Loading...

Wildcard voor kandidaat nummer acht in verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar | Vijf vragen aan Jan Hof van het Lanceerplatform

By Republic.nl received 5 years ago

Categories: Jobs Staff Government Information
Age: 19 until 30 year 14 until 18 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year
  • Html
  • Text
View Online
Nieuwsbrief 14 november 2013

Verkiezing JAvhJ: wildcard voor kandidaat nummer 8
Kennisdelen met Lanceerplatform
Blog Pascale Georgopoulou: Mission impossible

Verkiezing JAvhJ
Wildcard voor kandidaat nummer 8
Piloot Patrick Choenni van het ministerie van Defensie is de achtste kandidaat voor de verkiezing van Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dat heeft jonge ambtenarennetwerk Futur vandaag bekendgemaakt. Katherine Diaz, de winnaar van de vorige editie, mocht een wildcard uitreiken aan een van de genomineerde ambtenaren. Zij koos voor Patrick omdat hij ‘aanstekelijk enthousiast is over zijn werk’.  Verder ziet ze in hem een verbinder. ‘En hij laat een hele andere kant van de ambtenarij zien,’ aldus Katherine.
Lees meer >>

  
Kennisdelen met Lanceerplatform
'Het gaat niet om de blauwdrukgedachte'
Vandaag exact 44 jaar geleden werd het ruimtevaartuig Apollo 12 gelanceerd. Een mooie dag om het Lanceerplatform het levenslicht te laten zien, zo vinden initiatiefnemers Jan Hof, Astrid Tol en Pauline Zwart. Zij bemiddelen tussen ervaren projectteams en opstartende projecten met kennisdelen als voornaamste doel. De drie initiatiefnemers presenteerden het idee voor het platform al eerder tijdens de Stampijfabriek en Pitch2013. re.Public stelt vijf vragen aan Jan Hof, tot voor kort werkzaam voor het ministerie van BZK.
Lees meer >>

  
Blog Pascale Georgopoulou
Mission impossible
In no time nadat bekend wordt dat een burgemeester gaat vertrekken of is voorgedragen in een andere stad, zorgen de bureaus dat hun aanbieding bij de griffier ligt om te ondersteunen in de zoektocht naar een opvolger, blogt Pascale Georgopoulou. 'Direct komen de verhalen los van raadsleden en collega-griffiers over hun eigen ervaringen. Verhalen over hoe informatie over kandidaten te verzamelen zonder dat het opvalt, geheime locaties waar je met geblindeerde busjes naar toe gaat voor de interviews, afspraken via sms, neptweets om je afwezigheid te verdoezelen, gebruik van valse namen bij boekingen en andere slinkse wegen om vooral journalisten te ontwijken. Dit is geen bestuurlijk-ambtelijke procedure, het is een combi van Mission Impossible en James Bond! Maar dan op gemeentelijk niveau.'
Lees meer >>

  
 
 
 

HBO+ vacatures

Beleidsmedewerker Ruimte
Gemeente Vianen

(Strategisch) adviseur Bestuurszaken
Gemeente 's-Hertogenbosch

Toezichthouder/werkvoorbereider
Gemeente Duiven

Meer vacatures

Agenda

11-15.11 Week van HNW Lees ook het interview met Marie Louise Borsje die de HNW-activiteiten bij het ministerie van Economische Zaken coördineert.
14.11 Algemeen Overleg Masterplannen Rijkshuisvesting en Hervormingsagenda Rijksdienst
22.11 Verkiezing Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar 2014

Effectief co-creëren met weef

Vandaag vindt in Zwolle de eerste weef-bijeenkomst plaats. In samenwerking met de initiatiefnemers van de gemeente Tilburg en Innovation Factory lanceert BoerCroon www.weefonline.nl. Binnen dit initiatief dat overheden, burgers en bedrijven moet verbinden en ambtenaren grip moet geven op complexe vraagstukken staat effectief co-creëren centraal. Lees hier meer over het ontstaan van de weef-methode.


Nieuwsbrief afmelden

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019