Wintercircus Arlette Hanson nu ook voor blinden en slechtzienden

1 year ago


Text only:

Theater zien door te horen en te voelen


Wintercircus Arlette Hanson nu ook voor blinden en slechtzienden


Beste heer,

Schouwburg Het Park is één van de zes theaters waar het mogelijk is om een voorstelling te bekijken met een visuele beperking. Arlette Hanson, voorzitter van Stichting Komt het Zien!, vindt het belangrijk dat theater en circus voor iedereen toegankelijk is.


Begin van dit jaar stelde zij Het Park de vraag om Het Wintercircus op dinsdag 26 december toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Geweldig natuurlijk én bovenal uniek, want hiermee is het Wintercircus - Fraaie Fratsen de eerste theatervoorstelling in Nederland die door bezoekers met een visuele beperking net zo beleefd kan worden als hun ziende familie en vrienden.Theater zien door te horen en te voelen
Vanaf 11.30 uur is er een Voelplein in de Othellozaal van Het Park, waarbij kennis gemaakt kan worden met het decor, de kostuums en de artiesten. Voel hoe sterk de spieren van de acrobaten zijn, hoe zacht de de vertederende teckels van Diana Vedyashkina zijn en hoe het voor Olé Lehmkuhl is om in zijn Cyr Wheel over het podium te rollen.
Tijdens de voorstelling van 12.30 uur is alles live te volgen via audiodescriptie van twee blindentolken. “Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien", aldus een blinde bezoeker.


Reserveer kaarten voor blinden en slechtzienden en familie/vrienden via servicebalie@parkhoorn.nl of 0229-291000. Dit kan niet via onze website.


Met vriendelijke groeten,


Cynthia Dekker


...

AGENDA VOOR U GESELECTEERD


Nick & Simon - Aangenaam
Met 'Aangenaam' behalen Nick & Simon hun negende nummer 1 album in de Album Top 100. Tijd voor een theatertour. Speciaal voor hun trouwe fans in West-Friesland komen de heren maar liefst twee keer naar Het Park. Bent u er ook bij?

 

Lees verder

donderdag 7 december om 20:15
vrijdag 8 december om 20:15


Marcel Harteveld - De Sneeuwengel
Marcel Harteveld is cabaretier en zanger (Harteveld & Fretz). Sinds januari 2016 speelt hij Chris de Vries in Soldaat van Oranje. Daarnaast speelde hij fietsenmaker Jeroen Swinkels in de SBS-serie Danni Lowinski. Nu komt hij met een eigentijds kerstverhaal, vol conferences over het afgelopen jaar en Nederlandse vertalingen van bekende kerstklassiekers.

 

Lees verder

woensdag 13 december om 20:30


De man van je leven - Liz Snoijink, Susan Visser, Porgy Franssen
Een comedy over de vraag: wat doe je met de man van je leven als je leven voorbij is? Voor het eerst is deze sprankelijke voorstelling, naar het boek van Arthur Japin, van DeLaMar Producties te zien in Hoorn!

 

Lees verder

zaterdag 16 december om 20:15


Her Majesty - Marrakesh Express
Na twee uitverkochte tournees van hun succesvoorstelling Déjà vu, komt Her Majesty nu met een splinternieuw programma: Marrakesh Express. In dit nieuwe programma put de topband, met Bertolf Lentink en subliem Neil Young-vertolker Jelle Paulusma, opnieuw uit het tijdloze oeuvre van Crosby, Stills, Nash & Young.

 

Lees verder

vrijdag 22 december om 20:15


3JS Acoustic Christmas - Heerlijke kerstklassiekers
Vorig jaar was het een grote hit! Nu zijn de 3JS terug en wel op kerstavond. Geniet van prachtige nummers van Frank Sinatra, Dean Martin en Elvis Presley. Vooraf kunt u genieten van een Kerst Buffet voor € 24,75 per persoon in de Christmas Corner van Het Park.

 

Lees verder

zondag 24 december om 19:30


De Notenkraker - Kerstballet
Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt voor deze klassieker fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee, om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. Met wereldberoemde muziek van Pjotr Iljits Tsaikovski gespeeld door een groot liveorkest.

 

Lees verder

vrijdag 29 december om 19:30


Wien Bleibt Wien 2 - Gold und Silber
Dit nieuwjaarsconcert biedt een aaneenschakeling van hoogtepunten van de grootmeesters van de Weense operette. Pareltjes uit het operette-repertoire worden door het Habsburgs Strauss Orkest, solisten en het Charkov Staats Ballet met ‘Wiener Schmalz’ vertolkt.

 

Lees verder

vrijdag 5 januari om 20:15


Hans en Grietje De Musical (4+) - Van Hoorne Entertainment
In deze splinternieuwe, kleurrijke versie wordt de rol van Grietje vertolkt door Janouk Kelderman (presentatrice Keet! van RTL Telekids). Kom verkleed, ontmoet de artiesten in een meet & greet én swing mee tijdens de Sprookjes Afterparty in de foyer. Extra show om 11.00 uur, nog prachtige plaatsen beschikbaar.

 

Lees verder

zondag 7 januari om 11:00


Bekijk het gehele programma hier


Adres
Schouwburg en Congrescentrum Het Park - Hoorn
Westerdijk 4, 1621 LE Hoorn
Servicebalie
Geopend van ma t/m vr van 12.00 - ​17.00 uur,
bij voorstellingen tot 20.30 uur.
Meer over onze openingstijden
Telefoon
0229-291000
Instellingen
Afmelden voor de nieuwsbrief
© 2017 Schouwburg en Congrescentrum Het Park - Hoorn


hetpark.nl

Categories: Entertainment Concerts Catering Art | Culture Pop Festival Restaurant Theater Tickets Going out
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019