Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 
 

Iedere zondag in december wordt de Grote hal in Bieb Neude omgetoverd tot een levendige plek waar alle Utrechters welkom zijn. Doe mee met borduurclubs, modeltreinbouwers, open mics, kom spelletjes doen of kijken naar optredens, doe je eigen ding hier en maak deel uit van de zondagse gezelligheid op het Biebplein.

Wat doe jij het liefst op een zondagmiddag? En zou je het leuk vinden om dat te komen doen in de bieb? Dat kan. We zien je graag!

Wil je het groots aanpakken, mail ons dan even doorenvoorutrechters@bibliotheekutrecht.nl

zondag 3, 10, 17, 24 december
14.00 - 17.00 uur
Bibliotheek Neude

 
 
Foto: Jelmer de Haas
 
S
Kom opwarmen in de Bieb en luister in de maand december naar prachtige concerten van verschillende Utrechtse muzikanten, koren en ensembles. Zing mee met de popsongs van het Utrechts popkoor, droom weg bij de klanken van de Turkse pianist Murat Ali Cengiz, swing mee met de sfeervolle jazz-klassiekers van Hart & Omstreken, of laat je meevoeren door de cello en spoken woord van de Spaanse Martín Álvarez. Kijk hier welke Utrechtse muzikanten wanneer optreden.
 
Foto: Aafke Holwerda
 
S

Met de winter en het einde van het jaar in aantocht schrijf je verstilde teksten en een wintersprookje. Met welke winterwensen en personages luid jij jouw schrijfjaar uit? Schrijf mee in het Schrijfcafé van Tools voor taal.

 

zaterdag 9 december
10.30 - 12.30 uur | Bibliotheek Neude

 
Reserveer   S
S
Schrijvers te gast
 

In ‘Jij ontbreekt aan mij’ schrijft Mirjam Rotenstreich over haar overleden zoon Tonio en zoekt zij heel nadrukkelijk toenadering tot buitenstaanders. Over altijd in de rouw te zijn, want het gaat nooit over.

In ‘Canon van de Nederlandse natuur’ beschrijft Dick de Vos bodem en landschap, water en weer en ook de geuren en geluiden van de natuur in Nederland.

In de Kwestie deze keer schrijvers Wim Huijser en Valentijn de Hee over van personen personages maken.

Bazarow.live is na aanmelding ook als livestream te volgen.

woensdag 13 december, 20.00 - 21.30 uur | Bibliotheek Neude

 
Foto Mirjam: Anna Claire de Breij

 
Reserveer hier   S
S
Lampje fans opgelet! De verfilming van het veelbekroonde boek Lampje van Annet Schaap is prachtig in beeld gebracht en je kan nu alle afleveringen ‘bingen’ op groot scherm in Bieb Neude!

vrijdag 29 december, 13.30 - 17.00 uur
 
Reserveer   S
S
 
 

De Poppubquiz van Meneer Potter gaat deze decembermaand XL! In de Grote hal van Bibliotheek Neude strijden fanatieke teams om mooie prijzen. De hosts zorgen voor live muziek. Naast muziekvragen is er ook een algemene kennisronde. Mis het niet en meld je aan met een team. Bieb-leden krijgen deze maand 50% korting op hun deelname!

 
 

woensdag 13 december, 20.00 uur | Bibliotheek Neude, Grote hal

 
Reserveer   S
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
 
Maak je weerbaar!
 

Sportscholen Krav Maga Leidsche Rijn en Tigers gym uit Utrecht laten je gratis kennismaken met vechtsporten voor vrouwen tijdens een open les in de Grote hal van Bibliotheek Neude. Het is een initiatief van Project Sterker in het kader van Orange the World, de jaarlijkse wereldwijde campagne die aandacht vraagt voor geweld tegen vrouwen.

zaterdag 9 december, 13.00 - 17.00 uur

 
Lees meer   S
Ameliswaardig
 

Het Huis van Betekenis presenteert: Ameliswaardig. Verken samen met tekenaars de impact van mensen op de natuur. De A27, midden in de natuur, is onderwerp van felle discussies. Meer dan 20 tekenaars en creatieven zetten zich in om dit complexe vraagstuk te ontwarren. Ze observeren, onderzoeken, vertellen en verbeelden en nodigen je uit. Teken zelf mee, laat je tekenen en ga in gesprek.

zaterdag 16 december, 13.00 - 17.00 uur

 
Lees meer   S
S
 

Teamleider Charissa: ‘Ik werkte jarenlang als manager in de retail en maakte toen de overstap naar Teamleider bij de bibliotheek. Het is erg leuk werk, want de bieb bruist!

Bij de Bibliotheek Utrecht werken mensen die echt om hun stad en buurt geven. En de stad elke dag een beetje mooier willen maken. We hebben vacatures voor teamleider, toezichthouder en leuke stages. Bekijk hier de vacatures.


We kijken uit naar je!

 
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open