Win een DAB+ radio, Kazachstan - Nederland, Pieter Derks, Ap Dijksterhuis over geluk, maak kans op album Don Henley

3 years ago
  • Html
  • Text
Indien dit e-mail bericht niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.
het nieuws van alle kanten
 KIJK LIVE    LUISTER LIVE
Nieuwsbrief 9 oktober 2015
 
Haalt Oranje toch nog het EK?
 
Het Nederlands elftal is in Astana voor het EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Oranje moet winnen van Kazachstan om nog kans te maken zich te kwalificeren voor het EK. Nederland staat vierde in groep A en strijdt met Turkije, dat twee punten meer heeft, om een plek in de play-offs.
 
 
Win een DAB+ radio!
 
Het is de week van de digitale radio! We geven nog één DAB+ radio weg. Veel mensen hebben al foto's ingestuurd. Ook kans maken? Bekijk de andere inzendingen en mail een foto waarin je laat zien hoe jij naar NPO Radio 1 luistert.
 
 
 
Hoe word je gelukkig?
 
 
Ons geluk hebben we voor een aanzienlijk deel in eigen hand. Hoogleraar Ap Dijksterhuis ging voor zijn nieuwe boek 'Op naar geluk' te rade bij filosofen, psychologen en oosterse wijsgeren. 'Geluk is heel graag willen hebben wat je al hebt.'
 
 
Zoektocht naar een vader
 
 
Na 38 jaar gaat de geadopteerde Mischa Blok terug naar Zuid-Korea en ontmoet haar Koreaanse vader. Na die ontmoeting hoort ze niets meer van hem. Ze besluit nog een keer naar Korea te gaan. Lukt het om een hechte band met hem op te bouwen?
 
 
De verschrikkelijke Janmaat
 
Het boek 'De verschrikkelijke Janmaat' van Joost Niemoller gaat over de demonisering van Tweede Kamerlid Hans Janmaat. Was het echt zo erg? Niemoller en toenmalig parlementair journalist Marc Chavannes praten erover.
 
 
Witte Boekje staakt strijd tegen Groene Boekje
 
Het Genootschap Onze Taal geeft de strijd tegen het Groene Boekje op volgens taalkundige Wim Daniëls. Voor het eerst in negen jaar is er weer een versie uit van Het Witte Boekje.
 
 
Klagen is het ultieme integreren
 
Pieter Derks geeft asielzoekers een pluim voor de integratie. 'Dit is een prachtig voorbeeld van acute integratie. Ergens aankomen en meteen beginnen te klagen. Veel Hollandser wordt het niet.'
 
 
Win nieuwe album Don Henley
 
Don Henley nam zijn nieuwe album Cass County op met hulp van Dolly Parton, Mick Jagger en Merle Haggard. Vanaf maandag 12 oktober is Cass County de CD van de Week op NPO Radio 1. Wil je dit album winnen? Beantwoord de vraag: van welke wereldberoemde band maakt Don Henley deel uit?
 
 
1
Joseph Klibansky rockt de internationale kunstwereld
 
2
Mediaforum: Wat schuift het om tafeldame of -heer te zijn bij DWDD?
 
3
Neuropsychiater, coach en consultant Theo Compernolle
 
4
Wilders voert actie in Purmerend tegen komst AZC
 
5
Gemeenten laten probleemgezinnen aan hun lot over
 
U kunt deze nieuwsbrief ook aan anderen doorsturen.
Bent u zelf geen abonnee dan kunt u zich gratis aanmelden.
Uw gegevens en abonnementen kunt u zelf online beheren.
Natuurlijk kunt u zich ook definitief voor deze nieuwsbrief afmelden.

Share this newsletter on

Related newsletters

© 2019