Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Italië Magazine (nr. 6) is nu overal verkrijgbaar. In deze editie onder andere:

  • Het Florence van de Ferragamo’s. Met de fijnste adressen
  • Op bezoek bij La Vecchia Scuola, de B&B van Jurgen en Gonnie Linssen in Le Marche
  • Interview met en recepten van Luna Trapani, schrijfster van ‘Veganista’
  • Geheimen van Genua: suggesties voor een 2de, 3de, xste bezoek aan de stad
  • Een liefdesaffaire die de wereld schokte: Ingrid Bergman & Roberto Rossellini
  • In ‘Mafiopoli’ beschrijft Sanne de Boer de invloed van de Calabrese maffia ’Ndrangheta. Wij spraken haar.
  • 60 jaar designklassiekers van de Salone del Mobile die dit jaar helaas niet kon doorgaan.

Week van de Italiaanse Gastronomie

De Vijfde Week van de Italiaanse Gastronomie (23-29 november 2020) wil met de Italiaanse wijn- en spijscultuur het ware gezicht van ‘Made in Italy’ bevorderen, ondanks de moeilijkheden die de huidige situatie met zich meebrengt. Aan dit initiatief doen Italiaanse kwaliteitsrestaurants mee, in de hoop dat ze u, in het restaurant of thuis, de typisch Italiaanse troost en warmte kunnen bieden met de kleuren en smaken van hun menu.

Bekijk in deze brochure de restaurants die meedoen aan de Week van de Italiaanse Gastronomie 2020. 

Mail & win: ‘Mafiopoli’

De ’Ndrangheta is niet bekend van films als ‘De peetvader’ of ‘Gomorra’. Maar achter de schermen is de maffia van Calabrië het machtigste misdaadsyndicaat ter wereld. De Nederlandse journaliste Sanne de Boer, die al jaren deels in de Zuid-Italiaanse streek woont, beschrijft in ‘Mafiopoli’ hoe dat mogelijk is. Een onthutsend boek, gebaseerd op ontmoetingen met moedige Calabrezen die haar hun verhaal wilden vertellen. In het nieuwe nummer kun je het interview met Sanne de Boer lezen.

Wij mogen drie gesigneerde exemplaren van dit bijzondere boek weggeven. Wil je kans maken op een exemplaar? Vul dan hier je gegevens in.

ENIT: 100 jaar Italië promotie

ENIT, het Italiaanse bureau voor toerisme, werd kort na de Eerste Wereldoorlog opgericht om Italië te promoten onder buitenlandse toeristen. De organisatie heeft ter ere van haar honderdjarige jubileum een virtuele tour opgezet waarbij het lijkt alsof je door een museum loopt. Aan de muren hangen geweldige retro posters van geliefde bestemmingen en bezienswaardigheden, historische krantenberichten en andere documenten die het verhaal van ENIT vertellen. 
Neem vooral een kijkje op mostrevirtuali.enit.it en dompel je onder in 100 jaar toerisme in Italië.  

Parmaham, lekker en veelzijdig 

Parmaham geeft elk gerecht extra smaak en karakter. Zo is het een lekkere toevoeging op een luxe borrelplank of amuse, maar kan het ook een mediterraan diner compleet maken. Tafelgasten zullen zeker genieten van deze Italiaanse delicatesse, die afkomstig is uit de heuvels van de Parmaregio. Put inspiratie uit de unieke recepten die (in Italiaans en in Engels) op de officiële parmahamwebsite van het Consorzio del Prosciutto di Parma staan.

Panettone Classico glassato (limited edition) in feestelijk bewaarblik van Bonifanti, gewicht 1000 gram, € 27,95

Mail & win: Panettone van panettone-shop.nl

Deze Panettone Classico glassato is verpakt in een prachtig blik. Elk jaar wordt er in opdracht van Bonifanti een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor studenten van het ‘European Institute of Design’. Het mooiste ontwerp wordt jaarlijks als limited edition verkocht. De panettone binnenin is een klassieke panettone uit Milaan, met bovenop een glassato laag, bestaande uit verkruimelde hazelnoten en hele amandelen. Door het zachte- en luchtige deeg zijn sultanarozijnen gemengd met zacht gekonfijte sinaasappel- en citroenschillen en de smaak van vanillebessen uit Madagascar. Voor meer info over deze panettone klik hier.
 

De panettone-shop.nl stelt 3 stuks van deze panettone ter beschikking ter waarde van 27,95. Wil je kans maken op een van de panettone? Vul dan hier je gegevens in.

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp