Natuurnieuws Roots - 11 januari
Roots

Wandel door het land van de wilde kat

COMEBACK KAT

De Europese wilde kat is bezig aan een comeback. Vanuit de Duitse Eifel en Belgische Ardennen vindt het roofdier zijn weg terug naar Nederland. In 2017 zijn zeker veertien wilde katten gespot in Zuid-Limburg, vooral in het Vijlenerbos. Roots stippelde er een speciale wildekattenwandelroute uit.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Ooit schuw, nu een stadsbewoner met lef

DE BLAUWE REIGER IN 5 FEITEN

Kou of geen kou, blauwe reigers beginnen vaak al in januari met de bouw van hun nest. Ze broeden in kolonies, en steeds vaker binnen de grenzen van de stad. Feit 1: blijft de winter zacht, dan leggen ze eind januari zelfs al de eerste eieren.
Foto: Edwin Giesbers

Roots

Planten

MADELIEFJE WINT

Heb je in de kerstvakantie ook meegedaan aan de Eindejaars Plantenjacht? Dan heb je vast gemerkt dat er door de uitzonderlijk warme laatste dagen van 2017 veel planten in bloei stonden. Dat was in ieder geval landelijk de trend. Gemiddeld werden er 14,9 bloeiende plantensoorten per uur geteld. Het madeliefje werd het meest gezien.
Foto: Frank Smedts

Roots

Outdoor

WIN WANDELLAARZEN

De Finse makers van Nokian Footwear schaven al ruim een eeuw aan steeds betere rubberlaarzen. Ook voor wandelaars hebben ze een laars van natuurrubber, Finnjagd genaamd. Een ‘lichtgewicht regenlaars speciaal gemaakt om langere afstanden te wandelen zonder dat je voeten moe worden.' Roots mag een setje laarzen weggeven.

NIEUW

ROOTS-BOEK OVER NATUURFOTOGRAFIE

In de natuur wemelt het van de onderwerpen om de prachtigste foto’s van te maken. Maar waar begin je? Wat zijn goede onderwerpen om te fotograferen en hoe doe je dat?

Het nieuwe Roots-boek Zo fotografeer je de natuur helpt je aan de hand van ruim 200 handige tips op weg. Prijs: € 19,95.

Roots
Roots

Natuurfilmfestival op Vlieland

GO WILD MET ROOTS

Waar is het beter natuurfilms kijken dan op Vlieland, waar de leukste bioscoop van Nederland staat. Na succesvolle eerdere edities houdt Roots samen met de Waddenvereniging en Podium Vlieland ook in 2018 weer twee filmweekends. Thema is: Naar de wildernis. Data: 2 t/m 4 maart & 9 t/m 11 maart. Boek snel want het festival is populair.
Filmstill: The Eagle Huntress

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer