ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-07-2022
Win het boek Italië 1982, Azuurblauwe voetbaltriomf

Een van de meest onverwachte Wereldkampioenen uit de historie. Italië greep in 1982 de mondiale titel door West-Duitsland in de eindstrijd te kloppen. Dat nadat de poulefase met drie gelijke spelen was afgesloten. Auteur Roberto Pennino heeft een prachtig boek over het WK in Spanje geschreven. ELF Voetbal mag vandaag drie exemplaren weggeven. Beantwoord de vraag onderaan het artikel.


lees verder
Vijf voetbalcompetities die aankomend seizoen het kijken waard zijn

De Eredivisie, Premier League en Bundesliga zijn een aantal competities die standaard veel worden gekeken door de Nederlandse voetballiefhebber. Tijd om eens je horizon te verbreden en op de hoogte te blijven van wat andere interessante competities. Wij zetten een aantal competities op een rijtje die zeker een kijkje waard zijn.

lees verder
PANNA! 67 met de nieuwe golf talenten, de OranjeLeeuwinnen, Brobbey, Aké en Touzaniiii

De zomervakantie is nog niet begonnen of er ligt alweer een nieuwe PANNA! Naast ons Vakantie Doeboek is nu ook nummer 67 verschenen! Natuurlijk blikken we vooruit op het EK Vrouwen. Waar groeiden ze op? Welke generatie staat bij de mannen te trappelen om de fakkel van Cristiano Ronaldo en Lionel Messi over te nemen? We spraken met Soufiane Touzaniiiii, met Brian Brobbey en met Nathan Aké. En nog veel meer!

lees verder
Hoe Italië zich een jaar geleden tot Europees kampioen wist te kronen

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Italië zich wist te kronen tot Europees kampioen. De ploeg van Roberto Mancini stond in de finale tegen Engeland en had het daarin niet makkelijk, toch wist het uiteindelijk na strafschoppen te winnen. Een verslag van de finale aan de hand van foto's. 

lees verder
Interview Cody Gakpo, PSV-aanvaller: "Een bezoek aan Togo staat erg hoog op mijn bucketlist"

Monumenten, kerken en de moderne hoofdstad Lomé: de bezienswaardigheden van Togo op een rij. In dezelfde bodem die het West-Afrikaanse land voorziet van luxe grondstoffen als marmer, cacao en koffie, liggen de wortels van Cody Gakpo. Voor de helft althans. Vader Johnny was er jeugdinternational. "Heb je ooit gehoord van Riz au gras? Dat is echt heerlijk."

lees verder
Deze spelers verruilden net als Wijndal AZ voor Ajax

Het is eindelijk zover: AZ en Ajax zijn eruit en Owen Wijndal vertrekt naar de landskampioen van vorig seizoen voor tien miljoen euro. Alfred Schreuder heeft daarmee één van de beste linksbacks van Nederland in de gelederen. Toch is dat nog geen garantie voor succes. In het verleden hadden spelers die AZ voor Ajax verruilden het vrijwel altijd lastig. 

lees verder
ELF Voetbal 6/7 over de wortels van Oranje: de zoektocht naar de roots van onze internationals

Op het hoofdveld van de KNVB Campus in Zeist was het afgelopen maand een bijzonder en bont gezicht. Alle 24 aanwezige Oranje-internationals betraden de grasmat in de shirts van hun eerste amateurclubs. Dat sloot perfect aan op het thema van ons nieuwe nummer: de roots van Oranje. Lees in ELF Voetbal 6/7 alles over de wortels van onze internationals. De conclusie: de wortels zijn veelkleurig.

lees verder
Win het boek Helden van de Champions League 1993-2022

Helden van de Champions League 1993-2022. Zo heet het boek dat voetbalauteur Raf Willems heeft uitgebracht. Het ideale boek voor de voetballiefhebber. Of beter gezegd boekzine voor de voetballiefhebber. ELF Voetbal geeft een exemplaar van het boek weg. Beantwoord de vraag in het artikel.

lees verder
Het dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: tips, tricks, puzzels, quizjes en meer!

Het is (bijna) zomervakantie. De tijd van relaxen, zonnen, leuke dingen doen en veel voetballen. Natuurlijk mag het lezen van het PANNA! Zomerdoeboek daarbij niet ontbreken. Lekker op de achterbank moppen voorlezen, aan het zwembad puzzels invullen en op het veld tips opvolgen of truckjes nadoen. Op het veld? Op het zand natuurlijk, want we geven je ook tips hoe jij de koning of koningin van het strand kunt worden! Waar wacht je op!

lees verder