De coronacrisis dreigt winkelgebieden te veranderen in gatenkazen. Welke ruimtelijke wet- en regelgeving is van belang voor binnenstedelijke transformatie?
Vastgoedmarkt
Online versie
Winkeltransformatie en regelgeving: dit moet u weten
De coronacrisis dreigt winkelgebieden te veranderen in gatenkazen. Welke ruimtelijke wet- en regelgeving is van belang voor binnenstedelijke transformatie?
Lees verder >
‘Alleen een crisis kan de houten eeuw nog stoppen’
Bouwers zullen aan de bak moeten om aan de groeiende vraag naar hout te kunnen voldoen. Dat zegt Eric de Munck, houtfakkeldrager van het eerste uur. Een interview met een man die al zeker een kwart eeuw hout propageert en adoreert: 'Hout is als een warme deken.'
Lees verder >
Het vastgoedverleden van Hans de Boer (66)
Hans de Boer (66) was bij het grote publiek bekend als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW en daarvoor MKB Nederland. Maar de Boer had ook een verleden in het vastgoed.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Zorg & Gezonde gebouwen
Marktinzichten en verkoopkansen. Wil jij kennis en inzicht opdoen die helpen bij het maken van strategische keuzes? Met de Sector Analyse 'Zorg & Gezonde gebouwen' ben je volledig op de hoogte.
Val kabinet biedt sprankje hoop: WOZ-cap en maximale huurverhoging nog niet afgehamerd
De val van het kabinet lijkt weinig impact te hebben op de vastgoedwereld. Toch zouden de demissionaire status van de regering en de naderende verkiezingen minstens vertraging op kunnen leveren voor wet- en regelgeving.
Lees verder >
Nederlandse vastgoedaandelen presteren het slechtst
Met min 47 procent leverde Nederlands beursgenoteerd vastgoed in 2020 de slechtste prestatie binnen de Europese EPRA Developed-index. 
Lees verder >
Schrappen overdrachtbelasting biedt starter straks op veel plekken geen soelaas
Onderzoek van Rabobank leert dat het voordeel voor veel starters wegvalt zodra het wordt gemaximeerd tot woningen van maximaal 4 ton. 
Lees verder >
Deze 7 fiscale wetswijzigingen staan u te wachten in 2021
Een nieuw jaar betekent nieuwe wetgeving, ook voor de vastgoedsector. Een overzicht van de belangrijkste fiscale wetswijzigingen en ontwikkelingen door advocatenkantoor Loyens & Loeff.
Lees verder >
Nieuwbouwwoning fors duurder
Voor een nieuwbouwwoning in Nederland moest in de derde kwartaal van 2020 maar liefst 10 procent meer geld betaald worden dan in dezelfde periode in 2019. 
Lees verder >
Weren van beleggers gaat wethouders niet ver genoeg
Het wetsvoorstel van minister Ollongren om beleggers te weren uit woonwijken gaat de woonwethouders uit de vier grote steden en Eindhoven niet ver genoeg. Ook laten ze aan het Financieel Dagblad weten niets te zien in verlenging van tijdelijke huurcontracten. 
Lees verder >
M&G Real Estate financiert een van de grootse vastgoeddeals in Londen
M&G Real Estate heeft een krediet van 303 miljoen pond verstrekt aan Sun Venture voor de aankoop van een kantoor in de Londense City. 
Lees verder >
Panattoni Nederland start ontwikkeling groot dc in Heerlen
Panattoni Nederland start met de ontwikkeling van een ultra modern logistiek distributiecentrum van 70.000 m2 in Heerlen.
Lees verder >
Shanna Derksen nieuwe partner Wijn & Stael advocaten
Shanna Derksen is per 1 januari benoemd tot nieuwe partner bestuursrecht/omgevingsrecht van Wijn & Stael.
Lees verder >
Fidelity koop Mirai House voor 54 miljoen euro
Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft het Mirai House op het Leiden Bio Science Park gekocht voor 54 miljoen euro. 
Lees verder >
Eddy Halter naar Fakton
Eddy Halter is per 1 januari 2021 in dienst getreden als senior consultant bij Fakton in Rotterdam.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright