Retailers en winkelbeleggers investeren zo’n 1,8 miljoen in aanpassing van panden en inrichting van winkels in de binnenstad van Assen. 
NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

Winkelbeleggers investeren weer in binnenstad Assen

Retailers en winkelbeleggers investeren zo’n 1,8 miljoen in aanpassing van panden en inrichting van winkels in de binnenstad van Assen. 

Lees meer

Syntrus Achmea verwerft 328 woningen Utrecht

Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt van Keystone Vastgoed 328 nog te realiseren woningen in de Cartesiusdriehoek in Utrecht.

Lees meer

Marktpartijen zien brood in Haagse hoogbouw

Ontwikkelaars en architecten gaan de skyline van Den Haag ingrijpend veranderen, nu ze van de gemeente de ruimte krijgen voor grootschalige hoogbouw.

Lees meer
(advertorial)

Gratis iedere werkdag onze nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u iedere werkdag het laatste nieuws en de belangrijkste transacties uit de vastgoedsector ontvangen? Meld u aan voor een GRATIS proefmaand Vastgoedmarkt (stopt automatisch).

Ja, ik wil Vastgoedmarkt een maand gratis >

‘In het Amsterdamse Bajes Kwartier leven bewoners straks drie jaar langer’

‘Mensen die straks naar het Bajes Kwartier verhuizen leven drie jaar langer dan andere Amsterdammers.’ Dit zegt Eric Frijters, partner van Fabrications, over het misschien wel meest prestigieuze duurzaamheidsproject ooit: de transformatie van de Bijlmerbajes naar een total circulaire nieuwe stadswijk.

Lees meer

Akkoord over bouw 1.600 appartementen Holendrecht

Greystar, Blauwhoed en de gemeente Amsterdam hebben 7 juni op vastgoedbeurs Provada een meerjarige samenwerking afgesproken met de realisatie van duurzaam wooncomplex OurDomain Amsterdam South East met 1.600 appartementen.

Lees meer

Tim de Vries wint Young Talent Award 2018

Tim de Vries  (28) is winnaar van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2018. In de finale op de stand van Vastgoedmarkt op de Provada versloeg de consultant van Cushman & Wakefield beide andere kandidaten, Marieke Dessauvagie (Colliers International) en Remco van der Mije (JLL).

Lees meer

Bouwinvest neemt 350 woningen Hembrug af

Bouwinvest koopt 350 vrijesectorhuurwoningen op het nog te herontwikkelen Hembrugterrein in Zaandam. Dat is de belegger overeengekomen met eigenaren ABC Planontwikkeling en Life.

Lees meer

Zwembad Hart van Zuid wint StiB Award 2018

De transformatie van het voormalige stadskantoor naar Zwembad Hart van Zuid en commerciële ruimten tot Zwemcentrum Rotterdam (Ballast-Nedam, Heijmans, gemeente Rotterdam en Kraaijvanger Architecten), is door de vakjury en het publiek van de Steden in Beweging (StiB) Award 2018 tot winnaar gekozen. De winnaar werd bekendgemaakt op de laatste dag van Provada 2018.

Lees meer
(advertorial)

Win de Vastgoedmarkt Exploitatiewijzer 2018

Dit 216 pagina's tellende boek is dé gids voor vastgoed taxaties en exploitatielasten. Het boek bevat alle gegevens die nodig zijn om de onderhoudskosten en overige exploitatielasten van beleggingsvastgoed / onroerende zaken te kunnen inschatten.

Negen categorieën gebouwen met in totaal ruim 110 gebouwtypen zijn voorzien van een foto, omschrijving en alle relevante gegevens. Een exemplaar winnen t.w.v. € 185,-?

Vul in en win de Exploitatiewijzer 2018 >

‘Projectontwikkeling is mensenwerk, meer dan architectuur’

‘Projectontwikkeling is veel meer een menselijk vak dan architectuur. Je zou het misschien niet denken omdat geld een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van vastgoed, maar toch is het zo.’

Lees meer

Colliers verhuist naar The Olympic Amsterdam

Vastgoedadviseur Colliers International verhuist in het vierde kwartaal van dit jaar naar The Olympic Amsterdam. Op deze iconische plek in de stad renoveert Bouwinvest de voormalige Citroëngebouwen Building 1931 en Building 1962. Op deze nieuwe locatie komen sport, business en innovatie samen. 

Lees meer
 

VASTGOEDMARKTBANEN

WOZ- taxateur woningen gemeente Ede
Vacature Vivo Wonen: Data Manager
Junior Projectmanager

HET NIEUWS VAN

Erik Verwey

Mijn vorige column eindigde ik met de oproep om als keten onze (maatschappelijke) verantwoordelijkheid te nemen. Toen had het betrekking op verduurzaming, deze keer op goed verhuurderschap.

Minister Kasja Ollengren en de huursector hebben gezamenlijk een statement gemaakt over goed verhuurderschap. Daarmee neemt de keten opnieuw haar (maatschappelijke) verantwoordelijkheid. De keten spreekt zich uit tegen de excessen en ongewenste praktijken in de woninghuursector. Er moet worden voorkomen dat ongewenst gedrag van enkele verhuurders en bemiddelaars een optelsom wordt die afbreuk doet aan het vertrouwen van huurders, overheid en andere betrokkenen. Tijdens het overleg is afgesproken om gezamenlijk verder te werken aan goed verhuurderschap, wellicht leidt dit zelfs tot een sector breed gedragen keurmerk. Naast (on)gewenst verhuurdergedrag zal ook gekeken worden naar (on)gewenst huurdergedrag. Want ook huurders hebben een verantwoordelijkheid om de buurt waarin ze wonen voor iedereen prettig en leefbaar te houden, je zou kunnen zeggen goed huurderschap. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de overlast en schade als gevolg van illegale hennepkwekerijen. Op initiatief van VGM NL, Aedes en IVBN wordt ook voor huurdergedrag aandacht gevraagd in het statement.

Opnieuw een prima (maatschappelijk) ontwikkeling waarin de vastgoedketen laat zien haar verantwoordelijkheid te nemen. Ik ben er trots op hier een bijlage aan te kunnen leveren.

Over de auteur:
Eric Verwey is voorzitter van VGM NL

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.