Fiets - nieuwsbrief week 9 - 2018
Fiets

Van hoog naar laag

Fantastisch mountainbiken in de Dolomieten

Nu ligt er een dik pak sneeuw, maar straks in de zomer is het weer genieten in de Dolomieten. Wie ooit op de top van de Paganella (2125 meter) heeft gestaan, weet dat je bij helder weer de Brenta Dolomieten bijna kunt aanraken, maar eveneens het Gardameer kunt bewonderen. Je start er dus op ruim 2000 meter en via een continu veranderende omgeving kun je eindigen in de Mediterrane sfeer van het Gardameer. 

Fiets

Inpakken hoeft niet

Review: Santa Cruz Tall Boy 29S

Deze Tallboy is net als de andere Santa Cruz-fietsen bepaald geen nette salonfiets. Dat zie je aan kleine dingen, zoals een handige smeernippel voor de scharnierpunten, degelijke brackets met schroefdraad en een remleiding die nog gewoon buitenom loopt, waardoor service in het veld een stuk praktischer gaat. Wanneer we de Tallboy mee het bos in nemen, zien we direct een hoop enthousiaste gezichten. Het merk straalt 100 procent mountainbiken uit en je krijgt dan ook zin om iedere mogelijkheid op een sprong tijdens je ritje mee te pakken.

Fiets

Nooit meer koude handen

5x Handschoenen getest

Waaraan moeten goede fietshandschoenen voor in onze winter voldoen? Ze moeten uiteraard winddicht zijn, bij voorkeur ook goed waterdicht, maar wel ademen. Daarnaast moeten ze comfortabel zitten, makkelijk aan en uit te trekken zijn, goed blijven in de wasmachine en je moet er je rem-/schakelhendels goed mee kunnen bedienen. Oh, en ze moeten een stukje zachte stof hebben om je loopneus mee af te vegen. We testten 5 paar voor verschillende omstandigheden.

Nieuwe rubriek: Iconen

Fiets 3, nu in de winkel

In deze editie van Fiets

  • Zeven nieuwe racers met velgremmen. Om lekker in Zuid-Frankrijk wat cols te pakken of gewoon hier de lente te vieren
  • Drie racefully’s waarmee je overal uit de voeten kunt
  • Een ode aan een iconisch fietsonderdeel. We trappen af met het Chris King-balhoofd.
  • De laatste drie bergetappes uit de Tour van 2016, in de Savoie Mont Blanc rijgen de pittige cols zich aaneen
  • Bang dat je prestaties boven de 50 minder worden? We geven trainingstips om Vadertje Tijd de baas te blijven.
Fiets
Fiets

Gravelaar met veel opties

Nieuw: Trek Checkpoint

Deze Checkpoint is de nieuwste gravelracer van Trek. Een fiets die geschikt is voor asfalt, uitdagende gravelwegen en wellicht zelfs een Nederlands singletrackje. Je kunt hem voor het eerst in het echt bekijken op de Bikemotion.

De Checkpoint komt in verschillende uitvoeringen. De carbon-uitvoeringen hebben een Isospeed decoupler in het frame. Alle fietsen hebben Strangehold dropouts, ruimte voor dikke banden (tot 45c) en veel bevestigingspunten voor tassen en andere accessoires.

Fiets

Maak kans in de LeadOut

Win een Abus GameChanger

Nieuwe maand, nieuwe LeadOut. Deze maand verloten we 8 Abus GameChanger helmen. Kijk snel op de LeadOut pagina, vul je gegevens in en maak kans op eenzelfde helm als waar de profs van Team Movistar mee rijden.

Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer