Natuurnieuws Roots - 19 juli
Roots

Nieuwe wandelroute

HEIDEWANDELEN IN DE TEUT

Net over de grens in België, ten westen van Genk, ligt natuurgebied De Teut. In dit verrassende natuurgebied, waar de heidevelden in augustus een prachtige paarse blos hebben, zette Roots een wandelroute uit. Boswachter Jan Wellekens vertelt hoe ze de heide er zo mooi houden.
Foto: Bob Luijks

Roots

Natuurnieuws

DE WESP KOMT ERAAN

Even leek door de koude start van 2018 dat het een matig jaar zou worden voor de wesp. Maar het huidige warme weer heeft alles veranderd. Veel koninginnen is het toch gelukt een nest te bouwen. In augustus wordt er een flinke hausse aan wespen verwacht.
Foto: Michel Verhoeven

Roots

Televisie

HET NIEUWE ARTIS

Artis, de oudste dierentuin van Nederland, zit in een radicaal vernieuwingsproces.Kun je in de 21ste eeuw wilde dieren nog wel opsluiten midden in de stad Amsterdam? Dat en meer in de documentaire Het nieuwe Artis - over de dilemma’s van een dierentuin in de 21ste eeuw. Zondag 22 juli, 20.25 uur, NPO 2.
Foto: Artis

Roots

Eropuit

BOSWACHTERSPADEN

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben hun mooiste routes gebundeld onder de naam Boswachterspaden. Vaak zijn het bestaande paaltjesroutes. Ook bieden de boswachters per seizoen wandelingen aan.
Foto: Daniël Mulder

IN DE NIEUWE ROOTS VAN AUGUSTUS:

  • De beste snorkelplekken in Nederland
  • Shinrin-Yoku: neem een bosbad
  • Natuurommetje: Mantingerzand
  • Tips voor de mooiste heidefoto's
  • In beeld: zoetwaternatuur in Europa
  • De bedgeheimen van insecten

 

Roots
Roots

Natuurboek

WINNEN: WOLVENBOEK

Nu zich in Nederland meerdere wolven ophouden is het verstandig je te verdiepen in deze vreemdeling. Het boek De wijsheid van wolven (uitgeverij Lev., € 20) van Elli H. Radinger vormt een prima gids voor wolfdummies. Roots mag 10 exemplaren weggeven.
Foto: iStock

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer