Minder kinderen krijgen helpt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Kan de vulkaan op La Palma een megatsunami veroorzaken?

Twintig jaar geleden voorspelden wetenschappers dat een deel van La Palma bij een vulkaanuitbarsting in zee kan storten. Met een megatsunami als gevolg, die zelfs de Nederlandse kust kan bereiken. Hoe realistisch is dit scenario, nu de vulkaan op het eiland al sinds afgelopen september lava uitbraakt?

 
 
Quest
 

Waarom haten we spelfouten van anderen?

Als we taalfouten lezen, hebben we snel een mening over de persoon die ze maakt. Waarom oordelen we zo snel?

 
 
Quest
 

Welke kies jij?

De Quest Pubquiz voor thuis: heb jij ’m al?

Eindeloos quizplezier met de Quest Pubquiz voor thuis. Hij is er in vier reguliere edities, en twee thema-edities (voetbal en geschiedenis). In ieder doosje vind je maar liefst 80 typische Quest-vragen om je vrienden en familieleden het vuur mee aan de schenen te leggen. Nodig ze uit voor een gezellige avond en ontdek wie het slimst is.

 
 
Quest
 

Hoeveel meer werk doe je op een negenurige werkdag?

Sommige mensen kiezen ervoor om niet acht uur per dag te werken, maar negen. Vaak in ruil voor een halve dag vrij. Ze werken dan in totaal misschien wel evenveel uur als hun collega’s, maar zijn ze ook net zo productief?

 
 
Quest
 

Red het klimaat, plant je niet voort!

Om minder koolstofdioxide uit te stoten, zijn drastische maatregelen nodig, is het idee op de klimaattop in Glasgow. Nooit meer vliegen? Geen vlees eten? Nou, wat volgens sommige onderzoekers pas echt helpt, is minder kinderen krijgen.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom schaffen we de winter- en zomertijd niet af?

Er wordt al een aantal jaar flink gediscussieerd over het afschaffen van de winter- en zomertijd. Is het verzetten van de klok nuttig of eigenlijk vooral onhandig?