'Wakker vallen' is heel normaal
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

In de bergen hoef je minder lang te wachten tot je water kookt

Bij welke temperatuur begint water te koken? Waarschijnlijk zeg je nu: ‘Honderd graden Celsius.’ En daar heb je gelijk in. In Nederland. Hoog in de bergen wordt dat anders.

 
 
Quest
 

Luister naar de nieuwe aflevering van de podcast Questies

Quest-redacteur Elly reed voor Quest rond in een Porsche om te kijken wat zo'n snelle bak met haar deed. Ze bleek vooral als een bejaarde te gaan rijden. Wat zegt je auto eigenlijk over je persoonlijkheid? Andere onderwerpen die aan bod komen in de nieuwe aflevering van Questies: worden schattige dieren, zoals wasberen, voorgetrokken? En wat als de Nederlandse goudreserves worden gestolen?

 
 
 
Maak je avond onvergetelijk met de Quest Pubquiz voor thuis  

Maak je avond onvergetelijk met de Quest Pubquiz voor thuis

Eindeloos quizplezier met de Quest Pubquiz voor thuis. Hij is er in vier reguliere edities, en twee thema-edities (voetbal en geschiedenis). In ieder doosje vind je maar liefst 80 typische Quest-vragen om je vrienden en familieleden het vuur mee aan de schenen te leggen. Nodig ze uit voor een gezellige (digitale) avond en ontdek wie het slimste is van allemaal.

 
Quest
 

Sinds wanneer dragen artsen witte jassen?

Een doktersbezoek was vroeger een serieuze en formele aangelegenheid, en dus moest de dokter zich daarnaar kleden. Net zoals we nu een zwart pak aantrekken naar een gala, trok de dokter van vroeger zijn zwarte pak aan om patiënten te zien. Wanneer veranderde dat? En waarom?

 
 
Quest
 

Waarom voelt het soms echt alsof je valt als je in slaap valt?

Je ligt lekker in je bed onder een warm dekentje en begint langzaam in slaap te vallen. Plots schrik je wakker met een kloppend hart en het gevoel dat je valt. Bah, die slaapstuipen zijn naar. Maar wat zijn ze eigenlijk?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Jouw bananenkennis is op leugens gebaseerd

Als jij denkt dat bananen altijd krom en geel zijn, heb je het mis. Bananen groeien niet aan bomen. En het is eigenlijk ook geen fruit. Hoe zit het dan wel?