Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 augustus 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Stevige winstgroei bij ABAB
Het nettoresultaat van ABAB Accountants en Adviseurs is vorig jaar met 77% verbeterd tot € 6,6 (3,7) miljoen, blijkt uit de onlangs gedeponeerde jaarrekening. Eerder meldde de groep al een omzetstijging van een kleine 5% tot € 62,9 miljoen.
Lees verder »
Flynth reageert op berichtgeving over machtsstrijd: ‘Financiële positie is solide’
Flynth heeft gereageerd op de berichtgeving over de machtsstrijd bij het accountantskantoor, waar eerder dit jaar de voltallige raad van commissarissen is verdwenen. Het bedrijf zegt zich er niet in te herkennen en benadrukt de solide financiële positie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Move On 9 september: meld je aan!

Tijdens dit gratis online event van Wolters Kluwer presenteren we de nieuwe Twinfield Workspace, laten we zien welke innovaties je kunt verwachten in onze accountancy oplossingen én vertellen bekende sprekers hoe ontwikkelingen als duurzaam ondernemen en platforms as a service jou als accountant kansen bieden!

Programma en aanmelden »
Negen supermarktbestuurders aangehouden om belastingfraude
De Fiod heeft de afgelopen twee weken negen bestuurders van zes supermarkten aangehouden en verhoord. Ze worden ervan verdacht voor miljoenen aan belasting ontlopen te hebben.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten: de onderhandelingsfase

Het scharnierpunt bij zakelijke mediationtrajecten is – en dat verbaast u vast niet – de onderhandelingsfase. Mediationtrajecten lopen veelal langs drie lijnen: inhoud, relatie en ego’s. Deze drie lijnen zijn sterk met elkaar verweven en beïnvloeden elkaar voortdurend. In veel gevallen speelt het ego de grootste rol, met name in de onderhandelingsfase (zonder de andere twee […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Excessief lenen bij de eigen BV

Lenen bij de eigen BV wordt beperkt. Het ingediende wetsvoorstel moet voorkomen dat de DGA meer dan € 500.000 leent bij zijn eigen BV. Wat betekent dit? Lost de DGA zijn schuld af of herfinanciert hij bancair? Jeroen Knol praat je bij op 7 oktober. Hij gaat ook in op de eigen woningfinanciering bij de BV, financiering bedrijfsoverdracht familiebedrijf en het vraagstuk beleggen in BV of in privé.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Doe vóór 1 september opgave gegevens 2020 ex-ANBI
In Nederland gevestigde voormalige ANBI’s die hun status op of na 2013 hebben verloren, moeten de gegevens over 2020 vóór 1 september 2021 aanleveren bij…
Lees verder »
ACM vraagt oordeel CBb over verkapte gemeentesubsidies
Mededingingsautoriteit ACM heeft van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een oordeel gevraagd over hoe met exploitatiebijdragen van gemeenten moet worden omgegaan binnen de Wet markt en overheid (WMO). Het gaat om een rechtszaak over een volgens de ACM ‘verkapte subsidie’ die een gemeente geeft aan een commerciële exploitant van gemeentelijke sporthallen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 manieren voor accountants om klanten te helpen aan inzicht in hun cijfers

Is het je al eens overkomen dat je zag dat een klant belangrijke financiële beslissingen nam ‘op gevoel’? Of dat er ineens een dure bedrijfswagen of zelfs een heel nieuw pand was aangeschaft, terwijl de cijfers dat eigenlijk niet rechtvaardigden?

Lees verder »
Scholen verliezen kort geding om inspectierapporten
De Scholen voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) hebben woensdag bij de voorzieningenrechter geen gehoor gekregen met hun eis dat de Onderwijsinspectie afkeurende rapporten over (onder meer) de financiële handel en wandel moet intrekken.
Lees verder »
Akkoord over tekst derdenverklaring starters
De NBA-werkgroep Copro heeft met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) overeenstemming bereikt over de tekst van de derdenverklaring voor starters.
Lees verder »
Fiscus maakt doorlopende machtigingen mogelijk voor ophalen belastinggegevens
Intermediairs die langdurig belastingzaken doen namens hun klant kunnen vanaf 1 september doorlopende machtigingen laten registreren bij de Belastingdienst.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Zzp’ers verwachten meer werk
Inmiddels 300.000 65-plussers aan het werk
OPLEIDINGEN
Bedrijfsopvolging binnen de agrarische familie (inclusief praktijkopdracht)
Fiscount
7 september 2021
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
8 september 2021
Yuki Expert Sessions met Marelle van Beerschoten: Hoe data jou helpt als toekomstgerichte accountant
Yuki
16 september 2021
VACATURES
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Opdrachtleider met belangstelling om ook ITGC thema op te pakken
Coney
Haarlem of Rotterdam
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN