Nu in de winkel

In de nieuwe voorjaarseditie van Italië Magazine o.a.

  • Wijnroute per fiets plus prachtige bergwandeling in Zuid-Tirol
  • Susans culinaire tips voor Modena
  • 10 topterrassen with a view in Rome
  • Nederlands stel vindt het geluk in Napels
  • Recepten uit Italopop, een kookboek met een twist
  • Portret van de schatrijke markiezin Luisa Casati
  •  Isola del Garda, een magische plek in het Gardameer.

Gratis naar de Second Home Beurs

Van 22 t/m 24 maart 2024 vindt de Second Home Beurs plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Met het grootste aanbod tweede huizen en een interessant sprekersprogramma kun je je hier vrijblijvend oriënteren en laten informeren.

Lezers van Italië Magazine krijgen gratis twee toegangskaarten. Klik hier en doorloop het formulier.
De vrijkaarten worden dan direct naar uw e-mailadres gestuurd. 


Advertentie

Groene familievakantie in de Veneto

De lente kondigt zich aan, tijd om plannen te maken voor een vakantie naar de zon! Reis dit jaar naar een bijzondere plek waar natuur en cultuur verweven zijn. Niet ver van Bibione en slechts een uurtje van Venetië bevindt zich het prachtige Lino delle Fate Eco Village Resort. Geliefd om zijn vele fietsroutes, het strand, zwembaden en - speciaal voor de kleintjes - een Kidsclub, garandeert een verblijf in dit park ook nog eens een kleine ecologische voetafdruk. Volg een rondleiding door het biodiversiteitspark, maak een fietstocht naar de schilderachtige vuurtoren van Bibione en geniet drie keer per dag van mediterrane gerechten in het restaurant waar met verse, lokale producten wordt gekookt. 

Geïnspireerd? Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op linodellefateresort.com.
 

Win Paaspakket t.w.v. € 45

Met Kerst eet je panettone, met Pasen de overheerlijke colomba. De colomba is gemaakt van hetzelfde luchtige deeg als de panettone, alleen dan (met enige fantasie) in de vorm van een duif. Panettone-shop verkoopt dit jaar de colomba (1 kilo) in acht verschillende smaken: klassiek, chocolade, peer/chocolade, amarenen (kersen), abrikoos, citrusvruchten, tutti frutti, en peer/perzik. Allemaal met een glassato laag met suiker, verkruimelde hazelnoten en hele amandelen.

Wij mogen twee klassieke colombe gecombineerd met een fles licht mousserende zoete Festa weggeven. Wil je kans maken, vul dan hier je gegevens in. Buona Pasqua! 

Ingekleurd

Je kent ze wel, de witmarmeren beelden uit de klassieke oudheid. Minder bekend is dat de Grieken en Romeinen die beelden oorspronkelijk kleurrijk beschilderden. Twee Duitse archeologen maakten verschillende ­reconstructies van beelden van keizers, goden en ­mythologische figuren. Tijdens de interactieve expositie Oudheid in kleur in het Belgische Tongeren ontdek je hoe de oude Grieken en Romeinen hun sculpturen maakten: van het kap- en vijlwerk tot het beschilderen. Neem je (klein)kinderen mee en laat hen via een ­audiotour, computerspelletjes en een creatief atelier kennismaken met deze kunstenaars uit vroeger tijden. 
De oudheid in kleur, t/m 2 juni 2024, Gallo-Romeins ­Museum, Tongeren. galloromeinsmuseum.be


Advertentie

Luxueus ontspannen bij Esplanade Tergesteo

Het Esplanade Tergesteo - Luxury Retreat in Montegrotto Terme biedt discrete luxe en wellness, een ware oase van rust vlakbij Venetië. In de Rooftop 54 spa (adults-only) kun je genieten van de uitstekende faciliteiten. Thermale baden vormen het middelpunt van de spa, die ook fijne massage-  en schoonheidsbehandelingen biedt. De nieuwe vital-rooms en suites van het hotel maken indruk met hun elegante en warme sfeer, terwijl in restaurant Pepita design en exquise Italiaanse gerechten elkaar aanvullen. 
Kijk voor meer informatie en beschikbaarheid op esplanadetergesteo.it.

Meeslepend: El Paraiso

De Italiaanse film El Paraiso van regisseur Enrico Maria Artale won maar liefst drie prijzen op het filmfestival van Venetië in 2023. Julio Cesar is bijna veertig jaar oud en woont nog steeds bij zijn moeder, een Colombiaanse vrouw met een turbulente persoonlijkheid. Ze wonen als illegale immigranten aan de rand van Rome en delen vrijwel alles. Ze verdienen een klein beetje geld bij een drugsdealer. Maar dan komt de jonge Colombiaanse Ines, die net haar eerste reis als cocaïne-‘muilezel’ heeft gemaakt en het evenwicht tussen moeder en zoon dreigt te verstoren. Julio moet daarop drastische maatregelen nemen op een reis naar Colombia, waar hij nooit eerder was.
El Paraiso is vanaf 28 maart te zien in de bioscoop.

Win Familielexicon

Familielexicon is het beroemdste boek van Natalia Ginzburg (1916-1991). Toen het verscheen in 1962 was het al meteen een enorm succes en nu is het in een nieuwe vertaling verschenen in de bekende reeks Privé-domein. Het relaas, dat Ginzburg in slechts twee maanden schreef, is autobiografisch, want ze vertelt het verhaal van haar jeugd in de jaren tussen de twee Wereldoorlogen in een intellectueel, antifascistisch gezin in Turijn. Die tijd is niet erg aangenaam en het meisje trekt zich dan ook in haar eigen fantasiewereld terug. Ginzburg schrijft er op haar eigen, sobere manier over, met veel afstandelijke humor en zonder enig pathos. Vooral haar dominante vader, die de onhebbelijke gewoonte heeft haar te kleineren, komt er niet goed vanaf. Het boek is voorzien van een inleiding, een nawoord en een ‘Kroniek van Familielexicon’. Een absolute aanrader!
Natalia Ginzburg, Familielexicon, Privé-domein, De Arbeiderspers, € 25,99.

Wij mogen 3 exemplaren ­weggeven. Wil je kans maken, vul dan hier je gegevens in.

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp