Ontdek de natuur met Roots - 01 november
Roots

Actief buiten

ONTSPANNEN KLUSSEN IN DE NATUUR

De landelijke Natuurwerkdag is zaterdag 3 november. Op die dag zijn er overal in Nederland activiteiten om het landschap een grote onderhoudsbeurt te geven. De meeste klussen bestaan uit kleinschalig onderhoudswerk, zoals snoeien en zagen. Interesse? Kijk dan voor een locatie bij jou in de buurt en meld je aan.

Roots

Eropuit & winactie

PARADIJS IN DE POLDER

Bioloog en ontdekkingsreiziger Arita Baaijens reisde jarenlang door woestijnen, berggebieden en andere wildernissen, maar nu heeft ze haar blik laten vallen op Nederland. In het boek Paradijs in de polder. Ontdek wat landschap je vertelt (Roots mag 5 exemplaren weggeven) spoort ze je aan om in contact te komen met de natuur om je heen. Op zaterdag 3 november vertelt ze over haar (boek)project op Tree Fest in Amsterdam.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Schiermonnikoog

WANDELMAAND

Schiermonnikoog heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand. Te voet geniet je namelijk het meest van de natuur op dit waddeneiland, dat ook een nationaal park is. Ga bijvoorbeeld zondag 4 november van 10.30-12.30 uur mee met een zwerftocht over het Rif.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Natuurfilm

MYSTIEK BOS

The ancient woods is een natuurfilm van bioloog Mindaugas Survila. Tien jaar heeft hij aan de film gewerkt, die een hommage is aan de Litouwse natuur. In Litouwen was de film een grote hit. Nu is deze poëtische natuurfilm ook in te zien in verschillende bioscopen in Nederland.

Nu te koop: nieuwe Roots van november

  • Canadese gans: ga ze zien
  • Lezersfoto's: herten en zwijnen
  • De oerkracht van de kudde
  • Natuurommetje: Westerpark
  • Wildernissen in beeld
  • De Marker Wadden in getallen
  • Het roze van de Camargue
Roots
Roots

Natuurnieuws

"NATUUR ONMISBAAR VOOR ONS"

De mens heeft de afgelopen vijftig jaar weinig oog gehad voor het welzijn van zijn mede-diersoorten. Sinds 1970 is het aantal wilde dieren op aarde namlijk met ruim de helft afgenomen, meldt het Wereld Natuur Fonds (WNF) in het net verschenen Living Planet Report 2018. “Het is tijd dat we ons realiseren dat natuur onmisbaar is voor ons”, stelt WNF.
Foto: Jordi Chias / WWF

Roots

BELEEF DE HERFST MET ROOTS

De herfst is begonnen! Een geweldig seizoen om er in de natuur op uit te gaan. Om het najaar zowel binnen als buiten te beleven, heeft Roots twee prachtige boeken gemaakt: het Doe-boek Vogels en De mooiste boswandelingen van Nederland. Je kunt deze boeken nu cadeau krijgen bij een abonnement op Roots!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer