Ommetje Harderbos | Broedende kraanvogels | Zo fotografeer je bloesem
NU VERKRIJGBAAR

NU VERKRIJGBAAR

Roots april ligt in het schap, boordevol lentepracht >
 
 
Roots
Oók in Nederland baltsen en broeden ze
KRAANVOGELS

Het was in 2001 groot nieuws: het eerste broedgeval van kraanvogels in Nederland, in 100 jaar tijd, in het Fochteloërveen. Inmiddels broeden er meer kraanvogels in Nederland – en met succes.  
Foto: Getty Images 

Roots
Nú is het moment: bomen en struiken in lentetooi
ZO FOTOGRAFEER JE DIE LENTEPRACHT

Bomen en struiken komen nu overal in lentetooi. Het eerste groen is vaak het mooiste groen – heb je weleens een net uitgerold blaadje gefotografeerd? Of het zachtroze bloesem van een fruitboom? 
Foto: Jacqueline Gerhardt 

Advertorial
Roots
VOGELMAGAZINE: HET LENTENUMMER

De hop staat, met zijn parmantige kuif, bonte kleuren en opvallend fladderende vlindervlucht, torenhoog op het wenslijstje van iedere vogelaar. En er is goed nieuws: na bijna 40 jaar lijkt de hop als broedvogel terug van weggeweest. Dit en nog veel meer lees je in het Vogelmagazine. Bestel ‘m nu voor € 5,75 - met gratis verzending binnen Nederland.

Roots
‘Oerbos’ in wording met vele waterpartijen
OMMETJE HARDERBOS (11KM)

Wie denkt dat Flevoland helemaal is drooggelegd: níet het Harderbos. Naast een ‘oerbos’ in wording vind je er overal waterpartijen, met bijbehorende dieren. Fotograaf Niels Kooyman stippelde er voor Roots een mooie voorjaarswandeling uit.
Foto: Niels Kooyman 

Roots
Vogels verleiden in alle luxe
ZO MAAK JE ZELF EEN FOTOHUT

Natuurfotograaf en -filmer Henkjan Kievit bezocht voor Roots talloze fotohutten. Nu maakt hij zelf een fotohut, in Vijfheerenlanden. Je leest er alles over in Roots april, online een voorproefje. 
Foto: Henkjan Kievit 

Roots
Vogelmekka: het Lauwersmeer en het Zuidlaardermeer
GA MEE OP ROOTS VOGELWEEKEND

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 mei 2023 organiseert Roots, samen met BirdingBreaks, een vogelweekend naar het Lauwersmeer en het Zuidlaardermeer. Om vogels te zien die niet of nauwelijks in andere gebieden in Nederland broeden, zoals de witwangstern en grauwe kiekendief. Ga je mee?
Foto: Laurens Steijn/BirdingBreaks 

Roots
Win een van de drie exemplaren (t.w.v. € 39,90)
VOGELS VAN EUROPA: WINACTIE

Het boek Vogels van Europa werd in februari in het Vogelinformatiecentrum Texel gepresenteerd. Roots redacteur Paul Böhre was erbij, en is laaiend enthousiast over dit boek: “Niet eerder verscheen zo’n complete Nederlandstalige fotogids van de vogels van Europa”. Het goede nieuws: Roots mag drie exemplaren verloten. 
Foto achtergrond: Getty Images

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden