Online versie

Nieuwsbrief februari 2022

Geachte heer Do,

Pakken we de trein naar Antwerpen, of toch een weekendje naar Milaan? Het kriebelt bij veel mensen: tijd om erop uit te gaan. In Nederland stijgen de besmettingscijfers nog elke dag, maar in andere landen zijn ze over de omikronpiek heen. Veel landen versoepelen stap voor stap. Ook hier in Nederland. 

Buiten het feit dat een reisje naar het buitenland plezierig kan zijn op vele fronten, kunnen er ook complicaties en ongemakken optreden. Denk aan een ongeval in het buitenland, of een forse boete dat voorkomen had kunnen worden door het vooraf checken van actuele regelgeving. In deze nieuwsbrief lichten wij uit hoe je problemen op vakantie kunt voorkomen, en wat je moet doen bij ongelukken die kunnen optreden in het buitenland.

Wat te doen bij een ongeval in het buitenland?

Ander land, andere regels. Als u in het buitenland bij een ongeval betrokken raakt, kunnen de regels anders zijn dan in Nederland. Het is verstandig om te kijken wat de verkeersregels in het buitenland zijn voordat u vertrekt. Als u toch bij een ongeluk betrokken raakt, dan is het goed om te weten wat u moet doen.

Ontdek welke stappen je kan nemen

Winterbanden verplicht in welke landen? Voorkom onnodige boetes!

Er zijn veel landen waar u verplicht met winterbanden moet rijden bij winterse omstandigheden. Vaak is een ‘all weather’ band wel toegestaan. De regels verschillen per land. Check daarom voor vertrek wat de regelgeving in het land is waar u naartoe gaat. 

Lees meer over de regelgeving

Letsel op vakantie in het buitenland

Als u een ongeluk heeft gehad in het buitenland is het heel belangrijk dat u zich meteen laat onderzoeken door een lokale arts. De kans is groot dat als u wacht tot u in Nederland bent, het verband tussen het letsel en uw ongeluk niet meer bewezen kan worden. Dat betekent dat u geen vergoeding kunt krijgen voor de schade die u opliep bij het ongeluk. 

Meer over letsel op vakantie

Werken als uitzendkracht

Als uitzendkracht heeft u een uitzendovereenkomst. U werkt in dienst van een uitzendbureau en krijgt ook loon, maar doet uw werk bij een ander bedrijf.

Voor een uitzendovereenkomst gelden enkele regels die verschillen van een normaal arbeidscontract. Deze gelden tijdens de eerste 26 weken van een uitzendovereenkomst.

Lees waar je op moet letten

Niet verzekerd? Wel hulp!

Heeft u een conflict over uw arbeidsovereenkomst, maar heeft u geen rechtsbijstandverzekering? Dan helpen wij u met juridische hulp on-demand.

De gespecialiseerde arbeidsjuristen van ARAG Direct helpen u graag tegen een vast, scherp tarief. We bekijken uw situatie, geven een eerste advies en bieden verschillende oplossingen.

Overleg met ARAG Direct

KNVB en ARAG presenteren “De Wetten van Shona”

Wat komt erbij kijken om als vrouw een plekje te veroveren in het scheidsrechterskorps op het hoogste niveau van het Nederlandse profvoetbal? De documentaire De Wetten van Shona belicht een jaar uit het leven van de ambitieuze Shona Shukrula die twee passies met elkaar combineert: werken als Officier van Justitie én fluiten als official KNVB scheidsrechter.

Shona heeft een duidelijk doel voor ogen: De eerste vrouwelijke scheidsrechter worden die een wedstrijd fluit in het betaald voetbal. En daar moet alles voor wijken. Ze probeert met man en macht alle ballen hoog te houden en opgeven zit niet in haar DNA. Toch slaat de twijfel toe wanneer die jaarlijkse en allesbepalende conditietest eraan komt. De documentaire is een productie van de KNVB en kwam tot stand met support van ARAG.

Bekijk de docu

Heeft u vragen of opmerkingen?

Wilt u uw e-mailadres of andere gegevens wijzigen? Klik hier
Heeft u (juridische) vragen? Neem dan een kijkje op www.arag.nl.

Wat vindt u van deze editie van de nieuwsbrief?
thumb upthumb down