Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 31 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Wirecardschandaal leidt in Duitsland mogelijk tot hervorming accountancy
De vanwege het boekhoudschandaal rond de failliete betalingsverwerker Wirecard onder vuur liggende Duitse minister van Financiën Olaf Scholz heeft onlangs een reeks maatregelen voorgesteld om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen, meldt NRC.
Lees verder »
‘Grimmige sfeer tijdens verhoren ABN Amro-top door FIOD in witwasonderzoek’
De FIOD heeft de afgelopen maanden de voltallige raad van bestuur van ABN Amro verhoord als onderdeel van het al langer lopende witwasonderzoek naar de bank. Die verhoren zouden bepaald niet zachtzinnig zijn verlopen
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar!

Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Proefnummer aanvragen?

Lees verder »
DGB op strafbankje omdat EY jaarrekeningcontrole niet op tijd af heeft
De DGB Group is door beursuitbater Euronext naar het strafbankje van de beurs verwezen omdat het concern niet in staat is gebleken zijn jaarrekening van 2019 goedgekeurd te krijgen. Het beursgenoteerde agrosoftwarebedrijf kreeg het, in tegenstelling tot veel andere kleine beursfondsen, voor elkaar om met EY een controlerend accountant te strikken.
Lees verder »
Loyens & Loeff moet € 21 miljoen betalen om verkeerd fiscaal advies bedrijfsopvolging
Advocaten- en belastingadvieskantoor Loyens & Loeff moet € 21 miljoen schadevergoeding betalen aan de erven van de in maart overleden Farm Frites-oprichter Gerrit de Bruijne, heeft de rechtbank Rotterdam bepaald. Voorganger Loeff Claeys Verbeke van het gerenommeerde kantoor stelde de succesvolle ondernemer in de jaren negentig een belastingconstructie voor waarbij De Bruijne tijdelijk op Curaçao zou […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Autobelastingen, het klinkt zo eenvoudig

Maar er zit een hele wereld aan valkuilen (en kansen) achter. Wat zijn de laatste ontwikkelingen? Wilt u sterker staan in een discussie met de Belastingdienst? Uw klanten nog beter adviseren? Dan is deze cursus op 15 september met Heleen Elbert echt wat voor u. Aan bod komt o.a. de bijtelling, grijskentekenregeling, de gevaren van een buitenlandse auto etc. etc.

Lees verder »
Herziene Detacheringsrichtlijn van kracht
Vanaf 30 juli 2020 is de herziene Detacheringsrichtlijn van kracht. Daarmee moeten de verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen gedetacheerde buitenlandse werknemers en Nederlandse werknemers kleiner worden. Gedetacheerde Europese werknemers krijgen recht op aanvullende arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden. Ook gelden er nieuwe plichten voor werkgevers.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (23): ‘Problems?’
In de taxi begon Jan te foeteren tegen Dimitri. ‘Wat is dat nou, je hebt toch geld. Waarom gaf je Sergio dan geen bevestiging. Weet je wel wat voor flater ik heb geslagen? De schade die ik nu lijd is groot. Ik krijg nu met heel veel andere proposities ook problemen en dat komt door […]
Lees verder »
Fiscus komt vanwege corona met nieuwe betalingsregeling toeslagen
De Belastingdienst meldt dat deze en volgende week brieven worden verstuurd met een nieuw voorstel voor een betalingsregeling in verband met teveel ontvangen toeslagen voor mensen die er vanwege de coronacrisis niet in slagen op tijd te betalen.
Lees verder »
Familiebedrijven ouderwets? Traditie en innovatie zijn geen tegenpolen!
Oh, je werkt voor een familiebedrijf, zijn familiebedrijven dan niet heel ouderwets? Deze vraag krijg ik vaak als telg uit een ondernemersfamilie. Consumenten zien familiebedrijven niet snel als innovatief door hun traditionele imago. Maar innovatie is juist de kracht van familiebedrijven. Merkassociaties van consumenten en het daadwerkelijke innovatievermogen liggen ver uit elkaar.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Btw-nummer controleren met één druk op de knop

Bij het verleggen van de btw moet het btw-nummer van de afnemer gecontroleerd worden via het Vat Information Exchange System (VIES). SnelStart heeft dit proces vereenvoudigd door de toevoeging van de VIES check in SnelStart Web.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
6 redenen waarom overstappen van offline naar online boekhouden juist nu een goed idee is

We leven in een gekke tijd. Vrijwel iedereen werkt vanuit huis en heeft zijn werkwijze moeten aanpassen. Een groot onderdeel hiervan is het online werken.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Banken: financierbaarheid agrarische ondernemers onder druk
Contactloos betalen zet opmars door in coronatijd
OPLEIDINGEN
ACCOUNTANCY DEELTIJD
HAN
1 september 2020
Wat moet je vandaag de dag nog met AVG?
Fiscount
10 november 2020
Cursus Fiscale actualiteitenmiddag taxnavigator Q3
Fiscaal Vanmorgen
23 september 2020
VACATURES
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN