en nog veel meer vega onderwerpen
Vaker Vega !
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
LekkerVega RestaurantWeek
Vers Vega Nieuws
Beste lezer (m/v/x),
Deze Nieuwsbrief is volgens een nieuw receptuur! Lekker fris en behapbaar. Natuurlijk gaan we hier en daar nog wel wat aanpassen - bijvoorbeeld de vorm van de knoppen. Het hangt ook van jullie af. Geef onze collega Erwin dus vooral je ongezouten mening. 
Vega vasten met Ramadan

Een deel van Nederland zit nu ruim 2 weken in de vastenmaand 'Ramadan'.
Met kenners Dorothé en Lenna hebben wij inmiddels twee artikelen geschreven en gevuld met info, heerlijke vega(n) recepten en tips voor een vegetarische / plantaardige iftar. 
Eind volgende week komt het 3e en laatste artikel online: wat te eten als vegetariër of veganist tijdens het Suikerfeest.
Gratis e-book plantaardige recepten
Mocht je het gemist hebben (volg ons op Instagram of Facebook!):
Zoals met Pasen en Kerst vorig jaar, maakten wij samen met een grote groep 'vegan en vega influencers' plantaardige variaties van de recepten uit de Pasen-Allerhande... 
Pasen is weliswaar voorbij, maar je kunt het e-book (met 14 fantastische recepten voor het gehele jaar) nog steeds gratis downloaden. Zo'n 4.000 mensen gingen je al voor...
Wist je dat...
  • de Vegetariërsbond deze week zo'n 1.200 huisartsen-in-opleiding informeerde over alle gezondheidsvoordelen van vegetarische voeding?
     
  • en dat wij hen vroegen of er behoefte is aan bijscholing op dit gebied?
     
  • dat wij diverse beroepsgroepen in de gezondheidsbranche meer willen activeren cliënten en patiënten te wijzen op de gezondheidsvoordelen van een vegetarisch / plantaardig voedingspatroon?
Vrijwilligers LekkerVega Restaurantweek
Wij promoten lekker vegetarisch en plantaardig eten door te laten zien hoe lekker dat kan zijn, zowel thuis als 'uit'.  De LekkerVega RestaurantWeek is de eigentijdse opvolger van de 'Vegetarische Restaurantweek' die jarenlang succesvol werd georganiseerd door ons team inclusief vele vrijwilligers.

Met dit vernieuwde initiatief (in 2021 minimaal uitgevoerd door plotselinge sluiting van de Horeca) plus het LEKKER VEGA Keurmerk stimuleren en promoten wij 'vaker vega' in de horeca. En wij kunnen jouw hulp hierbij goed gebruiken.

Wij kunnen vrijwilligers (m/v/x) in het gehele land gebruiken (tegen vergoeding). Interessant?
Foodies Fris & Fruitig: recepten met citrus

Met de frisse smaak en aroma's van citrus geef je deze gerechten nét iets extra's. Wat dacht je bijvoorbeeld van citroenrisotto of gesmoorde wortels?
Bekijk de recepten op de site van onze partner Foodies Magazine.
Word nu lid en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!
In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.
Met onze welkomstgeschenken en de gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor je lidmaatschap ontvang je:
  • Gratis een kookboek naar keuze
    (En ja, het nieuwe kookboek 'Vega Atlas' van Isabella 'De Hippe Vegetariër' Boerdam zit in het aanbod!) 
     
  • 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat 
     
  • en binnenkort korting op de maaltijdboxen van Ekomenu!
Petitie 'Recht op Vegetarisch in de Zorg' 
Onvoorstelbaar dat vegetarische voeding niet standaard is in de zorg. Soms moet je er zelfs voor betalen. Dat kan én moet anders..
Dag van de Aarde - fotoserie


Morgen, vrijdag 22 april, is het Dag van de Aarde. Wij maakten een selectie van schitterende beelden van een evenzo prachtige planeet. 
Onze missie als 127-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.