Bultrug voor kust Zandvoort | De zandhagedis: fotografietips | Zó klinkt de nachtzwaluw
Bultrug gezien

Bultrug gezien

Voor de kust van Zandvoort zwom deze week een bultrug. Een filmpje en meer >
 
 
Roots
Nu te fotograferen
De zandhagedis

De zomermaanden zijn de perfecte maanden om ze op te sporen, al vergt het wel wat geduld. Ideale leefgebieden van de zandhagedis zijn heidegebieden, duinen en zandverstuivingen op de Veluwe zoals het Hulshorsterzand en het Kootwijkerzand. 
Foto: Rick Willemsen

Roots
Wildwandelen
Dieren spotten in Nederland

Dieren spotten tijdens een wandeling is altijd leuk, maar succes is nooit gegarandeerd. Met deze 3 wandelroutes maak je juist extra kans op een ontmoeting met bever, wisent of damhert.
Foto: Niels Kooyman

Roots
Foto van de week
Madeira

Dit prachtige landschap vind je op Madeira. Deze nieuwe Roots Foto van de Week is gemaakt door Jacco Tuijn. Stuur ook je foto in, het thema (tot en met 9 juli): 'Europese landschappen'. 

Roots
Natuurshot van de week
Nieuwsgierige zeehond

Roots publiceert wekelijks een leuk dierenfilmpje, gemaakt door een lezer in de natuur of in de tuin. Het natuurshot van deze week – een nieuwsgierige zeehond – is gefilmd door Isabelle Onselaere.

Advertorial
Roots
Extra dik Roots zomernummer

In deze zomerse Roots alles over wespen (de nieuwe zomerhelden), de grote weerschijnvlinder, levendbarende hagedis en zee-egels. Verder vijf hotspots van de grote groene sabelsprinkhaan, en de nachtzwaluw is podcastvogel van de maand. We wandelen rond fort Pannerden en in de Noordduinen, en de lezersfoto's hebben dit keer het thema 'jonge dieren'. Last but not least: de Roots zomerquiz! 

Roots
Roots Natuurfotowedstrijd 2024
Stem op je favoriet

Uit de bijna 5000 inzendingen voor de grote Roots Natuurfotowedstrijd selecteerde de jury 25 foto’s waarop gestemd kan worden. Aan jou de keuze: welke foto vind je het aller- allermooist? 

Roots
Roots podcast Notenkrakers
De nachtzwaluw: een ratel in het duister

Geitenmelker, melkzuiger, windhapper, nachtraaf, nachtratel; weinig vogels spreken zo tot de verbeelding als de nachtzwaluw. Op de broedplekken hoor je diep in de schemer op zwoele zomeravonden hun merkwaardige ratelende zang. Wie geluk heeft ziet een glimp van deze ‘vliegende schaduw’…
Foto: Adobe Stock

Roots
Nu te horen
Jonge ransuilen

Roots-redacteur Paul Böhre kreeg een appje van een collega met een donker filmpje, waarin een luid gepiep te horen was. Wat dat was, midden in de nacht? Een piepende jonge ransuil! Ze staan op het punt van uit ‘vliegen’. 
Foto: Paul Böhre

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden