Norlys køber Telia i Danmark
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Norlys vil købe Telias danske forretning i milliardhandel
Norlys har underskrevet en foreløbig aftale med Telia Company om at købe den danske del af Telias forretning for 6,25 mia. kr. Fiberfrasalget og mobilopkøbet er en del af en samlet proces, der reelt er selvfinansierende, og som skaber en helt ny strategisk platform.  Nu tilføjer vi mobil som et afgørende nyt forretningsben, siger adm. direktør i Norlys Niels Duedahl.
Læs mere hos Norlys
Europa skal med nu, hvis vi ikke skal blæses af banen
467
Europa skal oppe sig gevaldigt og give vindindustrien bedre betingelser, hvis Kina ikke skal løbe med det hele, som det er sket med solcellerne.
Læs nyhed fra WindEurope 2023


 

Europas elmarked skal fintunes – ikke vendes på hovedet
308
Når Europas politikere snart for alvor skal drøfte elmarkedsreform, bør de betragte VE-udviklere og -investorer som ’the good guys’ og ikke straffe dem som ’the bad guys’, lyder anbefaling fra elektrificeringsscenen på WindEurope.
Læs mere

 

2603 citat
Vi står ved foden af en ny æra. Tænk på bilindustrien for et århundrede siden. Det er der, hvor vi står lige nu. I Danmark er vindenergi stort, men i europæisk regi er det stadig en nicheindustri, som nu skal være rygraden i det europæiske energisystem.
1616003922616
Rasmus Errboe, chef for Ørsteds vindmølleforretning i Europa
i forbindelse med WindEurope, der afholdes i Bella Centeret i disse dage med over 14.000 deltagere
Kilde: Finans

 

 

 

2701 ukraine hoj
Ukraine får dansk hjælp til land- og havvind
En ny samarbejdsaftale mellem Danmark og Ukraine har fokus på grøn genopbygning af den ukrainske elforsyning. Før krigen havde Ukraine ca. 1,7 GW landvind, men en stor del er ødelagt af russiske angreb. På den korte bane skal den eksisterende landvind reetableres, og der skal udbygges med mere landvind. På den lange bane vil det nye samarbejde undersøge potentialet for havvind.
Læs mere hos Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

 

2603 citat
Kerneopgaven for vindmøllesektoren bliver at bidrage til elektrificering af energisystemet, som er brændpunktet i den grønne omstilling. Flere og flere processer bliver direkte eller indirekte elektrificeret, og det stiller nye store krav til vores energisystem, som vi skal løse fællesskab.
1652682041209
Jan Hylleberg, viceadm. direktør, Green Power Denmark
der på WindEurope talte om de europæiske værdikæder
Kilde: LinkedIn 

 

 

 

2660 4 dots darkgreenw
Se tirsdagens billeder fra WindEurope
2852 435
2850 376 2853 347
Se alle billederne
Dagens tal
38%
Prisen for en vindmølle er steget med 38 procent de seneste to år. Alene gennemsnitsprisen for de syv vigtigste mineraler for vindindustrien har haft en prisstigning på 93 procent siden januar 2020.
Kilde: EnergyMonitor

 

Høringssvar
Der er sendt høringssvar til Forsyningstilsynet om Energinets forskrifter, som danner grundlag for, at ubalanceafregningen den 22. maj kan overgå til 15 minutters opdeling. Processen har været lidt uheldig, idet det lovmæssige grundlag stadigvæk er ved at blive etableret. Derved kan opstartsudfordringer ikke udelukkes.
Læs høringssvaret

 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
599,32
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
606,27
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
420,71
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
3,74
DKK/m2
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
88,30
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/Mwh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool | Kilde: EEX | Kilde: ICE

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller en af organisationens tidligere hjemmesider eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2023
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon