Ontdek de natuur met Roots - 25 oktober
Roots

Nacht van de Nacht

EEN ODE AAN HET DONKER

Om mensen te wijzen op het belang van duisternis wordt jaarlijks de Nacht van de Nacht gehouden. Dit jaar is het feest der duisternis op zaterdag 27 oktober. In het hele land zijn er activiteiten, waaronder een masterclass nachtfotografie van natuurfotograaf Johan van der Wielen.
Foto: Johan van der Wielen

Roots

Roots-actie

WIN EEN MOOI NATUURBOEK

De herfst is een heerlijke tijd om buiten te zijn, maar het is ook een fijn seizoen om binnen te lezen. Bijvoorbeeld het boek De Groene Stad van Redmond O’ Hanlon of Het plezier van wandelen van Erling Kagge. Van beide boeken geeft Roots er een aantal weg.
Foto: Pixabay

Roots

Natuurweetje

KOPTELEFOONMEEUW

In het voorjaar is het net of kokmeeuwen hun kop in een bak vloeibare chocolade hebben gedompeld: ze hebben dan een bruine kop, een witgrijs lijf en rode poten. In het najaar verdwijnt die bruine kopkap en komt er iets bijzonders voor terug...

Roots

Natuurfotografie

BOSWACHTERBEELD

In de Oude Kerk van Delft zijn t/m zaterdag 2 februari 2019 natuurfoto's van fotograaf/boswachter Erik de Jonge te zien. In Creation toont hij foto's die getuigen van ‘schoonheid, eindeloos ontdekken en verwondering’. Adres: Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, Delft. Tijd: werkdagen 11-16 uur, zaterdag 10-17 uur. Prijs: € 5.
Foto: Erik de Jonge

Nu te koop: nieuwe Roots van november:

  • Canadese gans: ga ze zien
  • Lezersfoto's: herten en zwijnen
  • De oerkracht van de kudde
  • Natuurommetje: Westerpark
  • Wildernissen in beeld
  • De Marker Wadden in getallen
  • Het roze van de Camargue
Roots
Roots

Natuurfotografie

GETEST: NIKON COOLPIX P900

Als vogelliefhebber heb je flink wat bagage mee te sjouwen: verrekijker, vogel- en opschrijfboek, telescoop met statief...  Waar laat je dan nog een camera met telelens? Is de Nikon Coolpix P900 met een zoombereik van 24 tot 2000 millimeter de ideale oplossing? Roots-redacteur en vogelliefhebber Paul Böhre neemt de camera mee naar buiten om dat te testen.
Foto: Paul Böhre

Roots

Lezersaanbieding

GA MET KORTING NAAR FOTOFESTIVAL NATURE TALKS

In het weekend van 10 en 11 november is er het Nature Talks Foto Festival. Het festival biedt onder meer ruim 50 fotolezingen, natuurfilms, een fotowedstrijd, exposities en workshops. De eerste tweehonderd Roots-lezers die een ticket kopen, profiteren van de volgende lezersaanbieding: 10% korting op het basis- en hoofdprogramma, masterclasses en fotoworkshops. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode: roots2018. Locatie: Ede, Congrescentrum Reehorst. Prijs: vanaf € 25.
Foto: Mario Suarez

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer