Ontdek de natuur met Roots - 11 oktober
Roots

Natuurwandelen

NIEUW: DE 17 MOOISTE BOSWANDELINGEN

Bossen zijn een belangrijk leefgebied voor dieren en planten. Maar ook mensen hebben er profijt van. Door het inademen van bosgeuren slaap je beter, je voelt je minder gespannen en het verlaagt je hartslag. Bossen zijn niet alleen gezond, ze zijn ook mooi om doorheen te wandelen. Ontdek zelf de kracht van bossen met de nieuwe Roots-gids De mooiste BOSWANDELINGEN van Nederland.
Foto: Ernst Kremers

Roots

Natuurfotografie

DE ALLERBESTE TUINFOTO'S

De International Garden Photographer of the Year-wedstrijd is dé internationale tuinfotowedstrijd. Het begrip 'tuin' wordt echter breed geïnterpreteerd bij deze competitie. Er wordt namelijk ook veel natuurbeeld ingestuurd. Tot en met woensdag 31 oktober zijn de mooiste beelden te zien de Amsterdamse Hortus.
Foto: Peter Sabol

Roots

Roestende ransuilen

SOEZEN & SLAPEN

De meeste uilensoorten gaan alleen door het leven, maar als de herfst zijn intrede doet zoeken ransuilen elkaar op. Vanaf september tot maart soezen en slapen ze overdag met elkaar in zogenaamde roestbomen. En wie weet wel bij jou in de buurt, want vaak vind je zulke roestbomen gewoon in woonwijken.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Winactie

WANDELPLEZIER

‘Je ene voet voor de andere zetten is een van de belangrijkste dingen die we doen’, noteert de Noorse schrijver Erling Kagge in Het plezier van wandelen. Het boek bevat herinneringen, (filosofische) bespiegelingen, gebeurtenissen uit zijn leven en citaten uit boeken, steeds vormt wandelen de rode draad. Roots mag 10 exemplaren van dit boek weggeven.

DOE-BOEK VOGELS

Het is Kinderboekenweek. Verras je kind of kleinkind daarom met het nieuwe Doe-boek Vogels van Roots. Het Doe-boek Vogels brengt op een vrolijke en creatieve manier de natuur dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de vogelwereld in beeld gebracht. Een inspirerend boek voor jong én oud.

Roots
Roots

Natuurkennis

200 OLIFANTEN IN DE LUCHT

Een Hollandse wolkenlucht bevat typische bloemkoolwolken. En we weten allemaal: wolken bestaan uit water. Maar hoeveel weegt een bloemkoolwolk eigenlijk? Roots vroeg het aan een wolkenexpert.
Foto: Theo Bosboom

Roots

Verrekijker

NATUURLIEFHEBBERS OPGELET

Ben je op zoek naar een handzame verrekijker met helder en contrastrijk beeld? Dan is de nieuwe Bynolyt Voyager 8x34 verrekijker volgens Roots-redacteur en vogelaar Paul Böhre een aanrader. Ontvang deze verrekijker van Bynolyt (t.w.v. € 179) bij een abonnement op Roots. Samen voor slechts € 119.

Roots

LANDSCHAPPENWEEK

Hoe goed ken jij de natuur dichtbij huis? Ontdek het tijdens de Week van het Landschap van 13 t/m 28 oktober. Ga mee op één van de vele excursies met de boswachter of kies een mooie wandelroute. Voor kinderen zijn er leuke speurtochten en andere spannende activiteiten. Er zijn door het hele land ruim 100 activiteiten zoals excursies, themadagen, streekmarkten, workshops en meer. Ontdek ook de natuur bij jou in de buurt.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer