart 2024
Cursus Vennootschapsbelastingplicht voor verenigingen, stichtingen en coöperaties
Accountancy Vanmorgen
8 april 2024
VACATURES
(Sr) Assistent Accountant MKB Samenstel Noordwijk
Jobs in Finance
Relatiebeheerder samenstel AA – Doetinchem
Kroese Wevers accountants en adviseurs
Doetinchem
Senior (accountant) relatiebeheerder mkb internationaal in Bergen op Zoom
Moore DRV
Bergen op Zoom
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN