Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Italië Magazine (6/2022) is nu overal verkrijgbaar, met onder meer:

  • Op bezoek bij Roberto Payer in zijn vakantiehuis in Lucca
  • Claudia van Zon runt de pizzeria op het landgoed van Sting
  • Val Camonica, een geheimtip tussen het Lago d’Iseo en de Alpen
  • Susan van Deth deelt deze keer haar culinaire tips voor Milaan
  • Het grootste park van Rome is nauwelijks bekend bij toeristen
  • 25 jaar na zijn dood wordt Gianni Versace geëerd in het Groninger Museum
  • Italiaans streetfood, recepten van Annet Daems
  • Adembenemende klimplekken op korte afstand van Rome

Win een overheerlijke Panettone

Nieuw in het assortiment van het mooie Italiaanse merk Bonifanti: in deze panettone limone e cioccolato zijn zachte gekonfijte citroenschilletjes en stukjes witte chocolade verwerkt. Deze ingrediënten geven het soepele deeg, waar de Bonifanti-panettoni om bekendstaan, een heerlijke lichte smaak en een verrukkelijke geur.
€ 26,50, via panettone-shop.nl
 
Wij mogen 3 panettones weggeven. Wil je kans maken, vul dan hier je gegevens in.

Ennio Morricone in Ahoy

Het idee voor Ennio Morricone – The Official Concert Celebration werd drie jaar geleden geboren. Andrea en zijn vader hadden er al samen aan gewerkt. De bedoeling was dat de meester de concerten zelf zou organiseren en dirigeren, maar vanwege diens overlijden heeft zoon Andrea deze taken op zich genomen. Het Philharmonic Orchestra Flanders speelt mee met fragmenten uit de films
 
Ennio Morricone - The Official Concert Celebration. Op 2 december in Ahoy Arena, Rotterdam. Kaarten via ahoy.nl.

Colosseum!

De serie Colosseum vertelt het spannende verhaal van de opkomst en ondergang van het Romeinse rijk, gezien door de ogen van de mannen en vrouwen die daar vochten en stierven. Van de wrede waarheid over het leven van een gladiator als slaaf tot de fascinerende onthulling van de vele manieren waarop de keizers van Rome het amfitheater gebruikten om hun absolute macht te demonstreren.
Colosseum brengt de uitdagingen van het bouwen van de arena en de ervaringen van echte Romeinen in het stadion tot leven. Elke aflevering vertelt het verhaal van een van de acht hoofdpersonages - allemaal gebaseerd op echte mensen en verhalen uit de geschiedenis. De serie beslaat enkele honderden jaren van het verbazingwekkende ontwerp van de arena tot het uiteindelijke verval. Colosseum, met interviews van vooraanstaande historici, maakt gebruik van re-enactments en special effects om je zo mee te nemen in het meeslepende en persoonlijke verhaal van elk personage.
Wekelijks vanaf 7 november om 22.20 uur op History Channel

Puccini’s Turandot

De laatste opera van Puccini, Turandot, keert terug naar Amsterdam in een nieuwe regie van Barrie Kosky. Ondanks het ronduit wrede verhaal, is het uitgegroeid tot een publiekslieveling. De Chinese prinses Turandot legt iedere huwelijkskandidaat drie onmogelijke raadsels voor. Is het antwoord onjuist, dan volgt executie. Dit weerhoudt prins Calaf er niet van de uitdaging aan te gaan. Zal het hem lukken? Puccini overleed in 1924 voordat hij de opera kon afronden. Enkele jaren na zijn dood componeerde Franco Alfano een einde aan de opera op basis van Puccini’s aantekeningen. In 2002 deed de beroemde componist Luciano Berio hetzelfde. Voor welk van de twee eindes zal worden gekozen? Dat is nu nog niet bekend. Na het bejubelde Tosca, is dit de tweede samenwerking voor een Puccini-opera van Kosky en dirigent Lorenzo Viotti. 
Turandot, Giacomo Puccini, Nationale Opera & Ballet, 2 t/m 30 december 2022, operaballet.nl

(Foto Lorenzo Viotti ©Linda Stulic)

Stromboli 

Elise Schaap en de Britse acteur Tim McInnerny stelen de show in de film naar Saskia Noorts bestseller ‘Stromboli’, die begint als komedie en eindigt als drama. Gefilmd op het gelijknamige eiland leren we Sara kennen, die na een gezinscrisis Nederland is ontvlucht en met alcohol haar verdriet probeert te verdoven. Via een Britse man komt ze bij een therapieworkshop terecht waar ze zich bij aansluit. Durft ze het trauma uit haar verleden onder ogen te komen? 
Stromboli draait nu in de bioscoop. 

Word abonnee en ontvang ‘Italia con gusto e amore’ t.w.v. € 39,99

Annet Daems' boek Italia con gusto e amore kreeg als ondertitel 'Een roadtrip naar de roots van de Italiaanse keuken'. Annet bezocht alle 20 regio's en sprak met inwoners over de liefde voor hun culinaire erfgoed. Authentiek volkseten dat vaak eigenlijk streetfood is. In dit heerlijke boek veel achtergronden, foto's en uiteraard de recepten om van te smullen!

Neem nu een jaarabonnement op Italië Magazine en ontvang dit kookboek als welkomstgeschenk. 

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp