Ontdek de natuur met Roots - 15 november 2018
Roots

Tuinvogel

3 RAADSELS ROND DE ROODBORST

Heb jij al een roodborst in je tuin gespot? Dit najaar worden ze namelijk opvallend veel gezien. De roodborst blijft echter een mysterieuze tuinvogel die een bijzonder leven leidt. Roots-redacteur én vogelkenner Paul Böhre geeft 3 leuke weetjes over deze liefhebber van rommelhoekjes.
Foto: N. Vink

Roots

Nieuwe natuurwandeling

ERVAAR DE INDIAN SUMMER IN DE BOSSEN VAN DE STIPPELBERG

Het is een klein mirakel: de Stippelberg in Noord-Brabant is een riant bosgebied waar bijna niemand wandelt. Deze week is het bos misschien wel het mooist met felle herfstkleuren en een heerlijk zonnetje. Ontdek het natuurgebied met de nieuwe wandelroute van Roots uit het novembernummer. En profiteer ook van het Roots-arrangement in een kloosterhotel.
Foto: Ernst Kremers

Roots

Sterrenhemel

FOTOMODELLEN

Waarschuwing vooraf: het lezen van Galaxies, het nieuwste boek over sterrenstelsels van wetenschapsjournalist Govert Schilling, kan duizelingen veroorzaken, de nachtrust ontregelen en gevoelens van nietigheid oproepen.

Roots

Fairtrade

WIN EEN SINTPAKKET

Heb je oog voor de wereld om je heen? Geef dit jaar tijdens Sinterklaas dan eens een fairtrade-chocoladeletter van Max Havelaar cadeau. Dat is chocolade met een puur en eerlijk verhaal. En leuk: Roots geeft drie feestpakketten vol smakelijke chocolade weg.

DOE-BOEK VOGELS

Over enkele weken is het alweer Pakjesavond. Verras je kind of kleinkind dan met het nieuwe Doe-boek Vogels van Roots. Het Doe-boek Vogels brengt op een vrolijke en creatieve manier de natuur dichterbij. Met puzzels, kleurplaten en prachtige illustraties wordt de vogelwereld in beeld gebracht. Een inspirerend boek voor jong én oud.

Roots
Roots

Nu te zien

ZANDTULPJE IN VOLLE 'BLOEI'

Wie in november op een verlaten strand rondbanjert, maakt kans op het vinden van het bijzondere zandtulpje, een apart paddenstoeltje. Je vindt hem vooral op de overgang van strand naar duinen.
Foto: Paul Böhre

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer